Jeřabinový kompot recept
Postup přípravy. Jeřabiny propláchneme, necháme okapat, nasypeme je do čistých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Nálev připravíme tak, že svaříme vodu s cukrem a kořením. Sklenice sterilujeme 20 minut při 80°C. TIP Zavařování v horkovzdušné troubě - snadný návod. Poznámka autorky receptu.
Podobné recepty jako Jeřabinový kompot
Jeřabinový kompot
Jeřabiny obereme ze stopek, propláchneme a vaříme v cukrovém roztoku, až změknou. Horké jeřabiny plníme do zahřátých sklenic, uzavřeme víčky a necháme vychladnout. Sterilace není nutná.
Podobné recepty jako Jeřabinový kompot
Kompot z jeřabin
Omyté jeřabiny krátce povaříme ve vodě,aby ztratily drsnou chuť. Hned je narovnáme do sklenic,zalijeme cukerným roztokem,uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut.
Podobné recepty jako Kompot z jeřabin
Kompot z meruněk recept
Postup přípravy. Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a natěsno naskládáme do sklenic řeznou stranou dolů. Zalijeme cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C. TIP Zavařování v horkovzdušné troubě - snadný návod.
Podobné recepty jako Kompot z meruněk
Sirup z jeřabiny recept
Jeřabiny jsou drobné a netradiční ovoce. Pokud pěstujete některý z druhů jeřabin, nebo se k vám dostanou jejich plody, můžete z nich vyrobit skvělý a zdravý sirup. Sirup je vyroben rychle a nepotřebujete k němu žádné speciální náčiní.
Podobné recepty jako Sirup z jeřabiny
Jeřabinová zavařenina recept
Postup přípravy. Jeřabiny zbavíme stopek a pořádně propereme ve vodě. Vsypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek propasírujeme dohladka. Propasírovanou šťávu smícháme s rozvařenými jeřabinami, přisypeme cukr a mletou skořici.
Podobné recepty jako Jeřabinová zavařenina
Litý koláč z černých jeřabin recept
Pekáč vysteleme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto, na které navršíme jeřabiny, které jsme předem prosypali cukrem. Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme ovoce.
Podobné recepty jako Litý koláč z černých jeřabin
Sirup z černých jeřabin
Jeřabiny rozsekáme robotem nebo se dají i pomlít na masovém strojku. Vymačkáme šťávu přes řídké plátno a do šťávy přilijeme horkou vodu a přidáme kyselinu citronovou. Na 1 kg šťávy dáme 1 kg cukru. Přivedeme k varu. Chvíli povaříme, pak plníme do lahví.
Podobné recepty jako Sirup z černých jeřabin
Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek recept
Jak zpracovat plody jeřábu sladkoplodého a černoplodého. Vsypeme je do kastrolu, podlijeme trochou vody a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr, vanilkový cukr, koření (hřebíček utlučeme) a vaříme doměkka. Ke konci varu jeřabiny z části rozmačkáme (třeba dnem zavařovací sklenice).
Podobné recepty jako Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek
Džem z jeřabin recept
Džem z jeřabin. Trpké a pikantní plody černého jeřábu - arónie, jsou doslova vitamínovou bombou. Připravte si příjemně kořeněný džem a uchovejte si vitamíny i na zimu.
Podobné recepty jako Džem z jeřabin
Domácí víno z Arónie černá jeřabina.
Pracovní postup: Arónii odstopkujeme ,propláchneme a zalejeme převařenou vodou , aby byla zcela ponořená asi za hodinu rozmačkáme a necháme vyluhovat 24 hodin. Pak přidáme cukerný roztok ( 3kg na 3 litry vody ). Další den scedíme a dáme do kvasné nádoby . Dolejeme zbytkem převařené vody .
Podobné recepty jako Domácí víno z Arónie černá jeřabina.
Třešňový kompot recept
Z cukru a vody svaříme cukerný roztok, který poté lijeme do třešněmi naplněných sklenic. Otřeme hrdla sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme asi 30 minut při 80 °C. TIP Zavařování v horkovzdušné troubě - snadný návod
Podobné recepty jako Třešňový kompot
Griotka z černé jeřabiny recept
Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 minut. Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a 0,25l vodky.
Podobné recepty jako Griotka z černé jeřabiny
Angreštový kompot
Opraný angrešt zbavíme okvětí a stopek a propícháme vidličkou. Zalijeme ho vodou rozmíchanou s cukrem a ponecháme 24 hodin, aby se prosladil. Pak angrešt děrovanou naběračkou z vody vyjmeme, narovnáme do dobře vymytých sklenic, zalijeme cukerným roztokem, sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme při 85
Podobné recepty jako Angreštový kompot
Likér z černých jeřabin recept
Postup přípravy. 1 litr opláchnutých jeřabin přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme je 4-5 dní v chladu. Pak je trochu promačkáme a přecedíme. Do šťávy přidáme 40 dkg cukru a krátce povaříme. Do vychladlého přilijeme rum a mandlovou tresť.
Podobné recepty jako Likér z černých jeřabin
Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách recept
Postup přípravy. Maso očistíme, zeleninu nakrájíme/nastrouháme, přidáme na maso spolu s jeřabinami, víno s kořením zahřejeme (nevařit) a necháme vychladnout. Víno nasákne z koření vůně a chuti. Pokud použijeme zavařeninu lze ji přimíchat do zchladlého vína.
Podobné recepty jako Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách
Jeřabina sterilovaná
Jeřebiny můžeme také v cukerném roztoku předvařit, vaříme do té doby, než ztratí svou tuhost a začnou být pružné. Pak jimi naplníme čisté skleničky do 3/4 i s cukerným roztokem a ve vodní lázni sterilujeme cca 20 minut.
Podobné recepty jako Jeřabina sterilovaná
Teď chci připravovat jídlo (zabrání ztmavnutí obrazovky) Hořká chuť likéru z jeřabiny a řebříčku ve vás vyvolá příjemný pocit tepla, který pomalu zaplaví celé tělo. Podél cest narazíte na dva druhy jeřabin – z jeřábu jedlého a jeřábu ptačího.
Hřejivý likér z j recept internet
Hruškový kompot po našem
Během přípravy hrušek si dáme uvařit nálev z vody cukrů a kyseliny citronové. Do každé sklenice přidáme dle chuti kousek celé skořice (postačí centimetr) a 2 - 5 kusů hřebíčku. Kdo chce, může k hruškám přidat i malý kousek citronové kůry (pouze žlutou část!). Hrušky po naplnění do sklenic zalijeme i
Podobné recepty jako Hruškový kompot po našem
Kompot z rakytníku
Zralé kuličky rakytníku opatrně obereme z větví a zlehka je opláchneme ve vodě. Nemáčíme příliš dlouho. Jak snadno otrhat rakytník. Oprané a okapané kuličky srovnáme do skleniček. Zalijeme je připraveným 70% cukerným roztokem (sirupem), dobře otřeme okraje sklenic a zavíčkujeme je.
Podobné recepty jako Kompot z rakytníku
recept internet
Višňový kompot
Nejdříve si připravíme cukrový roztok, kterým višně zalijeme. Do vody dáme krystalový cukr a rozvaříme. Pokud máme hodně kyselé višně, můžeme proti receptu ještě trochu cukru přidat. Necháme ochládnout. Višně odstopkujeme, omyjeme a naskládáme do zavařovacích sklenic.
Podobné recepty jako Višňový kompot
recept internet
Třešňový kompot + JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ
Sezóna šťavnatých třešní je v plném proudu a před nejedním z nás stojí otázka, jak celou úrodu zužitkovat. Jedním z nejoblíbenějších postupů je kompot. My si navíc ukážeme, jak si zavařování ulehčit a zjednodušit pomocí horkovzdušné trouby. 4,8 (13×) jitule. 27 názorů.
Podobné recepty jako Třešňový kompot + JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ
recept internet
Hruškový kompot recept
Hruškový kompot. Hrušky jsou nedoceněný poklad našich zahrádek. Nejen, že jsou velmi zdravé, zmírňují trávicí obtíže a jiné lidské neduhy, ale jsou velmi chutné a mohou být základem nejen mnoha oblíbených moučníků, ale i studené kuchyně. 4,7 (7×) Lucis. 7 názorů.
Podobné recepty jako Hruškový kompot
Poslední recepty
Mohlo by vás zajímat
Hruškový kompot po našem
Během přípravy hrušek si dáme uvařit nálev z vody cukrů a kyseliny citronové. Do každé sklenice přidáme dle chuti kousek celé skořice (postačí centimetr) a 2 - 5 kusů hřebíčku. Kdo chce, může k hruškám přidat i malý kousek citronové kůry (pouze žlutou část!). Hrušky po naplnění do sklenic zalijeme i
Podobné recepty jako Hruškový kompot po našem
Kompot z rakytníku
Zralé kuličky rakytníku opatrně obereme z větví a zlehka je opláchneme ve vodě. Nemáčíme příliš dlouho. Jak snadno otrhat rakytník. Oprané a okapané kuličky srovnáme do skleniček. Zalijeme je připraveným 70% cukerným roztokem (sirupem), dobře otřeme okraje sklenic a zavíčkujeme je.
Podobné recepty jako Kompot z rakytníku
Višňový kompot
Nejdříve si připravíme cukrový roztok, kterým višně zalijeme. Do vody dáme krystalový cukr a rozvaříme. Pokud máme hodně kyselé višně, můžeme proti receptu ještě trochu cukru přidat. Necháme ochládnout. Višně odstopkujeme, omyjeme a naskládáme do zavařovacích sklenic.
Podobné recepty jako Višňový kompot
Třešňový kompot + JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ
Sezóna šťavnatých třešní je v plném proudu a před nejedním z nás stojí otázka, jak celou úrodu zužitkovat. Jedním z nejoblíbenějších postupů je kompot. My si navíc ukážeme, jak si zavařování ulehčit a zjednodušit pomocí horkovzdušné trouby. 4,8 (13×) jitule. 27 názorů.
Podobné recepty jako Třešňový kompot + JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ
Hruškový kompot recept
Hruškový kompot. Hrušky jsou nedoceněný poklad našich zahrádek. Nejen, že jsou velmi zdravé, zmírňují trávicí obtíže a jiné lidské neduhy, ale jsou velmi chutné a mohou být základem nejen mnoha oblíbených moučníků, ale i studené kuchyně. 4,7 (7×) Lucis. 7 názorů.
Podobné recepty jako Hruškový kompot