Francouzská cibulačka
Skvělá Cibulačka na francouzský způsub. Tento recept je na 2 porce. Nejdříve si připravíme chlebové krutony. Nakrájíme...
Česnečka se sýrem
Česnečka se sýrem je známá oblíbená polévka, která nám udělá dobře vždycky. Když si ji dopřejeme, uděláme dobrou věc pro ...
Česnečka - recept od babičky
Česnečka - recept od babičky, to je skvělá volba třeba když vás skolí nějaká nepříjemná viróza. Případně nám tahle báječn...
Petrželkovo-sýrová polévka s chlebovými krutonky recept ...
Postup přípravy. Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vývarem a necháme 20 minut provařit. Chléb nakrájíme na kostičky a na trošce oleje opečeme do zlatova. Polévku zjemníme smetanou, vmícháme jemně nakrájenou petrželku a případně osolíme / pozor - sýr je slaný /.
Podobné recepty jako Petrželkovo-sýrová polévka s chlebovými krutonky ...
Krutony recept
1/2 majolky smícháme s hořčicí, protlakem, nastrouhaným sýrem, česnekem, pepřem a solí. Starší chléb, třeba od druhého dne, pokrájíme na plátky, pomažeme směsí a dáme na plech do trouby zapéct. Až je povrch zlatavý, tak vyndáme ven a ozdobíme okurkou, paprikou a kečupem.
Podobné recepty jako Krutony
Česnekové krutony
3.0. hodnotilo: 1. doba přípravy: 5 minut. obtížnost: snadné. 1 / 4. 4 fotografie. Nahrát fotku. Tyto česnekové krutony z toastového chleba se skvěle hodí do polévek i salátů. Pokrmy díky nim získají jiný rozměr a zároveň vás báječně zasytí.
Podobné recepty jako Česnekové krutony
Zeleninová polévka s chlebovými krutony
Zeleninová polévka s chlebovými krutony Zdroj: Klára Michalová. 11x. V téhle polévce snadno zužitkujete kdejakou zbylou zeleninu, která na vás vykoukne ze dna lednice :) Základem je ovšem nastrouhaná mrkev orestovaná na másle, díky tomu se krásně rozvoní a polévce dodá výrazné aroma i barvu. 4 porce
Podobné recepty jako Zeleninová polévka s chlebovými krutony
Chlebová polévka s cibulí a s česnekem recept
Postup přípravy. Na husacej masti opečieme kocky chleba do chrumkava. V hrnci na masti orestujeme cibuľu, múku, zalejeme vývarom a povaríme do zmäknutia cibule. Okoreníme mletým čiernym korením, kmínom, rozomnutou majoránkou a odstavíme.
Podobné recepty jako Chlebová polévka s cibulí a s česnekem
Chlebové karbanátky recept
Postup přípravy. Kúsky chleba prelejeme mliekom, necháme vsiaknuť. Pridáme na vyškvarenej slanine udusenú cibuľu, nastrúhanú - pomletú salámu, vajcia a koreniny. Spracujeme a formujeme guličky, obaľujeme v strúhanke, smažíme na oleji.
Podobné recepty jako Chlebové karbanátky
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce recept
Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme lžičkou cukru a přilijeme vlažnou vodou (všechnu). Necháme 5 min., pak přidáme ocet a vypracujeme těsto. Ošatku vysypeme moukou, z těsta vyválíme bochánek a dáme do ošatky. Necháme kynout asi 45 min (já používám horkovzduch na 30°, ale stač
Podobné recepty jako Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Slaný chlebový dort recept
Postup přípravy. Těsto si připravíme v domácí pekárně. Vykynuté ho přendáme do vymazané a vysypané formy, kterou jsme zvolili a necháme 20 minut kynout. Pak dáme do vyhřáté trouby na 180 C a pečeme asi 45 minut.
Podobné recepty jako Slaný chlebový dort
Trhací chlebík (Pull Apart Bread) recept
Z vody, cukru, trochy hladké mouky (vše odebrané z odváženého množství) a všeho droždí uděláme kvásek, který je třeba nechat asi 15–20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho, zakryté proti osychání, asi hodinu nakynout.
Podobné recepty jako Trhací chlebík (Pull Apart Bread)
Kváskový pšenično žitný chleba recept
90 g 90 g žitné chlebové mouky 90 g 90 g vody – smícháme a zakryté necháme asi 12-14 hodin kvasit Dále: 190 g 190 g vody 80 g 80 g žitné chlebové mouky 230 g 230 g pšeničné chlebové mouky malý vařený brambor (strouhaný) 1-2 lžičky 1-2 lžičky drceného kmínu 1,5 lžičky 1,5 lžičky soli
Podobné recepty jako Kváskový pšenično žitný chleba
Měkoučký celozrnný chléb recept
Chlebové koření si můžete sestavit i doma. Koriandr,fenykl,kmín, vše rozmixovat v mlýnku na kávu,a aby konzistence byla jemná, přidám ještě lžíci( lžíčku ) soli Koriandr,fenykl,kmín, vše rozmixovat v mlýnku na kávu,a aby konzistence byla jemná, přidám ještě lžíci( lžíčku ) soli
Podobné recepty jako Měkoučký celozrnný chléb
Domácí chléb pšenično žitný recept
600 g 600 g chlebové žitné mouky 400 G 400 G pšeničné hladké mouky 1 kostka 1 kostka droždí 15 g 15 g soli 5 g 5 g kmínu 600 ml 600 ml vlažné vody 25 ml 25 ml octa (různá zrníčka a semínka na dochucení a posypání) sezamová semínka slunečnicová semínka
Podobné recepty jako Domácí chléb pšenično žitný
Česnečka s krutony
Postup přípravy receptu. 1. Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky. 2. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Necháme vycladnout a mezitím: 3. Oloupeme brambory a česnek. Na kostičky nakrájené brambory vložíme do 2 l osolené vody.
Podobné recepty jako Česnečka s krutony
Domácí chleba z trouby recept
100 g 100 g žitné chlebové mouky 50 g 50 g pšeničné chlebové mouky 380 g 380 g hladké mouky 0,5 lžičky 0,5 lžičky cukru 2 2 rovné lžičky soli 1 lžíce 1 lžíce octa 1 lžička 1 lžička drceného kmínu 1 lžička 1 lžička celého kmínu 380 ml 380 ml vlažné vody 21 g 21 g čerstvé droždí
Podobné recepty jako Domácí chleba z trouby
Pšenično žitný chléb recept
120 g 120 g chlebové žitné mouky 150 ml 150 ml mléka 150 ml 150 ml vody 1 lžíce 1 lžíce octa 2 lžíce 2 lžíce oleje 2 lžičky 2 lžičky soli 1 lžička 1 lžička cukru 1 lžička 1 lžička droždí 1 lžíce 1 lžíce drceného kmínu
Podobné recepty jako Pšenično žitný chléb
Žitný chléb z pekárny
Suroviny. 350 ml vody. 1 lžička medu. 1 lžíce octa. 1 lžíce oleje. 400 g žitné chlebové mouky. 1,5 lžičky soli. 7 g suchých kvasnic (většinou jeden celý pytlík)
Podobné recepty jako Žitný chléb z pekárny
Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept
Postup přípravy. Na přípravu těsta použijeme pekárnu, která perfektně těsto propracuje. Do pekárny vložíme v pořadí: kvas, vodu, mouku, nastrouhaný brambor na jemno, sůl, kmín, semínka, koření. Zapneme program Těsto a necháme vykynout.
Podobné recepty jako Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový /
Kroucený cibulový chléb
Postup přípravy. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, droždí a dobře rozmícháme. Vlijeme vodu, přidáme cibulku a hněteme 8-10min, těsto by mělo být hebké, pružné a nemělo by se lepit k okrajům mísy. Méně pracnější je těsto uhníst v robotu nebo domácí pekárně, ale ruční práce má také své kouzlo.
Podobné recepty jako Kroucený cibulový chléb
Domácí chleba
Postup přípravy receptu. 1. Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou, přikryju a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě.
Podobné recepty jako Domácí chleba
Kváskový hrnkový chléb recept
1 hrnek 1 hrnek žitné chlebové mouky 1 hrnek 1 hrnek pšeničné chlebové mouky 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky 1/2 hrnku 1/2 hrnku vody 2 lžíce 2 lžíce oleje 2 lžičky 2 lžičky soli 2 lžičky 2 lžičky kmínu 4-8 g 4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku) podle chuti semínka, ovesné vločky atd.
Podobné recepty jako Kváskový hrnkový chléb