Croissanty recept
Croissant zakulatíme a vložte na plech ke kynutí. Nechte kynout asi 1–1,5 hodiny. Croissanty po kynutí pomažeme vejcem a pečeme zhruba 2 minuty na 240 °C. Potom teplotu snížíme na 190 °C a pečeme dalších 10–12 minut dozlatova. Croissant z listového těsta s jablíčky - oblíbený recept
Podobné recepty jako Croissanty
Croissanty s jednoduchou přípravou recept
Postup přípravy. Droždie necháme oživiť v osladenom vlažnom mlieku - cca 20 min. Múku preosejeme, vmiešame soľ. Vajce rozšľaháme, vmiešame do kyslej smotany. Zo všetkých surovín vymiesime pružné cesto, môžeme použiť DP - len na prípravu cesta. Necháme cca 30 minút stáť, cesto mierne ožije.
Podobné recepty jako Croissanty s jednoduchou přípravou
Plněné croissanty
Plněné croissanty - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Plněné croissanty
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty s mandlovou náplní - recept: Do mísy vlijte 300 ml vody, přidejte 1 vejce, kvasnice, mouku, cukr a sůl. Z dané směsi uhněťte těsto, zabalte jej do potravinové folie a uložte do
Podobné recepty jako Croissanty s mandlovou náplní
Francouzský toast z croissantu
Francouzský toast z croissantu - recept: Ovoce nasypte večer do kastrůlku a nechte přes noc povolit. Ráno k němu přidejte cukr, zapněte plotýnku a nechte 5-10 minut povařit na mírném plameni.
Podobné recepty jako Francouzský toast z croissantu
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Zakryjte lehce naolejovanou potravinovou fólií a nechte ještě kynout po dobu zhruba 2 hodin, aby se jejich objem zdvojnásobil. 8. Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte rozšlehané vejce se špetkou soli a croissanty jím potřete. Pečte přibližně 15-18 minut dozlatova a nechte vychladnout na pečící mř
Podobné recepty jako Croissanty: na francouzskou klasiku
Pravé Croissanty
Postup přípravy receptu. 1. Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte cukr, sušené droždí a poté vyklepněte vejce. Vmíchejte žloutek a vlijte mléko. Směs zpracujte nejprve vařečkou a potom rukama, nejdřív v míse a pak na pracovní ploše poprášené trochou mouky. Pokud máte hnětač, klidně svěřte
Podobné recepty jako Pravé Croissanty
Máslové croissanty
Do trouby předehřáté na 200 °C dejte plechy nahoru a dolů na 10 minut a poté je v troubě přehoďte a opět pečte 10 minut. Pak plechy vytáhněte a croissanty nechte nejlépe na mřížce vychladnout. Vychladlé můžete ihned podávat. Máslové croissanty Zdroj: Miluji svůj život.
Podobné recepty jako Máslové croissanty
Croissant
Do důlku rozklepneme vejce, přidáme kvásek a ze všeho vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 2-3 hodiny kynout. 2. Když těsto dvojnásobně nabyde, důkladně je prohněteme. Z těsta vyválíme čtverec. Máslo posypeme moukou a rozválíme je do čtverce. Čtverec másla umístíme nakoso doprostřed
Podobné recepty jako Croissant
Jednoduché máslové croissanty recept
cca 150-200 ml vlažného mléka. 200 g bílého jogurtu (nebo kyselá smetana) 2 žloutky. 1 kávová lžička soli. 5 lžic krystalového cukru. Dále: 250-300 g másla (ne margarín!) Na potření: 1 vejce nebo žloutek.
Podobné recepty jako Jednoduché máslové croissanty
Domácí máslový croissant recept
Postup přípravy. Ze všech surovin kromě másla, utvoříme hladké nelepící se těsto a necháme jej v lednici 50 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme do obdélníku a poklademe tenkými plátky másla, já nechávám máslo chvíli v mrazničce, lépe se krájí na tenké plátky, máslo do těsta jemně vtlačíme.
Podobné recepty jako Domácí máslový croissant
Pravé francouzske croissanty recept
Postup přípravy. Hladkú múku si preosejeme buď na pracovnú dosku alebo do pekárničky. Ak nemáme robot, cesto budeme musieť miesiť ručne. Takže s múkou šup na pracovnú plochu alebo do pekárničky, v strede vytvoriť kráterik.
Podobné recepty jako Pravé francouzske croissanty