Rajská omáčka
Rajskou omáčku milují děti i dospělí. S houskovým knedlíkem a měkoučkým vepřovým nebo hovězím masem tvoří nerozlučnou tro...
Domácí bujón recept
Postup přípravy. Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu. Vývar necháme opravdu mírně probublávat cca 4 hodiny. Poté vývar scedíme, necháme bublat a pomalu redukovat na cca 600-700 m
Podobné recepty jako Domácí bujón
Domácí bujón do zásoby recept
Suroviny: kost hovězí, slepice, kosti kuřecí, kost, sůl, koření nové koření, pepř, mrkev, kořen petržele, celer, cibule, nať petrželová, nať celerová, Vezmi hrnec 5 a více litrů. Kosti nasekej. Slepice naporcuj na kusy. Kosti oper řádně ve studené vodě a dej do hrnce. Zalij to vše studenou….
Podobné recepty jako Domácí bujón do zásoby
Domácí zeleninový bujón
Pokud nemáte v úmyslu přidat je k ostatní zelenině do vývaru, domácí bujón je skvělou možností, jak podpořit chuť jídla a zároveň omezit plýtvání. Dochutíte jím polévky, rizoto, omáčky a zeleninové směsi. Navíc víte, že váš výrobek je zcela přírodní, bez přidaných látek zvýrazňujících chu
Podobné recepty jako Domácí zeleninový bujón
Zelňačka s vepřovým masem recept
Postup přípravy. Maso a brambory chvilku povaříme ve vode ( musíme každou chvilku míchat ). Posypeme trochou mleté papriky, přidáme jeden bujón, bobkový list, zalijeme cca 1 l vody a vaříme tak 20 min ( dokud nám maso a brambory nezměknou ). Nakonec přidáme smetanu a mužeme podávat.
Podobné recepty jako Zelňačka s vepřovým masem
Rychlý oběd ze sojového masa recept
Postup přípravy. Sojové maso vsypeme do vařící vody, ve které jsme rozpustili bujon a vaříme 10-15 minut, poté scedíme a lehce vymačkáme přebytečnou vodu. Na větší pánvi (např. wok) si rozehřejeme olej, na kterém orestujeme porek. Poté přidáme sojové maso a celou směs polijeme solamylem (který jsme
Podobné recepty jako Rychlý oběd ze sojového masa
Masová směs v koprovo-dijonské omáčce s česnekem recept ...
masový bujón nebo vývar (není nutný) lžíce másla lžička mouky sůl pepř Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Smícháme hořčici, prolisovaný česnek, na jemno pokrájenou cibuli a kopr a tuto směs pořádně promícháme s masem, které jsme osolili a op
Podobné recepty jako Masová směs v koprovo-dijonské omáčce s česnekem ...
Bujon (vývar) s vejcem recept
Postup přípravy. Do bujonového šálku opatrně vložíme nepoškozený žloutek a zalijeme horkým, takřka vroucím vývarem. Bujon se žloutkem se podává spíše při slavnostnějších, vícechodových příležitostech jako první, nebo druhý lehký chod před dalšími, zpravidla sytějšími jídly, ale jedná se i o tzv ...
Podobné recepty jako Bujon (vývar) s vejcem
Domácí bujón do zásoby stránka 2
Suroviny: kost hovězí, slepice, kosti kuřecí, kost, sůl, koření nové koření, pepř, mrkev, kořen petržele, celer, cibule, nať petrželová, nať celerová, Vezmi hrnec 5 a více litrů. Kosti nasekej. Slepice naporcuj na kusy. Kosti oper řádně ve studené vodě a dej do hrnce. Zalij to vše studenou….
Podobné recepty jako Domácí bujón do zásoby stránka 2
Baudyho Borsč recept
Suroviny: zelí hlávkové, petržel, mrkev, rajče cherry, celer, bobkový list, brambory, koření nové koření, bujón, sádlo, cibule, sůl, pepř, petrželka, řepa červená, mouka hladká, omáčka worcesterová. Nejprve uvaříme vývar z mas ve větším hrnci - cca 1,5 hod, přidáme bobkový list a nové koření.Maso vy
Podobné recepty jako Baudyho Borsč
Sojovo-masová sekaná recept
Postup přípravy. Sójové kostky uvaříme dle návodu s kostkou slepičího bujónu. Po uvaření necháme okapat a rozmixujeme tyčovým mixérem. Cibuli rozdělíme na dvě části. Jednu část cibule nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy.
Podobné recepty jako Sojovo-masová sekaná
Ostřejší zelná polévka s domácí klobáskou recept
Suroviny: zelí kysané, krém feferonkový, slanina anglická, klobása, mouka hladká, brambory, cibule, voda, smetana 12%, pepř mletý, mrkev, bujón, olej, sůl Ostřejší zelná polévka s domácí klobáskou
Podobné recepty jako Ostřejší zelná polévka s domácí klobáskou
Hovězí osso buco na víně recept
Suroviny: osso buco, cibule šalotka, víno červené, šalvěj čerstvá, tymián, šunka schwarzwaldská, vývar, zavařenina, sůl, pepř, olej. Maso drží vcelku blána, kterou na několika místech přeřežeme, aby se maso nekroutilo. Osolíme a opepříme. Po obvodu přilepíme pár lístků šalvěje….
Podobné recepty jako Hovězí osso buco na víně
Pečená toustová pomazánka z cukety recept
Očistíme a nakrájíme / nastrouháme zeleninu nahrubo. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme mrkev, česnek a postupně přidáváme cuketu. Postupně na mírném ohni rozvaříme a ochutíme, osolíme, okořeníme. Se solí opatrně, bujón je slaný a pečením se slaná chuť zvýrazní. Vše dáme do pekáče nebo dv
Podobné recepty jako Pečená toustová pomazánka z cukety
Karbanátky se sýrovo-žampiónovou omáčkou recept
Poté vmícháme ušlehaný sníh a tvarujeme malé karbenátky, které pečeme pozvolna na pánvi. Až jsou hotové, tak je vyjmeme na talíř. Omáčka - Do toho samého oleje z karbenátků dáme žampióny a krátce dusíme. Poté přidáme šunkový sýr a mícháme, dokud se nám neroztaví.
Podobné recepty jako Karbanátky se sýrovo-žampiónovou omáčkou
Poctivá česnečka recept
Přidáme bujón, kmín, cca 4 stroužky česneku, tavený sýr (ten musíme v polévce trochu "rozklohňat") a necháme vařit. Mezitím na sucho nebo jen na lehce vymazané pánvi oprahneme nakrájenou šunku a dáme bokem. Na stejné pánvi pak na sádla uděláme chlebové krutony. Polévku dosolíme a přidáme majoránku,
Podobné recepty jako Poctivá česnečka
Guláš z vepříka recept
Postup přípravy. Na sádle osmahneme cibulku do hněda, přidáme vepřové maso, papriku a krátce orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme pepř, kmín a osolíme. Vaříme cca 1 - 1,5 h. - do změknutí masa, poté přidáme dle potřeby vodu, masový bujón a zahustím hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
Podobné recepty jako Guláš z vepříka
Sladko-pálivá čína z hovězího masa recept
Opekáme ďalších pár minút a následne pridáme opečené mäso, zeleninový bujón, 3 PL sójovej omáčky a dochutíme soľou, cukrom a korením. Omáčka má mať sladko-štipľavú chuť. Privedieme do varu, jemne povaríme, ak je to priveľmi riedke ešte zahustíme škrobom. Ak sa vám zdá, že je málo šťavy, prilejte roz
Podobné recepty jako Sladko-pálivá čína z hovězího masa
Cibulačka se sýrem recept
Cibulačka se sýrem. Původní cibulová polévka pochází z Francie. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Vychutnejte si ji s opečeným chlebem a strouhaným sýrem. 4,8 (11×) kucerova45. 7 názorů.
Podobné recepty jako Cibulačka se sýrem
Boloňská omáčka
1. Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme vínem a vaříme, až se tekutina odpaří. Přilijeme horký bujón, vložíme oloupaná rajčata a znovu vaříme až do odpaření
Podobné recepty jako Boloňská omáčka
Hovězí polévka s masovými pumlíčky recept
1 lžička mouky 1 hovězí bujón 1 zeleninový bujón pepř sůl strouhanka zelená petrželka Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot
Podobné recepty jako Hovězí polévka s masovými pumlíčky
Čína ze sójového masa recept
Postup přípravy. Sójové maso uvaříme dle návodu (já tam přidávám bujón, pepř, kmín). Na oleji zpěníme cibulku přidáme vymačkané sójové maso a lehce orestujeme. Pak přidáme na proužky mrkev, nakrájený česnek, nasekaný medvědí česnek, na kousky bílou papriku a burské oříšky. Lehce podusíme.
Podobné recepty jako Čína ze sójového masa
Ptáček z hájenky recept
Suroviny: roštěná hovězí, cibule, vejce, slanina anglická, houba hřib, sůl, pepř, koření divočina, bujón, máslo. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme houby (čerstvé, ale mohou být i sušené nebo mražené), až jsou houby měkké, přidáme….
Podobné recepty jako Ptáček z hájenky