Pečený bůček na medu a víně s česnekem na cibulovém lůžku ...
Ve 125 gramech medu rozmícháme 2,5 dcl vína a přidáme bobkové listy, pepř,nové koření a na plátky nakrájený česnek. Maso vložíme do misky a přelijeme marinádou poté necháme 24 hodin odpočinout. V pekáči vytvoříme lůžko z nahrubo nakrájené cibule do kterého vložíme maso s marinádou.
Podobné recepty jako Pečený bůček na medu a víně s česnekem na cibulovém lůžku ...
Mušle po francouzsku recept
Přidáme pokrájená rajčata, podusíme, podlijeme bílým vínem a vydusíme. Opepříme bílým pepřem, dosolíme. Očištěné slávky hodíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Po otevření cca 5 minut, slijeme a vložíme do připraveného sosu. Podáváme s francouzskou bagetou. Uvařeno Přidat do oblíbených (10x) Přidat
Podobné recepty jako Mušle po francouzsku
Šumivá zázvorová limonáda
Způsob přípravy. Šumivá zázvorová limonáda je osvěžující hlavně v horkém létě. Podáváme ji dobře vychlazenou. Někdo přidává místo perlivé vody colu, nápoj je pak sladší. Nejdříve v hrnci přivedeme k varu vodu s nastrouhaným zázvorem. Ihned odstraníme z plotny, necháme ustát 10 minut a přecedíme, aby
Podobné recepty jako Šumivá zázvorová limonáda
Rybízová omáčka s vínem
sůl, cukr Způsob přípravy Očištěný rybíz podlijeme horkou vodou a dobře podusíme. Prolisujeme, přidáme cukr, víno a trochu povaříme. Když začne omáčka houstnout, přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, hořčici, sůl a podle chuti ještě cukr. Omáčku podáváme ke zvěřině. Kuchař: Lukáš Svítil Publiková
Podobné recepty jako Rybízová omáčka s vínem
Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky Boeuf bourguignon
Suroviny. 6. 1,25 g hovězí kýty. 25 g uzeného vepřového bůčku. 20 malých cibulek (ideálně šalotky) bouquet garni. lžíce sádla. 1 láhev dobrého červeného vína ideálně z oblasti Burgundska. 2 lžíce polohrubé mouky.
Podobné recepty jako Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky Boeuf bourguignon
Francouzské škvarky Rillons
2. Nakrájíme bůček na větší kostky, opepříme a osolíme. Dáme do misky a zatížíme poklicí, v chladu necháme 1 den uležet. 3. Poté nalijeme 2 dcl vína do hrnce, nasypeme kostky bůčku a necháme stejně jako škvarky škvařit. Nepodléváme vodou, jen vínem.
Podobné recepty jako Francouzské škvarky Rillons
Bůček na bramborách recept
brambory nakrájíme, třeba na čtvrtky, a posolíme. V pekáči rozehřejeme sádlo, nasypeme brambory, na ně položíme bůček kůži dolů, mírně podlijeme vodou (vývarem), a dáme přikrytý pekáč do rozehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 1 hodinku.
Podobné recepty jako Bůček na bramborách
Kohout na víně, jak ho dělám já recept
Vrátíme do pekáčku k marinádě, přilijeme trochu vína a dusíme zakryté v troubě při 150-160°C doměkka. Podle potřeby podléváme vínem nebo vodou. Porce masa vyjmeme, omáčku přecedíme, ale zeleninu vrátíme zpět. Mezitím na pánvi osmahneme zbytek slaniny na kostičky, cibulky bez nálevu a čtvrtky nebo po
Podobné recepty jako Kohout na víně, jak ho dělám já
Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer recept ...
Mušle vysypeme do vroucí vody a 5 minutek vaříme, až se všechny pootevřou. Pak vlijeme bílé vínko dle chuti a vymačkáme citron, vhodíme pepř. Chvíli mícháme a pak slejeme přes sítko. Je připraveno ke konzumaci. Krabí salátek: Nakrájíme všechny tyčky na větší kousky a promícháme s řeckým jogurtem a k
Podobné recepty jako Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer ...
Vepřový bůček pečený na zelí a podlitý černým pivem ...
Libový bůček očistěte a nakrájejte na větší kousky. Česnek oloupejte a prolisujte. Maso osolte, opepřete, promíchejte s česnekem a olejem. Nechte několik hodin rozležet. Cibuli oloupejte a rozdělte na klínky. Zelí nechte okapat a rozprostřete na dno pekáčku. Na něj poklaďte cibuli a navrch maso. Okm
Podobné recepty jako Vepřový bůček pečený na zelí a podlitý černým pivem ...
Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“ recept
Postup přípravy. Na rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky nakrájené maso, které nechám prudce zatáhnout.
Podobné recepty jako Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“
Jednoduchý křupavý bůček
vepřový bůček cibule sůl Postup přípravy receptu 1 Bůček vložíme na minutku do mrazáku, aby sádlo ztuhlo, potom kůži nařežeme na co nejmenší mřížky. Stačí pouze proříznout kůži, sádlo už řezat nemusíme. Doporučuji si s touto operací dostatečně pohrát, výsledek snažení stojí opravdu za to.
Podobné recepty jako Jednoduchý křupavý bůček
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Cibulí s jablky vystelte pekáč, přidejte sušené švestky, uložte na ně maso, podlijte ho asi 100 ml vody a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud bůček nezezlátne a dokonale nezměkne. To bude trvat asi 1,5 hodiny. Kontrolujte, jestli se cibule s jablky nepřipaluje, dle potřeby podlijte trochou vody.
Podobné recepty jako Marinovaný vepřový bůček s povidly
Králík na víně a rajčatech recept
Suroviny 4 1 středně velký králík 100 g anglické slaniny sůl špetka drceného pepře olej 1 lžíce hladké mouky 1 cibule 3 stroužky česneku 4 rajčata 2 bobkové listy tymián 100 ml bílého vína šťáva z 1 citrónu Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou p
Podobné recepty jako Králík na víně a rajčatech
Králík na víně s kapary a olivami
V pekáči rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Přidejte králičí maso a opečte je na středně silném ohni tak, aby pouze lehce zhnědlo, potom je vyjměte. Do pekáče přidejte zbývající olej a rozehřejte ho. Přidejte cibuli, česnek, nakrájenou zeleninu, rozmarýn a tymián a vše opečte na středně silném ohni
Podobné recepty jako Králík na víně s kapary a olivami
Bún chả: Vietnamský marinovaný bůček na grilu podle Pohlreicha ...
Bůček nakrájejte na 3mm plátky. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno, dejte do mísy a promíchejte s masem. Dejte stranou. Polovinu cukru vsypte do pánve a dejte ji na gril. Nechte cukr v pánvi rozpustit, a než začne tmavnout, zalijte ho vodou a vymíchejte metličkou dohladka. Cukrový rozvar
Podobné recepty jako Bún chả: Vietnamský marinovaný bůček na grilu podle Pohlreicha ...
Plněný bůček
Do masa vyřízneme opatrně velkou kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a mírně je zvlhčíme mlékem, přidáme umleté maso, špetku muškátového květu, nasekanou petrželku, vejce rozmíchaná se solí a pepřem - promícháme (je-li hmota řídká, podle potřeby zahustíme strouhankou). Nádivkou naplníme maso, otvor
Podobné recepty jako Plněný bůček
Vepřové medailonky na víně
1. Vepřovou panenku si nakrájíme na medailonky a jen lehce naklepeme klouby ruky. 2. Osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a provensálskými bylinkami. 3. Na rozpálenou pánev dáme cibulku na jemno a česnek na půlměsíčky. 4.
Podobné recepty jako Vepřové medailonky na víně
Slávky na bílém víně připravené na grilu
Pokud máte gril s poklicí, můžete v něm připravit pokrmy, které byste v domácí kuchyni dělali v troubě nebo v hrnci či pekáči s pokličkou. V nové řadě Rozpal to, šéfe! nám Zdeněk Pohlreich poradí, jak připravit na grilu i jídla vařená či dušená. Například oblíbené slávky, které si tak rádi dáváme na
Podobné recepty jako Slávky na bílém víně připravené na grilu
Kuře na víně, houbách a zelenině recept
Kuře na víně, houbách a zelenině ... Scedené zemiaky pečieme v pekáči s olejom v trúbe na 220 stupňoch do červena. Podávame horúce. Poznámka autorky receptu Zdroj: vlastný recept. Uvařeno. Přidat do oblíbených (3x) Moje poznámka Přidat poznámku Nahlásit chybu v receptu Drůbeží maso; Zeleninová jídla
Podobné recepty jako Kuře na víně, houbách a zelenině
Kuře na červeném víně (Coq au Vin) recept
Přisypeme cca 2 lžíce hladké mouky, prosmahneme, přilijeme nálev z marinády a kuřecí vývar. Přivedeme k varu, přidáme opečené kuře a přikryté dusíme 45-60 minut. Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme, vrátíme maso, žampióny, slaninu, dochutíme a prohřejeme.
Podobné recepty jako Kuře na červeném víně (Coq au Vin)
Nakládaný bůček recept
Nakládaný bůček. Pokud máte doma krásný kousek bůčku, rozhodně musíte vyzkoušet náš recept na bezkonkurenční bůček s česnekem a paprikou. Lze ho servírovat jen tak s chlebem k večeři, ale skvěle se hodí jako pohoštění k různým příležitostem, například oslavy či Silvestr. 5,0 (34×) ruzena. 19 názorů.
Podobné recepty jako Nakládaný bůček
Líčka pečená na dezertním víně recept
Suroviny 4 800 g hovězích líček (300 g nastrouhané kořenové zeleniny): 100 g petržel 150 g mrkev 50 g celer 4 velké cibule nakrájené nahrubo 250 ml dezertního vína Kagor 150 ml červeného vína (zde Cabernet) 4 lžíce sádla 2 lžíce hnědého cukru 2 bobkové listy 4 kuličky jalovce 4 kuličky nového koření
Podobné recepty jako Líčka pečená na dezertním víně
Krůtí na víně a bylinkách recept
3 stroužky českého česneku. 1 cibule. 1/4 červené papriky. 1/4 žluté papriky. 1/4 zelené papriky. 1 malou cuketu. 400 g sterilovaných rajčat (1 konzerva) 150 ml bílého vína. 150 ml vývaru.
Podobné recepty jako Krůtí na víně a bylinkách
Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem recept
Postup přípravy. Večer pred prípravou kura naporcujem na jednotlivé diely a dobre nasolím. Chrbát nechám na polievku a odložím do chladničky. V širokom kastroli alebo v pekáči rozpálim olej a maslo, na ktorom opečiem diely kuraťa do zlata a vyberiem.
Podobné recepty jako Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem
Pečený vepřový bůček
V chladničce byla od neděle a včera nastudeno. Nejdřív namazat chlebík z DP stydlím výpekem a k tomu z prkýnka STUDĚNÝ BŮČEK s čerstvo modrou cibulí(škoda že u nás nemají bílou jako v Itálii),kyselou okurkou, pěkně připepřit (a chilli), aby jsme si na tu dobrotu vzpoměli i druhý den na WC. Prima. +b
Podobné recepty jako Pečený vepřový bůček
Divoká kachna na slanině, sušených švestkách a červeném víně ...
Chvilku společně opékáme a poté podlijeme malinko vodou. Vložíme kachnu a přiklopíme a asi 10 min kachnu po obou stranách podusíme, abychom urychlili pečení v troubě. Po odpaření vody podlijeme vínem a dáme ještě přikryté do trouby asi na půl hodiny. Během této doby kachnu obracíme a podléváme výpek
Podobné recepty jako Divoká kachna na slanině, sušených švestkách a červeném víně ...
Pečený bůček
Obojí rovnoměrně rozložíme na dno pekáčku, na to položíme bůček kůží nahoru a podlijeme 1,5 dl vody. Nepřikryté vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 30 minut. Potom snížíme teplotu na cca 160 °C, bůček otočíme kůží dolů a pečeme ½ hodiny. Opět otočíme kůží nahoru pečeme další ½ hodinu ...
Podobné recepty jako Pečený bůček
Pečený bůček naložený v solném láku recept
Do pekáčku dáme jednu nakrájenou cibuli a položíme připravené maso. Zasypeme druhou cibulí, podlijeme cca 150 ml vody, přikryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů. Po deseti minutách teplotu stáhneme na 120 st. a pečeme cca 3,5-4 hodiny. Maso musí být měkké. Poté pekáč odkryjeme a dopeč
Podobné recepty jako Pečený bůček naložený v solném láku
Pečené maso recept
Postup přípravy. Maso omyjeme, rozkrojíme na menší kousky (v mém případě 4), osolíme, pomažeme lisovaným česnekem. Do plechu dáme trochu sádla nebo oleje (kdo chce, může jako já, použít pečící papír), nakrájenou cibuli (ne na kostičky, jsou lepší větší kousky - měsíčky).
Podobné recepty jako Pečené maso
Kotlety na šlehačce recept
Oškrábané brambory nakrájíme na plátky, osolíme, dáme trochu kmínu, zamícháme a rozložíme na maso v pekáči. Celé to polejeme šlehačkou. Někdy je lépe mít i šlehačky dvě. A šup s tím do trouby. Pak už stačí jen vyndat a servírovat. Poznámka autorky receptu Snad už tu tento recept není.
Podobné recepty jako Kotlety na šlehačce
Králík pečený na bůčku s bramboráčky recept
Do pekáče na dno vložíme nakrájený bůček, na něj okořeněného králíka a v otevřeném pekáči péci asi 25 min. na cca 200°C do zhnědnutí a vytvoření kůrky.(já použila dolní a horní ohřev bez horkovzduchu). Po vytvoření kůrčičky, maso vyndáme a přehodíme - t.zn.na dno králík druhou stranou a na něj bůček
Podobné recepty jako Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Candát na smetaně a červeném víně recept
Původní domovinou candáta je povodí Dunaje a Volhy. Odtud se postupně rozšířil do střední a západní Evropy. Obývá především velké, pomalu tekoucí úseky řek, údolní nádrže a rybníky. Jedná se o hospodářsky nvýznamnou dravou rybu Česka. Řada rybářů se specializuje právě na lov tohoto druhu. Mezi labuž
Podobné recepty jako Candát na smetaně a červeném víně
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Postup přípravy receptu. 1. Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte bobkové listy, osolte, opepřete a smíchejte v pekáči. Přiklopte jej nebo překryjte alobalem a 2 hodiny pečte při teplotě 130 °C
Podobné recepty jako Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Králík na mrkvi recept
Postup přípravy. V pekáči si rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibuli (nakrájenou na jemno) a mrkev (nakrájenou na kolečka). Králíka si nasolíme a rozložíme do pekáčku na zpěněnou směs. Potřeme ho prolisovaným česnekem a posypeme trochou petržele a pórku. Pekáč podlijeme a pečeme cca 2 hodiny v za
Podobné recepty jako Králík na mrkvi
Brambory zapečené s uzeným a cibulí recept
Postup přípravy. Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky, bůček na kostičky. Brambory jen omyjeme, neloupeme, a nakrájíme na silné plátky. Na pánvi rozpustíme bůček a osmahneme ho i s cibulí. Do olejem, opravdu minimálně vymazané zapékací mísy, klademe v lehce se překrývajících řadách plátky brambor a
Podobné recepty jako Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci
Klademe na vrstvu cibule a broskví. V následujícím kroku solíme, pepříme a kmínujeme. Takto připravený pokrm zalijeme červeným vínem, pouze po broskve. 2. Vložíme do trouby a pečeme asi 45-50 minut při teplotě asi 220 °C. Po této době poklademe jednotlivé porce masa sýrem a zapečeme asi 20 minut již
Podobné recepty jako Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci