Cibulové chutney (čatní)
Postup přípravy. Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli na čtvrtky a poté na širší proužky. Chilli papričku omyjeme a zbavíme jadřince. Důkladně omyjeme 1 sklenici o obsahu 0,75 l. Na olivovém oleji orestujeme cibuli spolu s nakrájenou chilli papričkou po dobu přibližně 10 minut.
Podobné recepty jako Cibulové chutney (čatní)
Anglická cibulová polévka recept
Zamícháme, přikryjeme pokličkou a 20-25 minut necháme dusit. Poté přilijeme vývar a opět provaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bagetkami. Ty posypeme sýrem, poklademe lístky šalvěje, které jsme osmahli na másle a dáme na cca 10 minut zapéct. V misce můžeme polévku posypat mozzarellou.
Podobné recepty jako Anglická cibulová polévka
Voňavé švestkové čatní s cibulí
4x. Čatní nebo také chutney je pikantní sladkokyselá omáčka původem z Indie. Jejím základem je vždy aromatické, šťavnaté ovoce a hodně koření. Teď je všude spousta zralých švestek; proč je tedy nevyužít právě tímto způsobem? Švestkové čatní je perfektní k výrazným masům, paštice nebo sýrům.
Podobné recepty jako Voňavé švestkové čatní s cibulí
Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule
Začněte přípravou čatní. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a badyán, osolte, opepřete a opékejte dozlatova. Přisypte cukr, ztlumte teplotu na mírnou a nechte ho zkaramelizovat.
Podobné recepty jako Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule
Bubble and squeak s hruškovo-jablečným čatní
Přidejte cibuli, česnek a smažte asi 10 minut, dokud lehce nezkaramelizují. Na pánev vsypte nakrouhané zelí a poduste asi 2–3 minuty. Přidejte šťouchané brambory, pečenou zeleninu, petržel, sůl, pepř a promíchejte. Smažte dalších 15–20 minut. Směs vždy přitlačte k pánvi, a když se začne přichytávat,
Podobné recepty jako Bubble and squeak s hruškovo-jablečným čatní
Žába v díře s cibulovo-pivním čatní
Osolte a opepřete. Pečte zhruba 20 minut dozlatova. Mezitím v míse ušlehejte z piva, mouky, hořčice, vajec, mléka, soli a pepře hladké těstíčko. Pekáč vyjměte z trouby a prošlehanou směs nalijte rychle (a zároveň opatrně, neboť vroucí tuk může vystříknout) k opečeným klobáskám a cibuli.
Podobné recepty jako Žába v díře s cibulovo-pivním čatní
Rajčatové čatní recept
Postup přípravy. Rajčata, cibuli a česnek nakrájíme, přidáme sůl a papriku, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme kari a cukr, vaříme ještě deset minut. Kdo chce, tak rozmixuje. Dáme do nahřátých skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem nahoru a pod utěrkou necháme schladnout.
Podobné recepty jako Rajčatové čatní
Čatní 5x recept
2 lžíce olivového oleje. 170 ml bílého vinného octa. 3 feferonky. 300 g hnědého cukru. lžíce mleté papriky. po lžičce mletého kmínu, pepře a černých hořčičných semínek. Švestkové čatní s jablky: 1 kg přezrálých, až scvrklých švestek. 500 g kyselejších jablek.
Podobné recepty jako Čatní 5x
Panna cotta s rebarborovým čatní a domácí trubičkou ...
Nechte odležet alespoň 30 minut. Rebarboru umyjte a nakrájejte na menší kousky. Dejte do kastrolu a zasypte cukrem. Přilijte přibližně 100 ml vody a na mírném ohni pomalu vařte. Pokud se zdá, že směs je stále příliš hustá, můžete postupně přidávat vodu. Výsledné čatní by mělo mít konzistenci džemu.
Podobné recepty jako Panna cotta s rebarborovým čatní a domácí trubičkou ...
Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha
Postup přípravy receptu. 1. Cibuli nakrájejte najemno. Všechny ingredience smíchejte. 2. Tato marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, protože jablka a vepřové jdou k sobě velmi dobře. (Můžete najít i různé jablečné omáčky k vepřovému.)
Podobné recepty jako Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha
Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka ...
hladká mouka (podle potřeby) vejce 2 ks šťáva z 1 citronu olej na smažení sůl pepř SALÁT: červené zelí 1 malá hlávka mrkev 2 ks zakysaná smetana 2 lžíce majonéza 2 lžíce vinný ocet 2 lžíce cukr sůl pepř Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibl
Podobné recepty jako Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka ...
Jablkové čatní recept
A jinak Evičko jako příloha k jakémukoliv masu a i třeba k obyčejnému párku nebo klobáse místo hořčice. Já tím třeba pečený plátek obložím, navrším a pak už jen přílohu. Je to výborná obměna. Jinak Maris má pravdu, těch variací je ....... a můžete to vlastně udělat z čehokoliv. Odpovědět. Evicka.
Podobné recepty jako Jablkové čatní
Pikantní hruškové čatní s rozinkami
zázvor (čerstvý, nastrouhaný) 1 lžička. červené chilli papričky (čerstvé, rozpůlené, zbavené semínek a nakrájené) podle chuti. sušené rozinky 50 g. Zelenina a ovoce v nejrůznějších pikantních nálevech od sladkokyselých po pekelně ostré je v Indii stejně jako u nás tradičním způsob, jak uchovat úrodu
Podobné recepty jako Pikantní hruškové čatní s rozinkami
Domácí čína s krůtím masem, pórkem a mandlemi podle ...
V pánvi rozpalte olej, vsypte krůtí maso a opékejte ho ze všech stran dohněda. Přisypte mandle a za občasného míchání restujte 3 minuty. Přidejte pórek a opékejte další 3 minuty, měl by trochu změknout, ale zůstat pevný na skus. Maso s pórkem a mandlemi podávejte s připravenou rýží.
Podobné recepty jako Domácí čína s krůtím masem, pórkem a mandlemi podle ...
Indické čatní
1. Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání povaříme do měkka. Do zahoustlé masy přidáme ocet, cukr, kardamomy a rozinky. Znovu vše vaříme asi 10-15 minut, až vznikne něco podobného hustší zavařen
Podobné recepty jako Indické čatní
Cibulová marmeláda recept
Oheň snížíme na minimum a vaříme asi 40 minut až se vzniklá šťáva odpaří a cibule začne karamelizovat. Přilijeme víno a ocet (případně chilli) a na prudším ohni vaříme asi 25 minut. Když se odpaří skoro všechna tekutina, cibule nám ztmavne (barvou připomíná červené zelí).
Podobné recepty jako Cibulová marmeláda
Broskvové čatní recept
Postup přípravy. Broskve nakrájíme na kostičky, cibuli, česnek a jablko nasekáme na menší kousky, dáme do kastůlku, přidáme veškeré koření, cuk, ocet, šťávu z citronu a vaříme dokud se nám tekutina nezredukuje, aby čatní bylo hustější. Suroviny tak napůl rozvařené, je to tak 25-30 minut.
Podobné recepty jako Broskvové čatní
Kořeněné jablečné čatní
Směs promíchejte a přiveďte k varu, kde pomalu nechte bez pokličky probublávat a občas míchejte, dokud se jablka nerozvaří a směs nezhoustne, což trvá asi hodinu. Horké čatní navršte do umytých sklenic, zavíčkujte a zavařte následujícím způsobem.
Podobné recepty jako Kořeněné jablečné čatní
Cibulová marmeláda z červené cibule
Ve velkém hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli a míchejte, až se proužky oddělí a obalí v tuku. Přisypte cukr, tymián, sůl, pepř a případne chilli vločky. Zamíchejte a restujte asi 20 minut, až se vzniklá šťáva odpaří a cibule začne karamelizovat.
Podobné recepty jako Cibulová marmeláda z červené cibule
Grilovaná kachní prsa s karamelizovanou čekankou
Kukuřičná krémová polévka s ochuceným olejem podle Zdeňka Pohlreicha Absolutně nejlepší tipy na skladování potravin. Tyto triky vám ušetří hodně peněz KOKO ve varu: Napařované dim sum knedlíčky Shu-Mai s vepřovým masem a krevetami
Podobné recepty jako Grilovaná kachní prsa s karamelizovanou čekankou
Cibulová polévka recept
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Podusíme na tuku v otevřeném tlakovém hrnci. Nalijeme na ni vývar a hrnec uzavřeme. Povaříme. Poté přilijeme víno a okořeníme solí a mletým bílým pepřem. Z veky připravíme drobné kostky opečené na tuku. Rozdělíme je na talíře a zalijeme polévkou. Nakonec
Podobné recepty jako Cibulová polévka