Brynzové halušky recept
Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i v domácích podmínkách, protože brynza bývá běžně v marketech a na trzích k dostání. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza nejkvalitnější. 4,6 (12×) Jitka a Vlastik. 28 názorů.
Podobné recepty jako Brynzové halušky
Brynzové halušky recept
Halušky nevaříme najednou, ale zhruba po třetinách, aby část nebyla rozvařená a část nedovařená. Každou dávku v míse pokryjeme částí nadrobené brynzy, která se na nich rozpustí. Poslední vrstvu zalijeme horkou zálivkou ze smetany, mléka, cibule a slaniny. Lehce promícháme.
Podobné recepty jako Brynzové halušky
Bryndzové halušky
1. Brambory nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky nebo nasekáme na prkýnku a shazujeme do vroucí osolené vody. Můžeme je vykrajovat lžičkou namočenou ve vroucí vodě, nebo je odkrajovat nožem z prkénka, případně je pro
Podobné recepty jako Bryndzové halušky