Galettes slané bretaňské palačinky recept
Postup přípravy Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako těsto na palačinky. Následně osolíme a vyšleháme. Několik hodin necháme těsto uležet a nakonec přidáme rozpuštěné sádlo nebo máslo a opět vyš
Podobné recepty jako Galettes slané bretaňské palačinky
Pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě
Šťavnatá, skvěle dochucená a hlavně chutná! Přesně tak můžeme popsat tato pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě, která jsou plná asijských chutí. Jestli se řadíte mezi milovníky obíraček, určitě je musíte vyzkoušet.
Podobné recepty jako Pečená kuřecí křídla v lepkavé marinádě
Špenát s křupavou drobenkou pangrattato
Sicilská kuchyně patřila odjakživa k těm nejskromnějším v Itálii, ale na chuti byste to nepoznali. Umění zužitkovat každou potravinu a sebemenší zbytek se tu dědí stejně jako horká hlava, hluboké vášně a věčný úsměv.
Podobné recepty jako Špenát s křupavou drobenkou pangrattato
Tyrolské Gröstle
Toto je jednoduchá varianta, která vám zajisté zachutná. V tyrolských Alpách najdete tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhorských vesnicích. Vaří se s mnoha obměnami – s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem.
Podobné recepty jako Tyrolské Gröstle
Šťavnatá sekaná z krůtího masa
Šťavnatá sekaná z krůtího masa. Vděčná večeře z jednoho pekáče, která chutná skvěle teplá i studená, hned po upečení i druhý den, a tak se vlastně vyplatí připravit ji rovnou z dvojité dávky. Krůtí maso doplňuje jemná fáš z opečené krůtí šunky s tymiánem a vločky, takže sekaná není suchá, ale naopak
Podobné recepty jako Šťavnatá sekaná z krůtího masa
Staročeský kroupový kuba se sušenými houbami
Staročeský kroupový kuba se sušenými houbami. Kuba býval jedním z hlavních jídel štědrovečerní večeře, dnes se jí ve většině rodin spíše k obědu. Tradičně se připravoval z krup a hřibů, ale použít můžete jakékoliv lesní houby.
Podobné recepty jako Staročeský kroupový kuba se sušenými houbami
V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní ...
Postup přípravy Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory uvařte v hrnci v osolené vodě až změknou, pak je slijte a nechte zchladnout. Do velké pánve vhodné do trouby stříkněte trochu nízkotučného spreje na vaření a postavte na střední plamen.
Podobné recepty jako V troubě pečená frittata se slaninou, bramborami a jarní ...
Jednoduchá kefírová buchta s kakaem na plech
Jednoduchá kefírová buchta s kakaem na plech. Jednoduchá kefírová buchta s kakaem na plech Zdroj: Koláče / Chez Lucie. 9x. Spojení kefíru s kakaem je překvapivé, ale společně vytvoří superjednoduché superrychlé čokoládové těsto, které připravíte dřív, než se rozehřeje trouba.
Podobné recepty jako Jednoduchá kefírová buchta s kakaem na plech
Maďarský perkelt z vepřového bůčku s tarhoňou
Do základu také potřebujete mletou maďarskou papriku, která má velmi výraznou chuť. 4 porce 60 minut maďarská Suroviny sádlo 4 lžíce cibule (nakrájená nadrobno) 750 g vepřový bůček (nakrájený na kostky) 1 kg mletá sladká paprika 2 lžíce zelená paprika (čerstvá,nakrájená na proužky) 2 ks rajčata (nak
Podobné recepty jako Maďarský perkelt z vepřového bůčku s tarhoňou
Pečená obalovaná kuřata po vídeňsku
Plech dobře potřete olejem stejně jako obalené porce, vložte do trouby a pečte asi 50 až 60 minut, podle potřeby obraťte. Podávejte s dílky citronu k zakápnutí, jednoduchým hlávkovým salátem, případně snítkami petrželky opečenými na oleji.
Podobné recepty jako Pečená obalovaná kuřata po vídeňsku
Cassoulet s vepřovou krkovicí a kachnou
Cassoulet je typickým jídlem jihozápadní Francie. Existuje nekonečná řada verzí tohoto pokrmu a stojí za to vyzkoušet různé kombinace a najít tu, která vás bude bavit nejvíc. Je to krásné jídlo, kterým pohostíte velkou společnost, ideální na rodinná setkání všeho druhu. 8 porcí.
Podobné recepty jako Cassoulet s vepřovou krkovicí a kachnou
Burrata s broskvemi a bazalkou
Bílé broskve vynikají sladkou chutí a pevnou dužinou, která i po nakrájení drží tvar. Stejný chuťový zážitek vám poskytnou i tuzemské, na slunci vyzrálé žlutomasé broskve, případně meruňky. Aromatická bazalka se postará o svěžest i ostřejší vůni, vybírejte klasickou italskou. Skvělá sladká tečka neb
Podobné recepty jako Burrata s broskvemi a bazalkou
Řecký salát s cizrnou
Zpestřit řízný řecký salát cizrnou je vážně dobrý nápad. Čerstvá zelenina, výrazný sýr feta a olivy doplňte cizrnou, která pomůže zkrotit apetit a přitom poskytne tělu štědrou dávku zinku a bílkovin. Tento salát je dostatečně sytý, takže ke spokojenosti postačí i menší porce. 1 porce. 10 minut.
Podobné recepty jako Řecký salát s cizrnou
Šťouchané brambory se slaninou a zkaramelizovanou cibulkou ...
Postup přípravy. Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvařte v mírně osolené vodě. Mezitím v pánvi rozehřejte olej nebo máslo a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli do zlatohněda. Pak přidejte nadrobno nakrájenou slaninu a nechte ji vyškvařit.
Podobné recepty jako Šťouchané brambory se slaninou a zkaramelizovanou cibulkou ...
Krůtí na paprikách
Postup přípravy Nakrájejte cibuli, papriky a krůtí maso na malé kousky. Cibuli zpěňte na menším množství oleje, přidejte krůtí maso a až se zatáhne, tak i papriky. Osolte, opepřete, přidejte mletou sladkou papriku, zamíchejte a nechte pod pokličkou dusit. Občas promíchejte a podle potřeby podlijte v
Podobné recepty jako Krůtí na paprikách
Bramborové knedlíky podle receptu z Lokálu
Postup přípravy. Brambory uvařte den dopředu nebo je nechte dobře vychladnout a poté je nastrouhejte nahrubo. Do strouhaných brambor nasypte 250–400 g mouky. Její množství závisí na varném typu brambor a na tom, kolik obsahují škrobu, ale taky na ročním období.
Podobné recepty jako Bramborové knedlíky podleu z Lokálu
S Klárou v kuchyni: Frittata s dýní, mangoldem a fetou ...
Do pánve přihoďte nasekané listy mangoldu, nechte minutu zavadnout a poté zalijte vaječnou směsí, zamíchejte a navrch nadrobte sýr feta. Pánev přesuňte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte 15–20 minut, S Klárou v kuchyni: Frittata s dýní, mangoldem a fetou 2 Zdroj: Klára Michalová.
Podobné recepty jako S Klárou v kuchyni: Frittata s dýní, mangoldem a fetou ...
Gratinované brambory se smetanou
Ohnivzdornou formu vymažte máslem. Plátky brambor urovnejte vějířovitě do vrstev, každou vrstvu osolte, opepřete, nastrouhejte trochu muškátového oříšku. Po stranách nalijte smetanovou směs, vše posypte sýrem a vločkami másla. V troubě pečte 50 minut, až budou brambory měkké a opečené dozlatova.
Podobné recepty jako Gratinované brambory se smetanou
Hrnková americká cuketová buchta s ananasem
Těsto přesuňte na plech nebo do formy, vložte do trouby a pečte asi 50 až 65 minut, vyzkoušejte špejlí nebo párátkem, jestli je těsto propečené, měli byste ho vytáhnout čisté, bez vlhkých drobků. Buchtu nechte trochu vychladnout, potřete ji mascarpone s vyšlehanou šlehačkou, ozdobte ananasem a podáv
Podobné recepty jako Hrnková americká cuketová buchta s ananasem
Králík s omáčkou z pečeného česneku
Králík s omáčkou z pečeného česneku Zdroj: Coolinářka. 2x. Králík k velikonočním dnům zkrátka patří. Za zkoušku jistě stojí v kombinaci s omáčkou z pečeného česneku, která mu dodá ten správný říz. 1 porce. 90 minut.
Podobné recepty jako Králík s omáčkou z pečeného česneku