Vajíčkovo-citronová polévka avgolemono
Postup přípravy. Čtyři z vajec připravte jako pošírovaná (zastřená), vařte 3 až 4 minuty (viz Prima tip). Pak je vložte do misky se studenou vodou, abyste zastavili var, a před podáváním je krátce prohřejte v misce s horkou vodou.
Podobné recepty jako Vajíčkovo-citronová polévka avgolemono
Avgolemono
Avgolemono - recept: Rýži nasypeme do vývaru, osolíme a vaříme doměkka. Vejce s citronovou šťávou ušleháme do pěny, po částech vmícháme do vroucího vývaru a dále šleháme. Vejce s citronovou šťávou ušleháme do pěny, po částech vmícháme do vroucího vývaru a dále šleháme.
Podobné recepty jako Avgolemono
Avgolemono (polévka s citrónem)
Pracovní postup: Uvaříme klasickou kuřecí polévku. Do vařící polévky dáme vařit omytou rýži a na mírném ohni vaříme asi 15-20 minut. Vejce ušleháme a za stálého míchání k nim doléváme citrónovou šťávu.
Podobné recepty jako Avgolemono (polévka s citrónem)
Řecká citronová polévka Avgolemono
Suroviny. malé kuře z volného chovu 1 ks (asi 1 kg) Bobkový list 2 ks. celý pepř 5 kuliček. červená cibule nakrájená na čtvrtky 1 ks. těstovinová rýže orzo 250 g. Vejce 3 ks. čerstvá citronová šťáva 5 lžic. nakrájená pažitka na posypání 1 hrst.
Podobné recepty jako Řecká citronová polévka Avgolemono
Řecká žloutková polévka se sýrem
Řecká žloutková polévka se sýrem - recept: Rozšleháme žloutky se sýrem a vlejeme do hrnce. Na malém plamínku pak metličkou vše rozšleháme, až se sýr roztaví. Za stálého míchání pak přiléváme
Podobné recepty jako Řecká žloutková polévka se sýrem