Sulc (huspenina) recept
Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný našim kloubům. Zimní a masopustní hodování si už bez domácího sulcu těžko představíme.
Podobné recepty jako Sulc (huspenina)
Domácí sulc (huspenina) připravená při domácí zabijačce. recept ...
Maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme koření. Vaříme na mírném ohni do změknutí masa, během vaření odebíráme z povrchu tuk a pěnu. Před koncem vaření přidáme očištěnou, na větší kusy pokrájenou zeleninu, na půlky překrojenou, oloupanou cibuli a ocet, dovaříme doměkka. Uva
Podobné recepty jako Domácí sulc (huspenina) připravená při domácí zabijačce. ...
SULC...klasický recept, podle starých řeznických norem ...
Po uvaření necháme vystydnout. Nožičky obereme a pak i s kůžemi nameleme. Nožičky na jemno a polovinu kůží také na jemno, zbytek může být namletý hruběji. Vše vložíme do větší mísy nebo lavoru, přecedíme vývar z kůží a popřípadě i z nožiček, pak osolíme, opepříme a dáme cibuli nakrájenou na drobno,
Podobné recepty jako SULC...klasický, podle starých řeznických norem ...
Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží recept
Chvíli povařit, hned nalít do formy a nechat sestydnout. Z povrchu odstranit usazené sádlo. Podávat s cibulí a octem, k tomu chléb. Poznámka autorky receptu Z uvedeného množství bylo asi 1,25 litru sulcu, po ztuhnutí a odstranění sádla 1,20 kg. V řeznictví neměli nožičky, ale zcela výjimečně měli 1
Podobné recepty jako Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Tradiční sulc
Zalijte maso takovým množstvím vody, aby bylo ponořené. Přidejte bobkové listy, pepř, nové koření, sůl, 1 celou očištěnou mrkev, asi třetinu celeru a celou cibuli. Přiklopte pokličkou, přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum a vařte na velmi mírném ohni 2–3 hodiny, dokud maso nezměkne. Průběžně
Podobné recepty jako Tradiční sulc
Sulc jednoduchá varianta recept
Postup přípravy. Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě kolena spolu s kořením doměkka. Měkká kolínka vyndáme, vývar přecedíme do menšího hrnce. Přidáme do něj půl balíčku mražené zeleniny, trochu octa, dochutíme (ochutnejte, musí být trošku víc slané a kyselé) Kolínka vykostíme a nakrájíme na malé
Podobné recepty jako Sulc jednoduchá varianta
Domácí jednoduchý sulc recept
Postup přípravy. Všechny suroviny dáme do většího hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nejde maso od kosti. Pak je vyndáme, necháme trochu vychladit a obereme maso, které je hlavně na hlavě. Kůže můžeme pomlít na mlýnku nebo nakrájet na minikostičky a přidat k masu. Vývar ještě podle chuti dochutím
Podobné recepty jako Domácí jednoduchý sulc
Jednoduchý sulc recept
Postup přípravy. Do tlakového hrnce dáme vepřové koleno, vepřovou nožičku, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Vaříme 2 hodiny. Pak maso vyndáme, obereme a bez kůže nakrájíme. Maso smícháme s mrkví a hráškem (bez nálevu), dáme do misek a na vrch pokládáme na kolečka nakrájené natvrdo uvařené vají
Podobné recepty jako Jednoduchý sulc
Sulc recept po babičce
Množství surovin záleží na tom, kolik ho chceme mít. Například pro dvě osoby bohatě stačí 2 nožičky a malé kolínko. 3 Očištěné a oprané maso zbavené štětin dáme uvařit doměkka s kořením (1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře = množství pro 2 osoby), solí a malou cibulí. 4
Podobné recepty jako Sulc po babičce
Sulc huspenina z kuřecí polévky, za pár korun recept TopRecepty ...
Do menšího kastrůlku dáme převařit 200 ml vody a odstavíme z ohně. Po 5 minutách vsypeme želatinu, vidličkou dobře promícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Mezitím nakrájíme obrané maso ze skeletu a pokud nám nevadí vařená mrkev, tak tu nakrájíme na drobné kostičky.
Podobné recepty jako Sulc huspenina z kuřecí polévky, za pár korun TopRecepty ...
Etiopská kuřecí pánev „Doro Wot“
Přidejte kousky kuřete, přikryjte a duste při střední teplotě asi 50 minut, dokud maso nezměkne, v průběhu vaření můžete případně přidat trochu vody. Krátce před koncem vaření nakrájejte rajčata na kostky o velikosti cca 2 cm, přidejte je ke směsi a krátce povařte. K dochucení můžete ještě přidat na
Podobné recepty jako Etiopská kuřecí pánev „Doro Wot“
Sulc z vepřových nožek recept
Přidáme očištěnou zeleninu, koření, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby byly nožky ponořené. Slabým varem vaříme přikryté pokličkou doměkka. V obyčejném hrnci od doby varu cca 100 minut, v papiňáku cca 40 minut. Poté z hrnce vyndáme všechny suroviny a vývar prudkým varem zredukujeme o jednu třeti
Podobné recepty jako Sulc z vepřových nožek
Domácí tlačenka
Postup přípravy. Koleno a plecko a nožku dejte do tlakového hrnce, zalijte je studenou vodou, jen aby bylo ponořené maso (cca 500 ml), přidejte 2 lžičky soli, celou cibuli, nové koření, celý pepř a lísteček bobkového listu.
Podobné recepty jako Domácí tlačenka
Domácí NACHOS kukuřičné chipsy recept
Postup přípravy. Z ingrediencí zpracujeme těsto jak na bramborový knedlík. Válíme na placku a vykrajujeme tvar, jaký chceme, tradiční jsou trojúhelníky. Smažíme v dobře rozpáleném oleji nebo pečeme na pečícím papíře v troubě. Jsou hotové za vteřinku.
Podobné recepty jako Domácí NACHOS kukuřičné chipsy
Překvapivě úchvatný, hodinový, ostrý miso ramen
Tuto směs promíchejte s mletým vepřovým na lahodnou vepřovou směs. A teď ta důležitá část: Potřebujete EXTRÉMNĚ ROZPÁLENÝ wok nebo pánev. Postavte tedy svou nejlepší, nejspolehlivější pánev na vysoký žár dobrých 5–10 minut předtím, než hodláte začít smažit. Do pánve přidejte olej a pak vepřovou směs
Podobné recepty jako Překvapivě úchvatný, hodinový, ostrý miso ramen
Tradiční chléb recept
Postup přípravy. Do nádoby dáme vodu a sůl a přisypeme smíchanou mouku s droždím. Program na základní chléb, propečení dle chuti, ale střední je dobré. Pokud přidáte semínka, tak až po základním zamíchání.
Podobné recepty jako Tradiční chléb
Domácí ořechové laskonky s máslovým krémem
Do většího rendlíku nasypte cukr a přilijte vodu po celém povrchu. Na vyšším plameni směs zahřívejte do krásně jantarového karamelu. Až bude mít 175–180 °C, přidejte oříšky. Promíchejte dřevěnou vařečkou a nalijte na pečicí papír. Snažte se, aby směs byla plochá a ořechy nebyly navrstvené na sobě.
Podobné recepty jako Domácí ořechové laskonky s máslovým krémem
Bůčková paštika recept
Postup přípravy. 1 kg tučnějšího bůčku nakrájejte na kousky, promíchejte s divokým kořením (pepř, bobkový list, nové koření) a dejte asi na 1,5 hodiny péct při 200°C. Pak k masu přidejte 500 g vepřových jater a dejte péct ještě asi na 20–30 minut.
Podobné recepty jako Bůčková paštika
Domácí limoncello – italský citronový likér
Sklenici uzavřete a nechte macerovat na stinném místě minimálně 10 dní, ale ještě lépe 21 dní nebo i déle. Občas promíchejte, nejlépe jednou za 2 dny. Připravte cukrový sirup. V rendlíku smíchejte cukr a vodu a směs ohřívejte na středním ohni, až se cukr úplně rozpustí. Přiveďte k varu, poté vypněte
Podobné recepty jako Domácí limoncello – italský citronový likér