Croque Madame aneb Madam Křupavá
S galskou galantností k němu vznikl i dámský protějšek – Croque Madame, který doplňuje vajíčko. Pokrm jednoduchý, vtipný, sytivý – a hodný pozorné přípravy. Zde ho předkládáme s celou parádou.
Podobné recepty jako Croque Madame aneb Madam Křupavá
Kuře na paprice se smetanou recept
Postup přípravy. Krok 1: Uděláme cibulovo-paprikový základ. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na másle a zaprášíme ji paprikou. Už jen velmi krátce orestujeme. Krok 2: Přidáme kousky kuřete a zalijeme drůbežím vývarem nebo vodou. Pokud zalijeme vodou, tak přidáme bujónovou kostku. Osolíme pouze
Podobné recepty jako Kuře na paprice se smetanou
Sendvič Croque-Madame
Sendvič Croque-Madame. Jen Francouze by napadlo zkombinovat šunku, sýr, bešamel, bílý chléb a volské oko v jediném soustu a ještě je zapéct, aby získalo křupavou kůrčičku. Pokud se vám nechce připravovat bešamel, nebo chcete jídlo trochu odlehčit, nahraďte ho crème fraîche.
Podobné recepty jako Sendvič Croque-Madame
Croque monsieur a madame
Rychlá večeře nebo vydatná snídaně. Přesně to jsou Croque monsieur a madame. Jaký je mezi nimi rozdíl? Croque madame navíc krásně zdobí volská oka. Na obou toustech si určitě pochutnáte!
Podobné recepty jako Croque monsieur a madame
Kuře na paprice 2 recept
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní Hodnocení 108× Nejlepší omáčky české kuchyně. Které jsou ty nejžádanější a jak je připravit Jak na kuře na paprice z pečených paprik: Zelenina dá omáčce krémovou konzistenci a
Podobné recepty jako Kuře na paprice 2
Kuře na paprice se smetanou stránka 2
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní Komentáře Karolína 25. 2. 2016 00:01 Kuře na paprice dělám s noky jako příloha a ze stehen, v pikantní příchutí. Když není chuť na kuřecí, sáhnu po vepřové pleci. Vepřové na p
Podobné recepty jako Kuře na paprice se smetanou stránka 2
Croque-monsieur – slavný francouzský sendvič je opravdu k nakousnutí
Francouzská gastronomie přidala k fenomenální popularitě tohoto křupavého sendviče ještě lahodnou bešamelovou omáčku a stejně francouzská galantnost (po 2. světové válce) vytvořila i dámskou verzi, kdy Croque-Madame zdobí ještě sázené vejce. Ale původní recept je opravdu spíš příjemně spartánský.
Podobné recepty jako Croque-monsieur – slavný francouzský sendvič je opravdu k nakousnutí
Kuře na paprice se smetanou stránka 3
1 balení kuřecích stehen (hřbetů, křídel) 2 cibule. 2 lžíce másla. 1/2 sáčku mleté sladké papriky. 1 špetka soli. 500 ml drůbežího vývaru (nebo 1 kuřecí bujón v kostce) 200 g smetany na vaření. 2-3 lžíce polohrubé mouky. Naše kuchařky.
Podobné recepty jako Kuře na paprice se smetanou stránka 3
Kuře na paprice (i pro začátečníky) recept
Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené maso. Krok 3: Krátce zarestujeme, aby se maso zatáhlo, poté zaprášíme sladkou paprikou, promícháme a ihned podlijeme kuřecím vývarem (jinak by se paprika mohla připálit a zhořkla by).
Podobné recepty jako Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Kuře na paprice v pomalém hrnci recept
Postup přípravy. Kuře osolíme, opepříme a na rozpáleném másle opečeme dozlatova ze všech stran. Přendáme na talíř a do výpeku vsypeme jemně pokrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Je třeba pracovat rychleji, aby se paprika nespálila a nezhořkla.
Podobné recepty jako Kuře na paprice v pomalém hrnci
Jednoduché artyčoky
V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, česnek nakrájíme na kousky a spolu s propláchnutými artyčoky dáme osmahnout. Chvíli restujeme, po pár minutách osolíme, opepříme, přidáme hrstku petrželky, promícháme a zalijeme sklenkou (cca 200 ml) teplé vody. Pod pokličkou vaříme asi 20 minut.
Podobné recepty jako Jednoduché artyčoky
Mořská ryba v papilotě recept
Krok 1: Rybu omyjte, osolte a pokapejte šťávou z limetky, posypejte bylinkami. Krok 2: Položíme na pečicí papír,vložíme do břicha máslo a na rybu,zabalíme a vložíme na plechu do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme do růžova cca 20-30 min. Já podávala s bramborovou kaší.
Podobné recepty jako Mořská ryba v papilotě
Moje krupicová kaše recept
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní
Podobné recepty jako Moje krupicová kaše
Bramborák s kuřecím masem a sýrem recept
Během smažení oloupeme brambory, nastrouháme polovinu na jemno a polovinu nahrubo. Přidáme mléko, vejce, oregano, sůl, česnek, mouku a promícháme. Jakmile máme prsa usmažená, dáme pod poklop, aby vydržela teplá. Usmažíme bramboráky. Na každou placku (na jednu půlku) dáme kuřecí prsa, na ně plátek ei
Podobné recepty jako Bramborák s kuřecím masem a sýrem
Rebarborový koláč stránka 4
Postup přípravy. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky, posypeme cukrem, promneme a necháme stát přibližně dvacet minut. Zavadne a trochu změkne. Jak oloupat rebarboru. Mezitím utřeme celá vejce s cukrem a postupně přidáme olej, jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Podobné recepty jako Rebarborový koláč stránka 4
Špekové knedlíky s bylinkami recept
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní Horkovzdušná fritéza jako pomocník: Nejlepší je začít s hranolkami nebo kuřecími křidélky, důležitá je teplota i čas přípravy Další recepty Špekové knedlíky Špekové knedlíky Š
Podobné recepty jako Špekové knedlíky s bylinkami
Špekové knedlíky s bylinkami recept
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní Hodnocení 61× Upotřebit starší chléb nebo pečivo lze s trochou přemýšlení docela snadno.
Podobné recepty jako Špekové knedlíky s bylinkami
Těstoviny s uzenou makrelou recept
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní Třené buchty z kynutého těsta: Plněné tvarohem nebo povidly chutnají fantasticky, postup je snadný, výsledek skvělý Další recepty Těstoviny s tvarůžkovými vejci Těstoviny s ty
Podobné recepty jako Těstoviny s uzenou makrelou
Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha recept ...
Postup přípravy. Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku. Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a kousek másla. Pstruhy posypeme i svrchu tymiánem, dáme kolečko citrónu a do pekáčku nalijeme trošku vody. Přiklopí
Podobné recepty jako Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha ...
Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami
Postup přípravy. Krok 1: Sušené houby dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Očištěné plátky krkovičky osušíme papírovou utěrkou, mírně naklepeme a několikrát nařízneme okraje. Poté maso osolíme, opepříme a o
Podobné recepty jako Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami