Paštika z kuřecích jater stránka 3
Paštika z kuřecích jater. Poctivá domácí paštika působí jako vrcholné dílo kuchařského mistra, přitom to jsou vlastně jen osmahnutá rozmixovaná játra zjemněná trochou másla, v našem receptu ochucená česnekem a tymiánem. Paštika uložená v pěkné skleničce udělá radost tatínkovi nebo dědečkovi. 3.
Podobné recepty jako Paštika z kuřecích jater stránka 3
TZATZIKI originální řecký recept
TZATZIKI - originální řecký recept. Tzatziki jsou původem z Řecka, kde se, podobně jako v Turecku, servírují jako předkrm, případně jako příloha k masovým pokrmům, například ke gyrosu nebo souvlaki. Základem pokrmu jsou nastrouhané okurky a řecký jogurt, k nimž se přidávají další přísady.
Podobné recepty jako TZATZIKI originální řecký
Tzatziki po česku vlastní recept
1. Okurku oloupeme, omyjeme vodou a na hrubém struhadle nastrouháme do mísy. Potom ji hodně posolíme a dáme asi na půl hodiny až hodinu do lednice. Sůl pustí z okurky vodu. 2. Po stanovené době okurku vyndáme z lednice, do mísy napustíme hodně vody a přes jemné sítko přecedíme, ještě proudem vody vy
Podobné recepty jako Tzatziki po česku vlastní
Menemen – pikantní míchaná vejce
Poté na pánev přisypte rajčata a za stálého míchání vařte asi 8–10 minut, dokud rajčata nevytvoří omáčku. Přidejte protlak a zamíchejte. Na pánev přilijte okořeněná vejce a jemně promíchejte. Vařte, dokud nejsou vejce hotová.Servírujte posypané čerstvou petrželkou. Menemen – pikantní míchaná vejce;
Podobné recepty jako Menemen – pikantní míchaná vejce
Studená polévka Tarator
Postup přípravy receptu. 1. Jogurt naředíme mlékem v poměru cca 1:2, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený kopr (v nouzi poslouží i sušený). 2. Mísu vytřeme rozdrceným česnekem, přidáme omytou a nastrouhanou okurku, přilijeme jogurt, kapku olivového oleje, dobře promícháme a dáme vychladit do ledni
Podobné recepty jako Studená polévka Tarator