Žitno-špaldové bochánky recept
300 g žitné mouky 200 g špaldové hladké 1/2 kostičky droždí 150 ml vlažného mléka 150 ml vlažné vody 1 polévková lžíce oleje 1 lžička cukru 1,5 lžičky soli Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Připravím
Podobné recepty jako Žitno-špaldové bochánky
Hrnkový perník se špaldovou moukou recept
Suroviny. 1,5 hrnku hladké mouky. 1/2 hrnků špaldové mouky. 1 hrnek třtinového cukru. 1 prášek do perníku. 1 vejce. 1/2 hrnku oleje. 1/4 hrnku mléka (podle potřeby a konzistence) 2 lžíce holandského kakaa.
Podobné recepty jako Hrnkový perník se špaldovou moukou
Žitno-špaldový perník
Žitno-špaldový perník - recept: Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko.Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které
Podobné recepty jako Žitno-špaldový perník
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a slunečnicovými semínky Zdroj: Pernerka. Žitné pečivo je lépe stravitelné, výživnější a má delší trvanlivost. Zkuste doma upéct jednoduchý chlebíček z kombinace žitné a špaldové mouky s křupavými slunečnicovými semínky.
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Žitno-špaldový perník Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které... více o Žitno-špaldový perník 50 minut Steakové hranolky Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky jako jsou na obrázku a
Podobné recepty jako Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Oblíbené recepty
Žitno-špaldový perník Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které... více o Žitno-špaldový perník 50 minut Steakové hranolky Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky jako jsou na obrázku a
Podobné recepty jako Oblíbenéy
Špaldovo-žitný chléb recept
400 g špaldové mouky 400 g žitné celozrnné mouky 200 g hladké mouky 200 ml vlažného mléka 500 ml vlažné vody 2 lžíce oleje 1 kostka droždí (42 g) 1 lžička cukru 2 lžičky soli 2 lžičky kmínu 2 lžičky chlebového koření (dá se koupit v DM) sádlo na vymazání plechu 100 ml teplé vody 1/2 lžičky soli na p
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb
Obyčejný žitno-pšeničný chléb recept
Nadýchaný hrnečkový perník Kuře na paprice (i pro začátečníky) Kefírová buchta se zakysanou smetanou Domácí chléb bez hnětení Přidat recept Moje aktivita Registrovat se nebo přihlásit Uživatelské jméno Heslo Přihlásit se Registrovat se Zapomenuté heslo Obyčejný žitno-pšeničný chléb Hodnocení receptu
Podobné recepty jako Obyčejný žitno-pšeničný chléb
Žitný chléb III.
Paní Heleno:Žitná mouka neobsahuje skoro žádný lepek a chléb jen obtížně kyne. Aby byl chléb vyrobený z žitné mouky snadno stravitelný, musíte upéct žitný celozrnný chléb pomocí chlebového kvasu. Těsto bude kynout pouze tehdy, když ke každým 4 dílům žitné mouky bez lepku přidáte jeden díl mouky typu
Podobné recepty jako Žitný chléb III.
Žitný chléb Ondra
Formu vyložit pečícím papírem. Připravené těsto rozprostřít do formy. Přikrýt čistou utěrkou a vložit do trouby. Hlídat, a jakmile těsto vykyne, jen přepnout troubu (z 50°C) na 230°C a péct do zlatova asi 30 min. Během pečení chleba 1x - 2x potřu vodou, v poslední fázi i olivovým olejem.
Podobné recepty jako Žitný chléb Ondra
Krůtí pečeně
Postup přípravy receptu 1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso omyjte a osušte. Polovinu stroužků česneku oloupejte, podélně rozpulte a maso jimi prošpikujte. Poté maso svažte kuchyňským provázkem do válečku. RADA: Jak snadno oloupat česnek? 2
Podobné recepty jako Krůtí pečeně
Oblíbené recepty
Žitno-špaldový perník. Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které... více o Žitno-špaldový perník. 50 minut. Steakové hranolky. Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky jako jsou na obráz
Podobné recepty jako Oblíbenéy
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Postup přípravy receptu 1 Předehřát troubu na 200°C. Pórky nakrájet na stejně dlouhé části cca 7 cm. Celé je ponořit do vody a lehce povařit 5 minut. Až vychladnou, obalit každý pórek parmskou šunkou a položit na pečící pekáč. Posypat sýrem Dolcelatte a pokapat olivovým olejem. Péct 15 minut dokud s
Podobné recepty jako Zapečený pórek s parmskou šunkou
Pěry
Promícháme a tvoříme knedlíky plněné povidly nebo ovocem. Vaříme v osolené vodě po menších dávkách - nabudou. Asi po 5-6 minutách obrátíme a po dalších 5 minutách vytáhneme z vody a ihned roztrhneme vidličkami, aby vyšla pára. řitom kontrolujeme, zda jsou uvařené. Sypeme mletým mákem s cukrem a mast
Podobné recepty jako Pěry
Čokoládový krém
2. Čokoládovou smetanu nechte asi 10–15 minut chladnout a pak ji vyšlehejte pomocí mixéru s vejcem a žloutkem dohladka. Nyní ji odložte do ledničky alespoň na 2 hodiny, měla by být důkladně vychlazená. 3. Čokoládový krém rozdělte do sklenic. Dotuha ušlehejte smetanu určenou na ozdobu a přidejte ji.
Podobné recepty jako Čokoládový krém
Salát Coleslaw light
Kategorie: Coleslaw. Zdravě i chutně Ostatní Salát Dietní Oběd Svačina Večeře Dietní Vegetariáni Slovník pojmů. Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cibule Hlávkové zelí Kopr Mrkev Olivový olej Pepř mletý Sůl.
Podobné recepty jako Salát Coleslaw light
Zeleninový salát (nejen) ke grilovanému masu
Postup přípravy receptu. 1. Očištěnou zeleninu pokrájíme a dáme do mísy, jemně osolíme a promícháme. V misce nebo hrnku smícháme jogurt, majolku a hořčici - vše ve stejném množství. Osolíme a opepříme. Zálivkou zalijeme vychlazený zeleninový salát a podáváme. 2. Pokud chceme salát obměnit, můžeme do
Podobné recepty jako Zeleninový salát (nejen) ke grilovanému masu
Nové recepty
Žitno-špaldový perník. Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které... více o Žitno-špaldový perník. 50 minut. Steakové hranolky. Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky jako jsou na obráz
Podobné recepty jako Novéy
Oblíbené recepty
Žitno-špaldový perník. Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které... více o Žitno-špaldový perník. 50 minut. Steakové hranolky. Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky jako jsou na obráz
Podobné recepty jako Oblíbenéy
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody a slijeme po 4 - 5 minutach (nesmí být uplně uvařeny), promícháme s trochou oleje, aby se nam neslepily. Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, polovinu těstovin, rajčatovou šťávu a 3 lžíce parmezánu. Pak znovu opakujeme v
Podobné recepty jako Zapečené těstoviny alla parmigiana
Novoroční čočka
Postup přípravy receptu. 1. Propereme čočku, dáme do většího hrnce a natočíme vodu 1:1, nadrolíme kostku masoxu, vhodíme bobkové listy, nové koření, pepř (pár kuliček), kousek másla a uvedeme k varu. Vaříme na mírném ohni do poloměka. Nerozvařujte čočku, to ji totálně kazí, a znemožňuje další úpravu
Podobné recepty jako Novoroční čočka
Pečené vepřové koleno na zelí
Zalijeme 3 dl vody a přiklopíme druhým pekáčkem. Takto pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi hodinu a 40 minut. Potom pekáček sundáme a pečeme dalších 40 minut. Jako další krok pekáček vyndáme z trouby, kolena vyndáme ven a do pekáčku rozproztřeme vymačkané kysané zelí. Na zelí položíme kolena, a
Podobné recepty jako Pečené vepřové koleno na zelí
Žirafí bábovka
Poté nalijte na tuto vrstvu 1/2 světlého krému z bílků a opět tuto vrstvu posypte kakaem. Postup opakujte, poslední vrstva bude z poslední 1/3 žloutkového těsta. 4. Bábovku dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte cca 40-45 minut. Po vyndání z trouby nechte bábovku vychladnout a vyklopte z formy
Podobné recepty jako Žirafí bábovka
Bramborové taštičky se zelím
1. Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na pomoučeném vále, ozdobným tvořítkem vykrojíme kolečka a lžičkou naneseme náplň: Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrouhané zelí, podlijeme vodou, osolíme,
Podobné recepty jako Bramborové taštičky se zelím