Tofu s cizrnou a zeleninovou směsí recept
Postup přípravy. Quinou zalijeme vodou v poměru 1:2 a vaříme, dokud se nevypaří všechna voda. Pak přidáme hrášek a necháme dojít. Nakonec přidáme sůl. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme na kostičky tofu a restujeme. Dále přidáme papriku na kostičky, cizrnu a česnek. Nakonec přidáme pokrájené rajče.
Podobné recepty jako Tofu s cizrnou a zeleninovou směsí
Šťava z kopřiv recept
Kopřivy a jeden pokrájený citron dáme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme 10 minut. Necháme vychladnout a přecedíme. Přimícháme cukr a vaříme na mírném ohni ještě 5 minut. Těsně před koncem přilijeme šťávu ze zbývajících citronů. Sirup přelijeme do láhví, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru.
Podobné recepty jako Šťava z kopřiv
Vatikánský chléb štěstí recept
1. Den dáme darované těsto do větší mísy a přidáme 250 ml cukru a pečlivě zamícháme. 2. Den přidáme 250 ml mléka a promícháme. 3.Den přidáme 250 ml polohrubé mouky a zamícháme. 4.Den zamícháme ráno, v poledne a večer. 5.Den do těsta vmícháme 250 ml mléka, 250 ml cukru a 250 ml polohrubé mouky a pečl
Podobné recepty jako Vatikánský chléb štěstí
Český hospodský guláš z hovězího masa
Až začne základ vařit, vsypte maso, promíchejte, osolte, přikryjte a na mírném stupni duste 1 hodinu až hodinu a půl, až bude maso téměř měkké. Kontrolujte, zda není třeba podlít. Ke konci ochutnejte a případně dochuťte. Kastrol odkryjte, aby se šťáva trochu vydusila, zaprašte ji moukou, promíchejte
Podobné recepty jako Český hospodský guláš z hovězího masa
Základní jednoduchý recept na bramborový salát
Uvařené brambory nechte vychladnout a pak je oloupejte, stejně tak obě natvrdo uvařená vejce. Přes kolečko se síťkou na krájení protlačte brambory a vejce do velké mísy. Přidejte všechnu zeleninu, hořčici, majonézu a zakysanou smetanu. Opatrně promíchejte a osolte a opepřete podle chuti.
Podobné recepty jako Základní jednoduchý na bramborový salát
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
V tradičním receptu se používá klasická sladká paprika, ale pokud máte možnost, použijte papriku uzenou, dodá celému jídlo perfektní chuť. Pokud nechcete buřtguláš zahušťovat moukou, dejte do něj víc brambor, a až budou měkké, část jich vylovte, rozmačkejte na kaši a vraťte do hrnce. Tím se buřtgulá
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Jednoduchá banánová bábovka
Jednoduchá banánová bábovka. Snadná, na suroviny nenáročná, ale přesto stále trochu jiná, než jak ji možná řada z vás zná. Bábovka je tradiční český moučník, který se peče snad v každé rodině. Zkuste ji tentokrát podle nového receptu s banánem, který jí dodá na vláčnosti a vůni.
Podobné recepty jako Jednoduchá banánová bábovka
Lasagne s tuňákem, hráškem, vejcem a bešamelem
Klasické lasagne se připravují s boloňským ragú z mletého masa. Pro zdravější a chuťově zajímavou verzi můžete vyzkoušet omáčku s konzervovaným tuňákem, ideální způsob, jak dostat do dětí rybí maso! 4 porce. 90 minut.
Podobné recepty jako Lasagne s tuňákem, hráškem, vejcem a bešamelem
Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami
Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami. Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami Zdroj: Tajemství těstovin. 15x. Základ italských omáček na těstoviny. Spojení zemitých voňavých hub, suchého bílého vína s jemnou kyselinkou a sladkou smetanou funguje naprosto harmonicky už stovky let.
Podobné recepty jako Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami
Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc
Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc. Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc Zdroj: Neplecha na plechu. 5x. Namočením vloček do kokosového mléka a kyselého ovocného pyré dochází k fermentaci, kaše se stává stravitelnější a přímo blahodárně působí na trávicí trakt.
Podobné recepty jako Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc
Poctivá chlebíčková veka nejen na silvestra
Veku nyní potřete rozšlehaným vejcem a posypte semínky. Nechte nyní 1 hodinu kynout. Troubu rozehřejte na 250 °C a naspod trouby dejte misku s vodou, ať vznikne pára. Prvních 5 minut pečte na 250 °C a poté ztlumte troubu na 180 °C a pečte dalších 30 minut.
Podobné recepty jako Poctivá chlebíčková veka nejen na silvestra
Orecchiette s brokolicí a klobáskami
Brokolici rozdělte na růžičky, přidejte ji k téměř vařeným těstovinám a povařte 1 minutu doměkka. Sceďte je a 60 ml vody ponechte. Sceďte je a 60 ml vody ponechte. Do pánve s klobáskami přilijte 1 lžíci oleje, promíchejte a vsypte těstoviny a brokolici.
Podobné recepty jako Orecchiette s brokolicí a klobáskami
Nejlepší pepřová omáčka nejen k panence recept
Tip 1: U omáčky je potřeba být opravdu trpělivý, ačkoliv se to nezdá, ke správnému výsledku se dojde pomalým vařením a na přípravu budete potřebovat minimálně 15 minut. Tip 2: Omáčku je nejlepší připravovat v pánvi, ve které jste opékali maso, omáčka bude mít o to silnější chuť. Uvařeno.
Podobné recepty jako Nejlepší pepřová omáčka nejen k panence
Budapešťská pomazánka z tvarohu
Přidejte na drobné kostičky nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou kapii a směs dochuťte solí a mletou sladkou paprikou. Pokud použijete uzenou, pomazánka bude mít ještě lepší chuť. Pokud máte rádi, můžete přidat i 1/2 lžičky celého kmínu. Zamíchejte, nechte vychladit a pomazánku podávejte s dobrým
Podobné recepty jako Budapešťská pomazánka z tvarohu
Biskupský chlebíček podle Mirky van Gils Slavíkové ...
15x. Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších, nejvariabilnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální dezert na vánoční stůl, když vám po pečení cukroví zbyde spousta rozinek, datlí, fíků, kandovaného ovoce a čokolády. Biskupský chlebíček snese všechno.
Podobné recepty jako Biskupský chlebíček podle Mirky van Gils Slavíkové ...
Koprová omáčka s hovězím masem recept
Koprová omáčka s hovězím masem. Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru, který dodá omáčce tu správnou chuť. 5,0 (2×)
Podobné recepty jako Koprová omáčka s hovězím masem
Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem
V druhém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich hovězí jazyk s lehkou přílohou z vařených brambor s kořenovou zeleninou. Jazyk je skvělá surovina, má příjemnou strukturu a jemnou chuť, která vynikne v této jednoduché úpravě trochu podobné přípravě Tafelspitzu. 4 porce.
Podobné recepty jako Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem
Houbová omáčka dle Jitky recept
1 1 větší cibule 50 ml 50 ml oleje 180 ml 180 ml smetany na vaření (1 kelímek) 500 ml 500 ml mléka (podle potřeby) 4 lžíce 4 lžíce hladké mouky sůl pepř kmín 1 hrst 1 hrst petrželové natě citronová šťáva
Podobné recepty jako Houbová omáčka dle Jitky
Svatební koláčky recept
Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme vejce a vykynutý kvásek a zaděláme těsto. Na konec vmícháme rozpuštěné vlažné máslo, pomoučíme a necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky (mě vyšlo z téhle dávky těsta cca 60 koláčků, dělám je malé, ale záleží na vás jak je chcete mí
Podobné recepty jako Svatební koláčky
Banánová vláčná bábovka recept
Jediné, co zatím můžu vytknout je šílený poměr surovin, upravila jsem si díky komentářům dávku o 1/3, jen banány jsem nechala 4 protože jsem měla zrovna menší a stejně mi tak 1/3 těsta zbyla, jinak bych měla bábovku až u sousedů možná máte větší formu, pokud si povede, tak příště udělám z poloviční
Podobné recepty jako Banánová vláčná bábovka
Bavorské vdolečky recept
Postup přípravy. Do vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme na teplém místě vykynout. Do mouky přidáme lžičku soli, promícháme a přidáme kvásek, případně ještě trochu mléka. Dále přidáme žloutek a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme těsto tak, aby se nám nelepilo na vařečku.
Podobné recepty jako Bavorské vdolečky
Biskupský chlebíček recept
Je skutečně výborný. Peču obvykle z 1,5 dávky a mám 2 neplné formy na biskupský chlebíček, jeden pak dám do mrazničky. Vše z mrazničky dobré není, ale tento moučník je opravdu dobrý, je nutné ho zkusit . Pokud dáte více přísad, nic se nestane.
Podobné recepty jako Biskupský chlebíček