Univerzální chléb pro Janku R. recept
38 názorů 30. 5. 2009 09:30 tejaja Přidat fotku Suroviny 3 dl vody 1 lžička soli 3 lžice oleje 360 g hladké mouky 160 g grahamové mouky (nebo celozrnné, žitné) 2 lžice sušené syrovátky kmín slunečnicová semínka (nebo sezamová) 20 g rozdrobeného droždí Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutričn
Podobné recepty jako Univerzální chléb pro Janku R.
Kvasový chleba 1-2-3 recept
Postup přípravy. Ke kvásku přidáme vodu a dobře rozmícháme. Pak přidáme mouky (viz Poznámku), kmín a sůl a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti vykynout asi 2 hodiny. Nakynuté těsto lehce propracujeme, vytvarujeme bochník a dáme ho kynout do dobře vysypané ošatky na 2-2,5 hodiny. Vykynutý
Podobné recepty jako Kvasový chleba 1-2-3
Chléb s parmazánem a kypřicím práškem do pečiva
Dejte bochánek těsta přímo na plech bez okrajů vyložený papírem na pečení. Poklepáváním roztáhněte těsto do placky přibližně 3 cm tlusté. Potřete trochou dalšího mléka, potom zadní stranou nože naznačte klínky a posypte dalším parmazánem.
Podobné recepty jako Chléb s parmazánem a kypřicím práškem do pečiva
Chléb bez hnětení recept
Horký hrnec vyndáme z trouby, ihned do něj vložíme chléb i s pečícím papírem, přikryjeme poklicí a dáme péct na 25 minut. Opatrně vyndáme pečící papír a chléb dopečeme v hrnci bez poklice dalších 20-30 minut podle barvy kůrky. Hotový chléb necháme vychladnout na mřížce.
Podobné recepty jako Chléb bez hnětení
Domácí ořechovo-makový chléb bez kynutí
Postup přípravy. Vodu, cukr a droždí rozmíchejte v míse, přidejte hladkou mouku a vypracujte těsto. Nakonec do těsta lehce vmíchejte celý mák a ořechy. Bochánek vložte do malé zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pečete v předehřáté troubě na 200 °C zhruba hodinu. Během pečení můžete občas potří
Podobné recepty jako Domácí ořechovo-makový chléb bez kynutí
Domácí chléb bez hnětení recept
Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hodin. Potom těsto v míse obrátíme vařečkou, znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut. Zatím rozpálíme troubu na 230 °C a vložíme do ní prázdný kastrol (litinový nebo silný nerez či smalt, průměru asi 21-23 cm
Podobné recepty jako Domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Tenhle recept okouzluje svojí jednoduchostí a rychlostí, křupavý domácí chléb si tak můžete upéct kdykoliv. 1 porce 120 minut Suroviny voda (vlažná ) 500 ml med 1 lžíce olivový olej 2 lžíce droždí (sušené ) 1 sáček (7 g) špaldová hladká mouka 400 g sůl 1 lžička Recepty na domácí chléb, ze kterých se
Podobné recepty jako Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Chléb je výborný, doporučuji zadělat tužší těsto. Lépe se s ním potom pracuje na válu při překládání a přednášení do formy. Formu nevymávat chleb je pomoučněný z válu, vyklopit jde velice lehce. Přidala jsem vlašské ořechy a budu zkoušet i se škvarky. Mňam...
Podobné recepty jako Domácí chléb bez hnětení
Chléb bez hnětení od líné kuchařky recept
Takto peču z 33 dkg hadké chlebové + 17 dkg žitné chlebové + 240 ml. vody + 30 ml oleje nebo sádla, sušené droždí, lžička cukru, 1-2 lžičky soli, lžíce octa. Uhněte a vykyne pekárna. Po vyndání udělám z těsta bochánek a nechám 15 min odpočinout. Poté z těsta uválím jako knedlík šišku, kterou nechám
Podobné recepty jako Chléb bez hnětení od líné kuchařky
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí, smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky, rozmícháme na kaši a necháme kvasit. Asi po 15 min. by měl kvásek zdvojnásobit objem, pak smícháme všechny ostatní suché suroviny, do prostřed dáme kvásek, smís
Podobné recepty jako Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Francouzský chléb recept
Těch 6 hodin je asi specifikum Panasonicu. Vtip bude v tom, že je u tohoto programu v receptuře menší procentuální dávkování droždí a chléb déle kyne. Tím se prokvasí větší množství sacharidů, vznikne více kypřících plynů a střída má pak jemnější strukturu - až vatovitého charakteru.
Podobné recepty jako Francouzský chléb
Bílý sezamový chléb bez lepku, mléka a vajec recept
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny).
Podobné recepty jako Bílý sezamový chléb bez lepku, mléka a vajec
Domácí kmínový chleba recept
dalších fotek Přidat fotku Suroviny 1 kus 1 kg hladké mouky 600 ml vlažné vody 3 –4 rovné lžičky soli 2 lžíce kmínu 1 kostka droždí (42,5 g) 2 lžíce oleje 1 lžička cukru voda nebo vejce na potření kmín na posypání Tento recept najdete v nové kuchařce! Naše kuchařka 2 obsahuje 150 receptů včetně toho
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Postup přípravy receptu. 1. Mouky, sůl, kmín a droždí nasypeme do větší mísy na kynutí a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžičku octa a necelé 2 hrnky studené vody. Vše promícháme, až vznikne těsto. 2. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě kynout minimálně 12 hodin.
Podobné recepty jako Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Celozrnný chléb z domácí pekárny recept
2 PL 2 PL olivového oleje 2 lžičky 2 lžičky soli 1 lžička 1 lžička cukru 30 g 30 g slunečnicových semínek 20 g 20 g sezamových semínek 2 lžíce 2 lžíce celého kmínu 1 lžíce 1 lžíce anýzu 1 lžíce 1 lžíce bazalky
Podobné recepty jako Celozrnný chléb z domácí pekárny
Staročeský domácí chléb
Staročeský chléb se skládá z chlebové pšeničné a chlebové žitné mouky (chlebová mouka obsahuje více popelovin než klasická hladká, z které děláte palačinky; úhrnné množství žitné mouky musí být v tradičním staročeském chlebu alespoň 50%; dalším typem žitné mouky je kvalitnější vejražka, z níž se tak
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Chleba bez lepku z pekárny recept
Vyhněteme jemné a hladké těsto, které necháme asi 60 minut pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem (aby neoschlo) kynout. Po vykynutí těsto vyklopíme do vymazané a vysypané formy na chléb. Opět necháme ještě cca 40 minut kynout pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem.
Podobné recepty jako Chleba bez lepku z pekárny
Špaldovo-žitný chléb recept
Postup přípravy. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, zamícháme a rozdrobíme do něj droždí. Počkáme 10 minut než nám vzejde kvásek. Mezitím do mísy prosejeme všechny tři mouky (žitná jde hůř, ale jde to, nebojte se toho). Přidáme sůl, kmín a koření a promícháme.
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb
Rozmarýnový chléb bez lepku, mléka a vajec recept
Suroviny. 480 ml vlažné vody. 2 lžíce olivového oleje. 2 lžíce octa. 1,5 kávové lžičky soli. 1,5 kávové lžičky cukru. 225 g bezlepkové mouky Jizerka. 225 g bezlepkové mouky Mantlerka. 2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka.
Podobné recepty jako Rozmarýnový chléb bez lepku, mléka a vajec
Nadýchaný japonský chléb Hokkaido
Vykynutý chléb potřete vajíčkem, které prošlehejte s 1 lžičkou plnotučného mléka. Dejte péct do předehřáté trouby na 30–40 minut. Ihned vyndejte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Podobné recepty jako Nadýchaný japonský chléb Hokkaido