Domácí rosol recept
300 g 300 g vepřových kůží 2 2 vepřové nožičky 3 l 3 l vody sůl podle chuti 200 g 200 g kořenové zeleniny 2 2 cibule 1 1 bobkový list 6 zrnek 6 zrnek pepře 4 zrnka 4 zrnka nového koření asi 25 ml 25 ml octa 3 3 bílky na čištění citronová šťáva
Podobné recepty jako Domácí rosol
Nenáročný, žampionovo zeleninový rosol recept
Postup přípravy. Houby (žampióny) očistíme a povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Pak vše přecedíme a necháme vychladnout. Do studené vody nasypeme želatinu, dobře promícháme a necháme asi 30 minut bobtnat. Do druhé poloviny vody (nebo nálevu ze zeleniny) přidáme nabobtnalou želatinu a za stálého m
Podobné recepty jako Nenáročný, žampionovo zeleninový rosol
Rebarborový krémový koláč
Tento skvělý jarní koláč zmizí z vašeho než řeknete švec. Při přípravě nepoužívejte elektrický mixér, protože díky mecha
Podobné recepty jako Rebarborový krémový koláč
Bezinkový džem (rosol) z květů recept
Postup přípravy. Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru ze dvou velkých citronů (pouze žlutou část!) a všechnu vymačkanou šťávu.
Podobné recepty jako Bezinkový džem (rosol) z květů
Vaječný rosol s chřestem recept
Do formy (vanička, srnčí chrbát) nalejeme polovicu vývaru a necháme v chladničke stuhnúť. Potom naň poukladáme kúsky špargle a plátky vajec a zalejeme zvyškom vývaru. Opäť dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí vyklopíme a krájame na porcie. Podávame so zeleninou a pečivom.
Podobné recepty jako Vaječný rosol s chřestem
Domácí rosol fotografie 2
Fotografie k receptu Domácí rosol. Dom ů - Recepty - Domácí rosol. Zpět na recept. Domácí rosol maris Předchozí Následující 1 z 1. Předchozí Následující ...
Podobné recepty jako Domácí rosol fotografie 2
Domácí chléb II. recept
Domácí chléb II. Křupavý, měkký, nadýchaný, voňavý a zcela domácí - to jsou všechna pojmenování, která můžete chlebu z tohoto receptu dát. Suroviny se vloží do pekárny a ta již pracuje za vás. Je to snadné a výsledek dokonalý. 5,0 (40×) JanaDorazinova. 81 názorů. 180 min. 3.
Podobné recepty jako Domácí chléb II.
SULC...klasický recept, podle starých řeznických norem ...
Postup přípravy. Nožičky rozvaříme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci, kam jsme přidali nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl. Do dalšího hrnce dáme vařit kůže, aby byly jen ponořené a opět stejné koření. Po uvaření necháme vystydnout. Nožičky obereme a pak i s kůžemi nameleme.
Podobné recepty jako SULC...klasický, podle starých řeznických norem ...
Krůtí škvarečky recept
Postup přípravy. Jednoduchý jak facka :-) Staženou kůži, sádlo a odřezky nakrájíme na kousky, rozprostřeme na plech, osolíme a vložíme do trouby. Horkovzdušku nastavuju na 200°C. Pečeme podle potřeby, jak kdo má rád škvarky křupavé.
Podobné recepty jako Krůtí škvarečky
Domácí sýr II. recept
Suroviny 1 balíček tučného tvarohu 1/8 kg másla Hery (nebo podobného tuku) 1 žloutek sůl různé ingredience na dochucení Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy
Podobné recepty jako Domácí sýr II.
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora ...
Každý den je třeba bůček z krabičky vyndat, vylít tekutinu, kterou maso pustilo a maso znovu obalit solí. Krabička se vypláchne a utře do sucha papírovou utěrkou, maso se NEmyje, jen se tak jak je, znovu obalí ve směsi. Kolik maso ze solné směsi přijme, tolik mu patří – jak píše pan Gigel. Tak to dě
Podobné recepty jako Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora ...
Sulc recept po babičce
Například pro dvě osoby bohatě stačí 2 nožičky a malé kolínko. 3 Očištěné a oprané maso zbavené štětin dáme uvařit doměkka s kořením (1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře = množství pro 2 osoby), solí a malou cibulí.
Podobné recepty jako Sulc po babičce
Domácí chléb II.
Postup přípravy receptu. 1. Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na teplém místě. Z těsta uděláme dva bochníky, které necháme ještě 30 minut odpočinout. 2.
Podobné recepty jako Domácí chléb II.
Malinová huspenina želatina recept
Postup přípravy. Očištěné a přebrané maliny vymačkáme. Do rendlíku nalijeme rozmačkané maliny a zasypeme cukrem. Pořád mícháme a vaříme cca 7 minut. Nalijeme do sklenic a necháme zchladnout. Ztuhne jako želatina, je skvělá na polévaní sladkých jídel, moučníků, zmrzlin, nebo jen tak.
Podobné recepty jako Malinová huspenina želatina
Rybí tlačenka recept
Postup přípravy. Očištěné ryby naporcujeme na podkovy a v osolené vodě povaříme. Uvařené maso vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí maso pečlivě obereme od kostiček a kůže. Očištěné vepřové kůže vypereme a vaříme asi 10 minut. Pak vodu slijeme a kůže vaříme znovu v čisté vodě do poloměkka as
Podobné recepty jako Rybí tlačenka
Domácí tlačenka.
Vaříme asi 2 hodiny občas zamícháme. Do druhého hrnce dáme vodu, kterou taky osolíme. Dáme vařit přední nohy, kolena, které rozřízneme, aby se brzy uvařila, později přidáme pár kůží očištěných. Až je maso z prvního hrnce uvařené, vyndáme, maso obereme a pokrájíme, lepší kousky masa na větší kousky.
Podobné recepty jako Domácí tlačenka.
Domácí jednoduchý sulc recept
Postup přípravy. Všechny suroviny dáme do většího hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nejde maso od kosti. Pak je vyndáme, necháme trochu vychladit a obereme maso, které je hlavně na hlavě. Kůže můžeme pomlít na mlýnku nebo nakrájet na minikostičky a přidat k masu. Vývar ještě podle chuti dochutím
Podobné recepty jako Domácí jednoduchý sulc
Jablečný rosol (z padaných jablek) recept
Odměřit ji (na litr počítáme s 300 g cukru), odpařit, přidat cukr a dále vařit a odpařovat. Kápnout na studený talířek kapku, zkusit, jestli rosolovatí. Vroucí do sklenic, zavíčkovat jako marmošku (víčka musí chytit!) Přecezená šťáva je téměř bezbarvá, zahušťováním tmavne do barvy lesního medu.
Podobné recepty jako Jablečný rosol (z padaných jablek)
Vepřový lančmít krájený (nemletý) recept
Postup přípravy. Z bůčku stáhneme kůži a vyjmeme kosti. Pečlivě očistíme všechno maso od blan. Kůži, kosti a ořez z masa dáme vařit do menšího množství čisté vody, nesolíme a vaříme do uvaření kůží úplně doměkka. Pak necháme vychladit a dáme do lednice.
Podobné recepty jako Vepřový lančmít krájený (nemletý)
Domácí sýr II.
1. Tvarůžky nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci si rozpustíme kousek másla a na něj pak dáme tvarůžky, chvilku mícháme až se sýr rozpustí. Přidáme tvaroh a mícháme dohladka. Nakonec zasypeme kávovou lžičkou jedlé sody. Po zasypání sodou musíme neustále MÍCHAT. 2. Směs vzkypí a zase pomalu spadn
Podobné recepty jako Domácí sýr II.
Kadlíkova masová konzerva recept
Kadlíkova masová konzerva. Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů zpracování. Až si ho namažete na čerstvý chléb, vzpomenete si na mladá léta. 5,0 (117×) Kadlik. 144 náz
Podobné recepty jako Kadlíkova masová konzerva
Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží recept
Suroviny. Porce: cca 6. 1 kg kůží vepřových (nakrájet na menší kusy) 1 l vody - kůže zalít jen tak, aby byly ponořené. sůl. 2 velké bobkové listy (nebo 3 malé) 7 ks nového koření celého. 15 ks pepře celého. 2 ks hřebíčku.
Podobné recepty jako Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Sulc (huspenina) recept
Nožičky, kolena a jazyk zalijeme studenou vodou, aby bylo vše ponořené, přidáme koření v látkovém uzlíčku, osolíme a necháme zvolna vařit do hodně měkka. Jak se dělí vepřové maso Uvařené, částečně vychladlé maso obereme z kostí (jazyk je nutno oloupat), zvážíme, nakrájíme na drobné kostky, kůže umel
Podobné recepty jako Sulc (huspenina)
Sulc z vepřových nožiček recept
Postup přípravy. Očištěné nožičky vaříme asi v 1 l vody v tlakovém hrnci cca 45 minut v osolené vodě. Potom přidáme vepřové jazyky a vaříme do změknutí, cca rovněž 45 minut. Po uvaření jazyky sloupneme a nakrájíme na kostky.
Podobné recepty jako Sulc z vepřových nožiček
Recept: Domácí tlačenka.
Do jednoho hrnce dáme vodu a hrst soli, celou očištěnou hlavu z prasete, k hlavě přidáme oprané 1 srdce, 1 očištěný spařený a oškrábaný jazyk, kousek jater, ale ty vyndáme o něco dřív a nejlepší je přivázat je kouskem provázku k uchu, abychom je našli, přidáme kousky masa a jeden očištěný ovar i s k
Podobné recepty jako Recept: Domácí tlačenka.
Domácí rumové řezy recept
150 g cukru krupice. 2 dl vody. 20 mletých dětských piškotů. 200 g mletých ořechů. šťáva z 1-2 citrónů. 50 g čokolády na vaření. 1 dl rumu.
Podobné recepty jako Domácí rumové řezy
Lososový steak recept
Postup přípravy. Sůl s nadrceným pepřem smícháme a řádně vetřeme ze tří stran do masa. Dáme do misky pokapeme šťávou z citronu, olejem přidáme nasekaný kopr a dáme odpočinout na 2 hodiny do lednice. Lososa smažíme nejdříve kůží dolů asi 4 minuty poté otočíme a ještě asi 3 minuty smažíme z druhé stra
Podobné recepty jako Lososový steak
Recept: Domácí tlačenka.
Do jednoho hrnce dáme vodu a hrst soli, celou očištěnou hlavu z prasete, k hlavě přidáme oprané 1 srdce, 1 očištěný spařený a oškrábaný jazyk, kousek jater, ale ty vyndáme o něco dřív a nejlepší je přivázat je kouskem provázku k uchu, abychom je našli, přidáme kousky masa a jeden očištěný ovar i s k
Podobné recepty jako Recept: Domácí tlačenka.
Salát z kuřecích kůží recept
Poznámka autorky receptu. Kupuji kuřecí kostry na polévku - prodávají je i s kůží (vždy kostra s kůží z celého kuřete). Uvařím vše, kostry i kůže se zeleninou – kůže vyndat dříve, aby se nerozvařily. Vývar se zeleninou použít na polévku, obrané maso třeba do rizota. Vyškvařený tuk lze použít pod cib
Podobné recepty jako Salát z kuřecích kůží
Vodovka z vepřových kůží recept
5 5 vepřových kůží 2 2 hrstě sušených hub 1 1 česnek majoránka sůl vegeta pepř chléb -tvrdší na topinky Naše chalupářská kuchařka ... Máme pro vás tip na domácí plastelínu přímo z vaší kuchyně Boží milosti jsou jednoduchým smaženým moučníkem, který se podle tradice připravoval při svátečních příleži
Podobné recepty jako Vodovka z vepřových kůží
Domácí vepřovka recept
Pepře dáme 1 lžíci na celou dávku. Pořádně promícháme a necháme cca 2 hodiny stát. Jak zavařit maso. Domácí masové konzervy přijdou vhod jako rychlý oběd či večeře. Naplníme do sklenic, tak do 3/4 a zavíčkujeme. Sterilujeme první den 2 hodiny na 100 stupňů a na druhý den ještě 1 hodinu. Sklenice vyj
Podobné recepty jako Domácí vepřovka
Manželova domácí masová tlačenka stránka 2
Do jednoho hrnce dáme vodu a hrst soli, celou očištěnou hlavu z prasete, k hlavě přidáme oprané 1 srdce, 1 očištěný spařený a oškrábaný jazyk, kousek jater, ale ty vyndáme o něco dřív a nejlepší je přivázat je kouskem provázku k uchu, abychom je našli, přidáme kousky masa a jeden očištěný ovar i s k
Podobné recepty jako Manželova domácí masová tlačenka stránka 2
Kremrole z křehkého těsta recept
Necháme chvilku vychladnout, poté opatrně stáhneme kremrole z trubiček, pozor, jsou křehké. Postup opakujeme do spotřebování celého těsta. Já většinou mám kolem 40-45 ks. Bílky začneme šlehat. Na sporáku svaříme cukr s vodou na teplotu 115-120 °C, celou dobu nesmíme rozvar míchat, jinak by zkrystali
Podobné recepty jako Kremrole z křehkého těsta