Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Zkuste doma upéct jednoduchý chlebíček z kombinace žitné a špaldové mouky s křupavými slunečnicovými semínky. Bude výborný na snídani i jako součást studené večeře doplněný tvarohovou pomazánkou. 1 porce 90 minut Suroviny celozrnná mouka (žitná celozrnná hladká mouka (např. Pernerka)) 300 g špaldová
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Špaldovo-žitný chléb recept
Špaldovo-žitný chléb 4,8 (13×) duckie 11 názorů 135 min 5. 3. 2011 19:44 duckie +6 dalších fotek Přidat fotku Suroviny Porce: bochník 1,5 kg 400 g špaldové mouky 400 g žitné celozrnné mouky 200 g hladké mouky 200 ml vlažného mléka 500 ml vlažné vody 2 lžíce oleje 1 kostka droždí (42 g) 1 lžička cukr
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb
Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka Zdroj: archiv Josefa Maršálka. 7x. Zadělat doma na poctivý chléb není tak složité, jak se může zdát. Pekař a cukrář Josef Maršálek vám prozradí, jak si doma upéct výtečný chléb ze špaldové mouky. Odměnou za trochu práce a trpělivosti vám bude křupavá kůr
Podobné recepty jako Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy recept
Z těsta utvoříme hladký bochánek a vložíme ho do ošatky na chleba vysypané moukou. Těsto necháme v teple asi 90 minut kynout. Pak nakynutý bochník opatrně překlopíme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem a zapneme troubu na 230°C. Na dno do trouby vložíme malý kastrůlek s vodou. Necháme ještě n
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy
Špaldovo-žitný chlebík z DP recept
Špaldovo-žitný chlebík z DP 4,7 (8×) cathleen 5 názorů 3. 11. 2016 12:55 cathleen Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny 180 g vody 180 g piva 2 lžičky soli 250 g špaldové mouky 170 g hladké mouky 100 g žitné chlebové mouky 1-2 lžičky kmínu 12 g droždí 100 g žitného kvásku Naše kuchařky p
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chlebík z DP
Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
1 porce 120 minut Suroviny voda (vlažná ) 500 ml med 1 lžíce olivový olej 2 lžíce droždí (sušené ) 1 sáček (7 g) špaldová hladká mouka 400 g sůl 1 lžička Recepty na domácí chléb, ze kterých se vám budou sbíhat sliny Postup přípravy Troubu předehřejte na 80–90 °C.
Podobné recepty jako Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Špaldovo pšenično žitný chléb z domácí pekárny
Do zadělávací nádoby dáme suroviny v následujícím pořadí - 200 ml mléka, 200 ml černého piva, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžici octa, 100 g špaldové mouky, 200 g žitné celozrnné mouky, 300 g pšeničné hladké mouky, do mouky si uděláme tři důlky: do prvního důlku dáme 1 a 1/2 lžičky cukru s 25 g droždí
Podobné recepty jako Špaldovo pšenično žitný chléb z domácí pekárny
Pšenično-špaldovo-žitný chléb
1. Ingredience pro domácí pekárnu - program základní, kůrka světlá, velikost - malý. 2. Pro začátek - není nutné použít všechny vyjmenované ingredience. Stačí použít: vsechny mouky, kmín, sůl, vodu, droždí, olej. Všechno ostatní chleba rozhodně vylepší a určitě takový nikde nekoupíte :) Ale pokud ně
Podobné recepty jako Pšenično-špaldovo-žitný chléb
Špaldový podmáslový chléb vynikající
1 lžička cukr 2 lžíce olivový olej 160 g celozrnná pšeničná mouka 200 g špaldová mouka 140 g žitná chlebová mouka 1 lžička kmín 1 lžička droždí 60 g slunečnicová semínka 1 hrst sezam pšeničné otruby, pšeničné klíčky,... Postup přípravy receptu 1
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový kváskový chléb recept
Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak raději 12 až 14 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná). Uvařeno
Podobné recepty jako Špaldový kváskový chléb
Špaldový chléb se semínky
Celou směs přidejte k mouce společně s cukrem, solí a octem. Přidejte vzešlý kvásek a důkladně prohněťte. Přendejte do formy na biskupský chlebíček. Doporučujeme vystlat pečicím papírem a nechat kynout cca 30–60 minut na teplém místě. Vrch můžete ještě posypat semínky. Na kynutí můžete použít takový
Podobné recepty jako Špaldový chléb se semínky
Žitno-špaldové bochánky recept
1. 2018 15:17 HUSTENKA Tady může být vaše fotka :) Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny Porce: 10-12 300 g žitné mouky 200 g špaldové hladké 1/2 kostičky droždí 150 ml vlažného mléka 150 ml vlažné vody 1 polévková lžíce oleje 1 lžička cukru 1,5 lžičky soli Naše kuchařky právě v prodeji
Podobné recepty jako Žitno-špaldové bochánky
Špaldový podmáslový chléb recept
chléb ze špaldové mouky podmáslový chléb recept špaldový chléb recepty špaldový domácí chléb. Suroviny: podmáslí, olej, sůl, cukr, mouka celozrnna pšeničná, mouka špaldová hrubá, mouka žitná chlebová, kmín celý, droždí sušené, otruby pšeničné, semínka slunečnicová. Suroviny vložíme v uvedeném pořadí
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
1 Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí, med a zpracujeme vláčné těsto (5 minut ruční práce stačí).
Podobné recepty jako Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Obyčejný žitno-pšeničný chléb recept
Ano tento chleb je dobrý, já ale tekutinu pouzivam na zadelani, uvarenou silnou kavu meltu.Chleb je vzhlednejsi a tim i zadanejsi. Jarusa Odpovědět Přidat komentář Přidat komentář Moje poznámka Chci dostávat tipy na e-mail Odebírat Náhodný recept Zobrazit více Netradiční smažený hermelín Recept ješt
Podobné recepty jako Obyčejný žitno-pšeničný chléb
Domácí chleba z žitné mouky
Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme chvilku nakynout. Mezitím si odvážíme půl kila žitné mouky. Mouku dáme do mísy, přilijeme nakynuté kvasnice a zamícháme. Podle potřeby přilijeme vlažnou
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept
Žitný kvásek smícháme s 250 g vody a 250 g žitné mouky (vše z už odváženého množství) a zakryté necháme prokvasit. Trvá to, podle okolní teploty a síly kvásku, asi 16-24 hodin. Vykvašený má hodně zvětšený objem, příjemně nakysle voní a na povrchu se objevují kráterky po prasklých bublinách.
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem
Kváskový pšenično žitný chleba recept
Chleba pecu uz 40 let (ovsem s prestavkama a mnoha ruznymi recepty), ale ted, kdyz jsem v penzi zacinam znova. Tento recept zkusim co nejdrive. Taky je tam navod na kvasek, za ktery moc dekuji. To vite, my tu v Americe, Canade nedostaneme koupit kvasek z duvodu statnich zdravotnich potravinovych con
Podobné recepty jako Kváskový pšenično žitný chleba
Domácí pšenično žitný chléb recept
Do domácí pekárny nalijeme 100 ml teplé vody, nasypeme sáček droždí a přidáme lžičku cukru. Zamícháme a na 20 minut zavřeme bez jakéhokoliv programu. Na těsto připravíme všechny suché ingredience a promícháme je. Do sklenice připravíme 300 ml vlažné vody a přidáme lžíci octa. Do vzešlého kvásku přil
Podobné recepty jako Domácí pšenično žitný chléb
Žitno-špaldový perník
Žitno-špaldový perník - recept: Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko.Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které
Podobné recepty jako Žitno-špaldový perník
Kváskový žitný chléb recept
Necháme vždy tak 15 minut „vyvětrat“ a opět uložíme např. k topení. Čtvrtý den už kvásek kysele voní, šestý den tvoří velké bubliny - ideální k pečení. Z připraveného kvásku jsem odvážíme 200 g, přimícháme k němu 200 g žitné mouky a opět přiměřené množství vody. Dále přidáme všechny ostatní ...
Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb
Žitno-pšeničný chléb II. recept
1 lžička cukru 100 g hladké mouky 50 g celozrnné pšeničné 350 g tmavé žitné mouky 1 lžička drceného kmínu 1 lžička chlebového koření (kupuji v DM drogerii) 1,5 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého sezamová semínka (nebo slunečnicová, lněnná ap) Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II.
Žitno-špaldové placky prosté, základní recept
Vodu z pokličky vyklepeme stranou. Druhou stranu pečeme 3,5 - 4,5 minuty. Po první placce zkontrolujeme nastavení velikosti ohřevu pečení (teplotu snížíme nebo zvýšíme). Po 5 placce znovu zkontrolujeme nastavení ohřevu pečení. Upečená strana sypaná špaldovou moukou je světle hnědá s tmavším puchýřky
Podobné recepty jako Žitno-špaldové placky prosté, základní