Chimichanga
Chimichanga je pokrm populární v Mexiku a v jihozápadních částech Spojených států, zejména v Arizoně. Tahle do křupava usmažená tortilla, která se skládá do tvaru burrita, se podává většinou s rajčatovou salsou, guacamole a zakysanou smetanou.
Podobné recepty jako Chimichanga
Chimichanga
Chimichanga- recept: Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme kuřecí maso. Do této směsi přidáme nakrájenou papriku a
Podobné recepty jako Chimichanga
Chilli sin carne
Chilli sin carne - recept: V hluboké pánvi nebo kastrolu, které jsou vhodné do trouby, rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno nasekanou cibuli a mrkev. Po 4 minutách
Podobné recepty jako Chilli sin carne
Jihočeská kulajda
Jednou v neděli ráno jsme se sešli v kuchyni v Táboře a já uvařila kulajdu, protože právě kulajda je pro mě chuť jižních Čech a symbol domova. Vaří ji moje máma, vaří ji i ségra a babička, každá ji vaří jinak, a přesto všem chutná.
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Míša řezy recept
Krok 1: Pečicí plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a odložíme. Krok 2: Vejce rozklepneme a rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 3: Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a ...
Podobné recepty jako Míša řezy
Babiččina rychlá kulajda recept
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až…
Podobné recepty jako Babiččina rychlá kulajda
Sladkokyselé nakládané houby
Když příroda dá, podzim přinese plné koše hub. Co nespotřebujete na omáčku a kulajdu, můžete usušit, zamrazit nebo naložit. A právě houby naložené ve sladkokyselém nálevu jsou nejlepší do kulajdy, kterou si pak můžete uvařit třeba v zimě. Ale i jen samotné jsou skvělé jako chuťovka. Vybírejte menší,
Podobné recepty jako Sladkokyselé nakládané houby
Cmunda po kaplicku recept
Cmunda po kaplicku, alias bramborák plněný uzeným masem, je oblíbené staroslovenské jídlo. Tradičně se peklo na plotně, nasucho nebo na sádle, a…
Podobné recepty jako Cmunda po kaplicku
Domácí italské sugo
Rajčata se hodí do leča, kečupu, můžete je připravit pečená ve vlastní šťávě, ale výtečná jsou samozřejmě na italské sugo – nenahraditelnou klasiku. Využijete ho na pizzu nebo třeba do těstovin. Recept je sice trochu časově náročnější, ale domácí je domácí.
Podobné recepty jako Domácí italské sugo
Nové recepty
Chimichanga. Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme kuřecí maso. Do této směsi přidáme nakrájenou papriku a... více o Chimichanga. Foie gras. Připravte si vychlazená kachní nebo husí foie gras. Lžící z povrchu seškrábněte blanku a rozřízněte je tak,
Podobné recepty jako Novéy
Jednoduchá kachní paštika recept
1/2 kachny obereme od kosti, přidáme k mírně (cca 2 minuty) restovaným játrům předem pokrájeným na malé kousky a k cibulce osmažené na kachním…
Podobné recepty jako Jednoduchá kachní paštika
Indiánci
na středním ohni svaříme cukr krupici s vodou na tzv. bublinu (cukrový rozvar)-očko z drátu ponoříme do rozvaru a vyjmeme, jakmile vyfoukneme jednu bublinu, ztlumíme oheň a zároveň dáme šlehat do robotu na plný chod bílky s moučkovým cukrem.Znovu zkusíme rozvar a vaříme tak dlouho, dokud se v očku n
Podobné recepty jako Indiánci
Čalamáda z hub recept
Krok 1: Nakrájené houby povaříme ve slané vodě asi 5-7 minut. Krok 2: Svaříme nálev z 1,5 l vody a 3 dkg soli. Krok 3: Do nálevu přidáme 1/2 kg cibule pokrájené na kolečka a 1/2 kg barevných paprik nakrájených na proužky, dále 15 dkg cukru (lze nahradit sladidlem) 2 deci octa 8%, 10 zrnek nového koř
Podobné recepty jako Čalamáda z hub
Klasická cmunda
Klasická cmunda - recept: Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je stát asi 3 minuty, aby pustily šťávu, tu slijte.Pak je zalijte horkým mlékem
Podobné recepty jako Klasická cmunda
Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) recept ...
Zelí nakrájíme na proužky nebo čtverce zhruba 5x5 cm. Jak nakrájet zelí Ve sklenici rozpustíme ve vodě 30 g soli. Zelí nasypeme do nejméně 2,5l nádoby z inertního materiálu (sklo, porcelán, kamenina apod.).
Podobné recepty jako Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) ...
Houbová smaženice s vejci – jednoduchý recept na českou klasiku ...
Houbová smaženice patří do stálého repertoáru každého pravověrného houbaře. Když je les štědrý, vyplatí se mít v zásobě recepty, kde se hub spotřebuje hodně najednou. A smaženice jsou v podstatě samé houby s trochou vajec. Je ovšem zcela zásadní vědět, jak ji připravit správně, aby z hub nebyla kaše
Podobné recepty jako Houbová smaženice s vejci – jednoduchý na českou klasiku ...
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
Podzim se svou veleúrodou famózní místní zeleniny je odnepaměti obdobím, kdy bylo také třeba ji uchovat. Jedním z nejzdravějších a zároveň nejlahodnějších způsobů, jak toho docílit, je kvašení. A bezesporu nejlahodnější plodinou, která se k tomu u nás používá, je zelí. Na to letní zapomeňte a počkej
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Houbová omáčka dle Jitky recept
Houbová omáčka, nebo také houbovka, patří mezi klasické české omáčky. Je to přesně to jídlo, které připomene letní vycházky do lesa. Tradičně se…
Podobné recepty jako Houbová omáčka dle Jitky
Naprosto dokonalé spaghetti carbonara
V překladu znamená název carbonara špagety po uhlířsku, a tak se nabízí vysvětlení, že si je připravovali italští uhlíři. Pravděpodobnější však je, že jídlo vzniklo v poválečném období v Římě jako způsob zpracování vajec a slaniny z amerických zásob. Není tak vlastně jasné, jestli ho vymysleli Ameri
Podobné recepty jako Naprosto dokonalé spaghetti carbonara
Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub
V téhle verzi nahrazuje „maso lesa“ maso skutečné. Možná je to trochu kacířské, ale neuvěřitelně dobré a navíc to konečně bere na milost vegetariány. Jen pozor na to, že jako každý pokrm z hub ani tento nenecháváme rozležet a nepodáváme ohřívaný.
Podobné recepty jako Houbový guláš: nejlepší z lesních hub