Sdílet:

Demi glase recept


Demi glase recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Demi glase, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Demi glase. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Demi glase receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Demi Glace recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Demi Glace recept

Demi Glace vařím již pár let.Mám vlastní recept,který jsem si našel na netu a maličko ho upravil podle své chutě.Nicméně,nelze tam nic ošidit!Dávám 5kg hov.masa a kostí+zelenina a koření do 10l hrnce.Vznikne asi 5l vývaru,který redukuji na 1,5l.Je to drahé(500kč)+ energije a práce,ale výsledek je úž

Podobné recepty jako Demi Glace

Drůbeží játra na cibulce s rýží recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Drůbeží játra na cibulce s rýží recept

Na vypeku orestovat dve jarni cibulky, pak je zastriknout 3mi cl kognaku, nechat ho odparit, prilit 2,5 dcl demi-glase, privest k varu, vratit jatyrka a pridat bylinky ( tymian, salvej, prtzelku - treba) , osolit, opeprit, chvilku provarit a vypnout. Misto konaku muzete dat bile suche vino, tak 1/2

Podobné recepty jako Drůbeží játra na cibulce s rýží

Zeleninové demi-glace
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zeleninové demi-glace

Porce demi-glace je skvělá při přípravě omáček, kdy stačí jen pár minut na pánvi a po přidání másla nebo smetany máte nejlepší omáčku na světě. Určitě znáte masové demi-glace z telecích kostí, ty se ale dělají celý víkend. Můžete ale vyzkoušet zeleninové demi-glace, příprava zabere mnohem méně času.

Podobné recepty jako Zeleninové demi-glace

Ostružinové demi-glace recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Ostružinové demi-glace recept

Ostružinové demi-glace ochutíme špetkou solí, cukrem a již odstavenou omáčku zjemníme kouskem čerstvého chladného másla. Ostružinové demi-glace podáváme nejlépe s dorůžova pečeným hřbetem muflona, karamelizovanými kaštany a pečeným bramborovým pyré.

Podobné recepty jako Ostružinové demi-glace

Telecí demi-glasse
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Telecí demi-glasse

Telecí demi-glasse? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!

Podobné recepty jako Telecí demi-glasse

recept internet
recept internet

Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré ...

1 kostka demi glace (velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje) nebo gelový bujon 1,5 lžíce kukuřičného škrobu sůl pepř 2 dl vody Příloha: brokolice. Recept si zatím oblíbilo 8 kucha ...

Podobné recepty jako Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré ...

Flambovaný rump steak s omáčkou s brandy recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Flambovaný rump steak s omáčkou s brandy recept

Do pánve přidáme kousek másla a na něm zesklovatíme jemně posekané šalotky, přilijeme balsamico, vmícháme ocet, med, demi glace a malinko vody, cca 3 lžíce. Provaříme, podle potřeby zredukujeme a přidáme ještě lžíci brandy. Dochutíme případně solí.

Podobné recepty jako Flambovaný rump steak s omáčkou s brandy

Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem recept ...

Tématické fráze: demi-glace demiglas recept demiglas demi-glace recept demiglace recept omáčka demi-glace demi-glas omacka demiglas omáčka demi-glas fazole profi recept demiglas v prášku testoviny s pecorinem omacka demi-glace recept recepty se sýrem pecorino demiglace široké nudle s česnekévým pest

Podobné recepty jako Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem ...

Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Bujón budu používat i nadále a s Demi-glace se jděte vycpat. Jinak ráda vyzkouším Vaše jistě výtečné recepty bez použití bujónu, kečupu atd. To je ale na Vás příliš, vy jste jen od kritiky, že?

Podobné recepty jako Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou recept ...

Na pánvi s tukem z kůže opečeme nakrájené šalotky, přilijeme k nim víno a brusinkový džus, vhodíme tymián a hřebíčky a necháme trochu odpařit a zredukovat. Nakonec přimícháme demi glace nebo gelový bujon. Pokud se použije pouze silný vývar, je nutné omáčku ještě znovu zredukovat.

Podobné recepty jako Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou ...

Omáčka Madeira recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Omáčka Madeira recept

Tématické fráze: madeira jídlo omáčkou madeira omacka marsala omáč madejra madeira-glace koprová omáčka ládi hrušky portska omačka omáčka z portského vína www:omáčka z portského vína kerlubnova omač recepty pepřová omáčka z demi glace omáčka madiera marsala omacka jidlo na madeire madeira pokrmy vep

Podobné recepty jako Omáčka Madeira

Kuřecí vývar recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kuřecí vývar recept

Jumanji:Propána,to vypečené tam zůstane,takhle se přece připravují ty nejlepší vývary a také demi-glace.O to právě jde,že takto se to nejlepší získá,ale nesmíte to vyhodit. Odpovědět

Podobné recepty jako Kuřecí vývar

recept internet
recept internet

Omáčka k masům recept

Udělejte si demi-glace, je to sice trochu víc práce, než splácat bujón se sojovkou, ale zase to má výhodu - má to nějakou chuť a nezabije vás to - jako tento chemický sajrajt. 04.06.2014 17:34:27. Odpovědět. rousvel. Komentář k receptu Omáčka k masům.

Podobné recepty jako Omáčka k masům

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

Na omáčku z lišek zpěňte na másle 2 středně velké šalotky. Přidejte 100 g očištěných lišek a orestujte. Zalijte 30–40 g demi-glace (dlouho vařený, rosolovitý vývar z telecích kostí a zeleniny) a lehce povařte. Nakonec zjemněte 100 ml 33% smetany a podle chuti dosolte.

Podobné recepty jako Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

recept internet
recept internet

Konfitovaná daňčí kýta se švestkovou omáčkou

Nebojte se přípravy omáčky demi-glace. Co přesně to je? Dá se říci, že jde o silný hovězího či telecí vývar. Na přípravu takového vývaru budete potřebovat: Hovězí kosti a klouby, kořenovou zeleninu, cibule, rajský protlak, červené víno a „divoké“ koření jako je bobkový list, celý černý pepř, nové ko

Podobné recepty jako Konfitovaná daňčí kýta se švestkovou omáčkou

Hovězí pupek s čabajkou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hovězí pupek s čabajkou recept

Maso poté vrátíme do hrnce k cibulovému základu a do ¾ masa podlijeme masovým vývarem a přidáme 3 lžíce vývaru Demi-glace. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3 hodiny, dokud není maso krásně měkké. Hotové maso po odstranění nitě krájíme na silnější plátky.

Podobné recepty jako Hovězí pupek s čabajkou

Telecí líčka na červeném víně recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Telecí líčka na červeném víně recept

Poté zalijeme červeným vínem, přidáme opečené maso a počkáme, dokud se všechno víno nevyvaří. Zalijeme demi glace, přidáme koření, tymián, rozmarýn a dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni cca 4-5 hodin do úplného změknutí masa. Následně maso z omáčky vyjmeme a přes jemný cedník omáčku přecedíme.

Podobné recepty jako Telecí líčka na červeném víně

Šalvějí marinované brambory s cibulí, jablky a kousky celeru recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Šalvějí marinované brambory s cibulí, jablky a kousky celeru recept ...

Do skleničky vložíme demi glace, creme di balsamico, prsty promnutou šalvěj, olivový olej, pepř a vše zalijeme vroucí vodou. Necháme trochu vychladnout a potom dobře promícháme s na čtvrtiny nakrájenými jablky, brambory, cibulí a špalíčky celeru. Vložíme do pekáčku a pečeme cca 40 minut dozlatova.

Podobné recepty jako Šalvějí marinované brambory s cibulí, jablky a kousky celeru ...

Hovězí líčka na sardeli a kapary recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hovězí líčka na sardeli a kapary recept

Suroviny 500 g hovězích líček 4 sardelové řezy 2 lžíce kaparů 150 ml červeného vína 1 střední červená cibule 1 lžička demi glace nebo 100 ml ...

Podobné recepty jako Hovězí líčka na sardeli a kapary

Marinovaný zelený chřest sypaný parmezánem recept  TopRecepty ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Marinovaný zelený chřest sypaný parmezánem recept TopRecepty ...

Vývar v pánvi ochutíme demi glace a necháme prudce redukovat, dokud nevznikne zahuštěná šťáva. Dosolíme a dopepříme. Chřest přeléváme horkou omáčkou a vzápětí sypeme jemně strouhaným parmazánem. Podáváme s opečeným světlým pečivem, ale dobrý je i s bramborovým pyré nebo hedvábnou bramborovou kaší.

Podobné recepty jako Marinovaný zelený chřest sypaný parmezánem TopRecepty ...

Panenka s portskou švestkovou (povidlovou) omáčkou recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Panenka s portskou švestkovou (povidlovou) omáčkou recept ...

Suroviny vepřová očištěná panenka 1 PL švestkových povidel 1 PL zredukovaného silného hovězího vývaru nebo hotové demi glace 100 ml portského vína

Podobné recepty jako Panenka s portskou švestkovou (povidlovou) omáčkou ...

Brasírovaná hovězí žebra recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Brasírovaná hovězí žebra recept

1 lžíce demi glace 1 feferonka (nebo jiná pálivá paprička) 1-2 lžičky sušeného provensálského koření (tymián, rozmarýn, saturejka, oregano, bazalka) 2 mrkve 2 cibule hovězí vývar 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření pepř sůl

Podobné recepty jako Brasírovaná hovězí žebra

Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou recept ...

Poté přilijeme balsamikový krém, promícháme, podlijeme vínem a přidáme demi glace nebo gelový bujón. Necháme vše povařit do změknutí ostružin. Ostružiny rozmačkáme a vše propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili semínek.

Podobné recepty jako Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou ...

Vepřová líčka na černém pivu recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vepřová líčka na černém pivu recept

Poznámka. Demiglace - i když demiglace je vývar, není to přesný termín, protože svojí hustotou připomíná spíše omáčku. Používá se všude tam, kde je potřeba zesílit masovou chuť.

Podobné recepty jako Vepřová líčka na černém pivu

Uzené kostky v pikantní fazolové omáčce recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Uzené kostky v pikantní fazolové omáčce recept

Podlijeme, přidáme demi glace nebo gelový bujon a chvíli povaříme. Doba vaření závisí na mase. Já ho měla zcela měkké, tak jsem vařila krátce. Nakonec ještě, je-li potřeba, dochutíme a popřípadě zahustíme kukuřičným škrobem (v tom případě ještě chvíli povaříme).

Podobné recepty jako Uzené kostky v pikantní fazolové omáčce

Růžová líčka mladého býčka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Růžová líčka mladého býčka recept

Vše přendáme do Pomalého hrnce, mírně podlijeme vodou, přidáme demi-glace, pepř, snítku rozmarýnu, případně brusinky a necháme pomalit na High 4-5 hodin. Máslo promneme s moukou, uděláme menší kuličky a cca hodinu před koncem je přidáme k masu, aby zahustily šťávu.

Podobné recepty jako Růžová líčka mladého býčka

Pekingská polévka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pekingská polévka recept

Polévka je opravdu skvělá, jen místo bujonu a masoxu bych doporučil si doma udělat demi glace, jídla budou mít jiný rozměr. A s troškou chilli je pak dokonalá Odpovědět

Podobné recepty jako Pekingská polévka

recept internet
recept internet

Sudetische Eintopf recept

Pro posílení masové chuti doporučuji přidat do druhého vývaru trochu čerstvé demi-glace, ale raději méně, než více. Druhý vývar nám slouží k doředění základního Eintopfu, neboť jej zahustí škrob z brambor a zelí a kapusta zhoustne. Ředíme podle potřeby, servírujeme-li jako hlavní jídlo nebo polévku.

Podobné recepty jako Sudetische Eintopf

Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu recept

Podlijeme kuřecím vývarem a přidáme tři lžíce Demi-glace, zamícháme a necháme dusit. Přidáme v hmoždíři nadrcený jalovec a otrhaný rozmarýn a dusíme do měkka asi 30 minut. Jakmile jsou droby měkké tak dochutíme dle potřeby a vlastní chuti solí a pepřem a zahustíme jednou lžičkou hladké mouky rozmích

Podobné recepty jako Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu

Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou recept

Do kastrůlku vložíme povidla a demi glace, zalijeme vodou či vývarem, dobře promícháme a necháme chvilku probublávat a redukovat. Zahustíme lžičkou solamylu, který jsme rozkvedlali v malém množství studené vody, a dochutíme octem, pepřem a solí dle chuti. Omáčku i gnocchi se slaninou podáváme horké.

Podobné recepty jako Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou

Inspirováno Tournedos Rossini recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Inspirováno Tournedos Rossini recept

Do výpeku přidáme trošku demi-glace a vína, zredukujeme a zastříkneme worcesterem. Omáčku uložíme bokem a na pánvi znovu na másle zprudka opečeme čtyři kousky jater dohněda. Podle původního receptu se jídlo podává s tousty. Játra jsou uložena na mase, to celé přelité omáčkou a dekorováno lanýžem …

Podobné recepty jako Inspirováno Tournedos Rossini

Telecí játra po benátsku

PRIMA TIP: Demi-glace je hustá silná omáčka svařená z telecího či hovězího vývaru s kapkou vína a balzamikového octa. Pokrmu dodá výraznou masovou chuť a vůni. Připravit ji můžete při vaření domácího vývaru nebo koupit už hotovou.

Podobné recepty jako Telecí játra po benátsku

For Gastro 2022


×