žitný kvásek na pečení chleba startér podle petera reinharta recept


žitný kvásek na pečení chleba startér podle petera reinharta recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na žitný kvásek na pečení chleba startér podle petera reinharta, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření žitný kvásek na pečení chleba startér podle petera reinharta. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších žitný kvásek na pečení chleba startér podle petera reinharta receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Žitný kvásek recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kvásek recept

Postup přípravy. Ve větší sklenici (1,5 - 2 l) dobře rozmícháme asi 100 ml vlažné vody a tolik celozrnné mouky, aby vzniklo těstíčko kašovité konzistence (asi jako na lívance). Raději spíš hustší, kvašením zřídne. Sklenici přikryjeme čistou utěrkou a necháme stát v teple, na lince, do druhého dne.

Podobné recepty jako Žitný kvásek

Chléb žitný kváskový bez hnětení

Jednoduchý recept, jak vyrobit žitný kvásek. Jakmile je rozkvas hotov, připrav si formu na biskupský chlebíček a vymaž ji máslem. Odeber si do čisté skleničky s proděravěným víčkem z rozkvasu 2 polévkové lžíce a ulož do lednice na příští pečení. Do mísy s rozkvasem přidej 300 g žitné chlebové mouky,

Podobné recepty jako Chléb žitný kváskový bez hnětení

Rybízová omáčka s vínem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Rybízová omáčka s vínem

Způsob přípravy. Očištěný rybíz podlijeme horkou vodou a dobře podusíme. Prolisujeme, přidáme cukr, víno a trochu povaříme. Když začne omáčka houstnout, přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, hořčici, sůl a podle chuti ještě cukr. Omáčku podáváme ke zvěřině.

Podobné recepty jako Rybízová omáčka s vínem

Rebarborový krémový koláč recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Rebarborový krémový koláč

Tento skvělý jarní koláč zmizí z vašeho než řeknete švec. Při přípravě nepoužívejte elektrický mixér, protože díky mecha

Podobné recepty jako Rebarborový krémový koláč

Vláčný žitný chléb

Ještě trochu pokapejte vodou a vložte do trouby přímo doprostřed. Po 5 minutách stáhněte troubu na 200°C a pečte dalších 45-50 minut. Nebojte se těsto kontrolovat špejlí, ale opatrně - kůrka může být hodně tvrdá. 7. Po upečení ihned vyklopte z formy a dejte na mřížku vychladnout.

Podobné recepty jako Vláčný žitný chléb

Chléb ze sušeného kvásku recept

Postup přípravy. Vymažeme formu tukem Omega, do formy přilepíme pečící papír a vymažeme olejem. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme celozrnnou mouku, droždí, žitný kvásek, sůl, kmín, lžičku moučkového cukru, vlahou vodu a zaděláme těsto, nejdříve vařečkou, pak ručně.

Podobné recepty jako Chléb ze sušeného kvásku

Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) recept ...

Vznikne řidší těsto. V případě, že pečeme s kváskem: přilijeme vlažnou vodu a vše dobře promícháme. Následně přidáme lžičku kvásku a opět dobře promícháme. Pokud pečeme s kváskem, ocet se vynechává. Mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme při pokojové teplotě kynout 10-12 hodin.

Podobné recepty jako Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) ...

Žitný zrníčkový chlebík recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný zrníčkový chlebík recept

Po upečení vyklopíme z formy, necháme vychladnout na mřížce, aby se chlebík zespodu nezapařil a na 24-36 hodin uložíme. Teprve pak krájíme. Počáteční kvásek jsem míchala s vodou a moukou v poměru 1:2:2 proto, že kvásku mám doma pořád dost.

Podobné recepty jako Žitný zrníčkový chlebík

Kváskový hrnkový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový hrnkový chléb recept

1 hrnek pšeničné chlebové mouky 2 hrnky hladké mouky 1/2 hrnku vody 2 lžíce oleje 2 lžičky soli 2 lžičky kmínu 4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku) podle chuti semínka, ovesné vločky atd. hrnek = 200 ml Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibl

Podobné recepty jako Kváskový hrnkový chléb

Domácí chleba z žitné mouky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chleba z žitné mouky

Podle potřeby přilijeme vlažnou vodu. Vařečkou zamícháme a vypracujeme těsto a necháme 1 hodinu pod utěrkou kynout. 4 Po hodině těsto vyválíme. Zapracujeme kmín. Vytvoříme bochník, který dáme na plech lehce posypaný moukou a necháme další hodinu kynout. Po hodině si rozehřejeme troubu na nejvyšší st

Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku recept

240 g chlebové žitné mouky 380 ml piva 3 lžičky sušeného droždí Do pekárny: 1 rozšlehané vejce 2 lžíce oleje pivní kvásek 200 g pšeničné chlebové mouky 160 g celozrnné pšeničné mouky 6 lžic hladké mouky 1,5 lžičky cukru 3 lžičky soli 3 lžičky kmínu Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Nutriční hodno

Podobné recepty jako Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku

Chléb pečený v římském hrnci  postup recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chléb pečený v římském hrnci postup recept

1 balení pšenično-žitné mouky na domácí chléb - 900 g 3 lžičky kmínu - mix celý a drcený 2 lžičky lněného semínka - možno vynechat, 2,5 lžičky soli 1 lžička cukru 25 g čerstvého droždí 6 dl vody Mám římský hrnec o objemu 4 lt, kdo má podstatně menší, tak udělá z menší dávky.

Podobné recepty jako Chléb pečený v římském hrnci postup

recept internet
recept internet

Pšenično-žitný chléb („prvňáček”) recept

Postup přípravy. Večer si do mísy dáme 50 g žitného kvásku, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Ráno, po 12 hodinách, by mělo být kváskové těsto nadýchané plné bublinek. Odebereme si trochu kvásku do skleničky a uložíme do ledničk

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb („prvňáček”)

Chleba z pravého kvásku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chleba z pravého kvásku recept

Postup přípravy. Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté dáme do mísy hladkou mouku, přilijeme vodu. Zamícháme a přidáme kvásek. Ne všechen, zase dáme do skleničky asi pět l

Podobné recepty jako Chleba z pravého kvásku

Kváskový žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový žitný chléb recept

Necháme vždy tak 15 minut „vyvětrat“ a opět uložíme např. k topení. Čtvrtý den už kvásek kysele voní, šestý den tvoří velké bubliny - ideální k pečení. Z připraveného kvásku jsem odvážíme 200 g, přimícháme k němu 200 g žitné mouky a opět přiměřené množství vody. Dále přidáme všechny ostatní ...

Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb

Domácí hrnkový pšenično-žitný chléb recept

Postup přípravy. Sypké suroviny smícháme, uděláme důlek a vlijeme vodu. Rozmělníme do ní droždí a trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Pak vmícháme vejce a olej. Vypracujeme těsto a dáme na hodinu do tepla vykynout. Rozehřejeme troubu na 250 st. a nahřejeme v ní zapékací mísu i s víkem.

Podobné recepty jako Domácí hrnkový pšenično-žitný chléb

Žitný chléb Ondra

g žitná hladká mouka 1 balení sušené droždí 1 špetka cukr krupice 2 lžička sůl 2 lžička kmín 400 ml vlažná voda 1 lžička ocet 1 lžíce olivový olej Postup přípravy receptu 1 Nějakou dobu jsem se pokoušel naučit ideální domácí chléb a po vyzkoušení mnoha receptů jsem se dopracoval k následující recept

Podobné recepty jako Žitný chléb Ondra

Chlebový kvásek  základ pro chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chlebový kvásek základ pro chleba recept

Postup přípravy. 1 DEN: 4 polévkové lžíce žitné chlebové mouky a zalijeme ji 100 ml vlažné vody. Důkladně promícháme, aby nebyly hrudky, přikryjeme utěrkou a takto necháme na teplém místě 24 hodin kvasit. 2 DEN: do kvásku přidáme 2 polévkové lžíce žitné chlebové mouky a asi 50 ml vlažné vody (nebo t

Podobné recepty jako Chlebový kvásek základ pro chleba

Žitný celozrnný kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný celozrnný kváskový chléb recept

Troubu předehřejeme na 250°C. Pečeme 20 min, pak zmírníme na 200°C a dopékáme 40 minut. Po upečení vyndáme z formy, případně odstraníme papír a potřeme slanou vodou ze všech stran. Necháme řádně vychladnout (4-5 hodin). Máme asi 1,4 kg chleba, zdravého, jako za časů našich babiček.

Podobné recepty jako Žitný celozrnný kváskový chléb

Pšenično  žitný chlebík pečený ve formě recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično žitný chlebík pečený ve formě recept

Suroviny 350 g hladké mouky 80 g žitné celozrnné mouky (měla jsem hrubě mletou) 1 vrchovatá lžička drceného kmínu necelé 2 zarovnané lžičky soli (1 + 3/4) 1 lžíce oleje 1 lžíce octa 1 malá lžička cukru 21-25 g čerstvého droždí zhruba 260 ml vlažné vody (dle potřeby) 1,5 lžíce lněného semínka Dárkové

Podobné recepty jako Pšenično žitný chlebík pečený ve formě

Kváskový chléb podle Jany recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chléb podle Jany recept

Chléb opatrně překlopíme z ošatky na rozpálený lehce pomoučněný plech, vložíme do trouby, zastříkáme horkou vodou z rozprašovače. 10 minut pečeme na 250°C, poté snížíme na 200°C a podle velikosti chleba pečeme 25-35 minut. Během pečení jednou otáčím.

Podobné recepty jako Kváskový chléb podle Jany

Pšenično-žitný chleba se směsí semínek recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično-žitný chleba se směsí semínek recept

Pšenično-žitný chleba se směsí semínek Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód: https://rcpt.cz/1NgR

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chleba se směsí semínek

Nejjednodušší chleba
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Nejjednodušší chleba

1. Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá. 2. Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout. 3. Na jiné ochucení je vynikající koření uzená hrubě mletá paprika (3 lžičky) a cibule. 4.

Podobné recepty jako Nejjednodušší chleba

Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb recept

300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 150 ml podmáslí nebo mléka. 200 g šťouchaných brambor. 250 g žitné chlebové mouky. 250 g hladké mouky. 3 lžíce oleje. 2,5 lžičky soli. 4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku) 1 lžíce kmínu.

Podobné recepty jako Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb

Chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chleba recept

Postup přípravy. Recept na tento chleba je starý 30 let a má jednu nevýhodu, nevydrží dlouho, protože se hned sní, pekla jsem ho když mým dětem bylo tehdy 4 a 2 roky a teď jsem si na něj vzpomněla. Uděláme kvásek a pak vše smícháme a necháme 3/4 hod odpočinout.

Podobné recepty jako Chleba

recept internet
recept internet

Těsto na domácí chleba

Postup přípravy receptu. 1. Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme a přilijeme olej a kvásek a postupně přidáváme vlažnou vodu - tvoříme hladké těsto. 2. Vytvoříme bochánek, přikryjeme ho

Podobné recepty jako Těsto na domácí chleba

Domácí chleba z trouby recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chleba z trouby recept

Do sádlem vymaštěné pečící mísy uložíme balíček těsta tak, že zohýbaná část bude dole, přikryjeme víkem a necháme 30-45 minut kynout. Pečeme zhruba 30 minut na 200 °C (těsto má pěkně narůst a nahoře popraskat). Poté dopečeme bez víka 20 minut, dozlatova.

Podobné recepty jako Domácí chleba z trouby

Celokváskový pšenično-žitný chléb stránka 4

Tez zkusim, zitny kvasek mam. Chleba jsem delala podle ruznych receptu, ani nevim kolik jich uz bylo. Nekdy se slusnym vysledkem, jindy mene, ale nikdy to nebylo to "spravne". Moje trouba se vyhreje na max. 230°C a mouku mam jen samozitnou, ale to navadi, vyzkousim. Tvuj pecen je fantasticky, jako v

Podobné recepty jako Celokváskový pšenično-žitný chléb stránka 4

Domácí kmínový chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí kmínový chleba recept

Domácí kmínový chleba. Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný dobrý chléb z droždí, bude se nám hodit tento recept. 5,0 (235×) kucerova45. 322 názorů. 90 min. 17.

Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba

Výborný domácí chléb podle časopisu Vlasta recept ...

Opět chléb potřeme vodou a dáme jen na 5 až 10 minut dopéci. Nakonec chléb z trouby vyndáme, ještě potřeme vodou a necháme zvolna chladnout (například tak, že plech podložíme dvěma vařečkami, aby pod něj mohl proudit vzduch). Chléb pečeme celkem 45 až 50 minut. Má výbornou chuť a vydrží dlouho vláčn

Podobné recepty jako Výborný domácí chléb podle časopisu Vlasta ...

Chleba podle Romana Vaňka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chleba podle Romana Vaňka recept

Chleba podle Romana Vaňka. Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit vlastní chléb podle chutí vaší rodiny. 5,0 (31×) Khase. 43 názorů. 125 min.

Podobné recepty jako Chleba podle Romana Vaňka

Žitný chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chleba recept

Peču podobný chléb, na první kynutí v míse dávám jen žitnou mouku, na druhé kynutí dávám pšeničnou a to chleba nechávám kynout na utěrce v ošatce. Aby se nepřichytil, mám utěrku pomoučenou žitnou moukou - nesmí to být pšeničná. Chleba je výborný, výhoda je, že ho můžu krájet dřív. Odpovědět. Věra. 2

Podobné recepty jako Žitný chleba

Pšenično  žitný kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično žitný kváskový chléb recept

Chléb z ošatky opatrně vyklopíme na rozehřátý plech, nařízneme, trochu postříkáme vodou a dáme péct. Po 10 minutách snížíme teplotu na 200° a dopékáme přibližně 40 minut. Během pečení ještě dvakrát postříkáme vodou. Po upečení necháme chléb vychladnout na mřížce.

Podobné recepty jako Pšenično žitný kváskový chléb

Žitný chléb III.

Žitný chléb III. - recept: Do pekárny dáme tekuté ingredience, pak vložíme sypké. Pečeme na programu SPRINT.

Podobné recepty jako Žitný chléb III.

Jednoduchý domácí chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jednoduchý domácí chleba recept

Vykynutý chleba vložíme na pečicím papíru do rozehřátého pekáče, přikryjeme víkem a pečeme přikrytý při 230 °C 20 minut. Pak sundáme víko a pečeme ještě cca 20-25 minut na kůrku. Po upečení chleba ještě jemně potřeme vlažnou vodou a necháme vychladnout.

Podobné recepty jako Jednoduchý domácí chleba

Vláčný žitný chléb

Vláčný žitný chléb - recept: Nejdříve si dáme do menší misky nebo hrníčku vlažnou vodu, ve které mícháme cukr, dokud se nerozpustí a následně nasypeme celý sáček sušeného droždí.

Podobné recepty jako Vláčný žitný chléb

Kváskový žitno pšeničný chléb s pohankou

Na dno trouby dáváme menší pekáček, do kterého nalijeme při vkládání chleba cca 3 dl vody kvůli páře. Vyndáme na mřížku a necháme pozvolna vychladnout. Jednoduchý recept, jak vyrobit žitný kvásek Uvařeno. Přidat do oblíbených. Moje poznámka Přidat poznámku Nahlásit chybu v receptu Ostatní; Slané peč

Podobné recepty jako Kváskový žitno pšeničný chléb s pohankou

Žitný chléb z pekárny

Suroviny. 350 ml vody. 1 lžička medu. 1 lžíce octa. 1 lžíce oleje. 400 g žitné chlebové mouky. 1,5 lžičky soli. 7 g suchých kvasnic (většinou jeden celý pytlík)

Podobné recepty jako Žitný chléb z pekárny

Doma sušený žitný kvásek recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Doma sušený žitný kvásek recept

A i když založení nového kvásku není nijak pracné, po dobu, než novic zesílí, kváskový chleba péct nemůžete. Pro tyhle příležitosti je vhodné si svůj dobře rozběhnutý kvásek schovat, nějak uložit - třeba nasušit. Aby se dal kvásek na podložku dobře roztírat, umícháme pro tuhle příležitost trochu řid

Podobné recepty jako Doma sušený žitný kvásek

Žitný kváskový chleba z remosky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kváskový chleba z remosky recept

Do hotového rozkvasu vmícháme zbytek surovin, chvíli necháme odpočinout a těsto urovnáme do vymaštěné formy (měla jsem kulatou nerez krabičku). Necháme 2-2,5 hod nakynout a upečeme v remosce – asi 40 minut. Pak z formy vyklopíme, vrátíme do remosky a ještě aspoň 10 minut dopékáme. Krájíme po 24 hodi

Podobné recepty jako Žitný kváskový chleba z remosky

Chleba z remosky

1 sáček žitného kvásku 2 středně velké vařené brambory 1 rovná lžíce soli 1 lžíce kmínu (podle chuti) 400-500 ml vlažné vody Kvásek: 42 g droždí 1 rovná lžíce cukru 50 ml vlažné vody 1 lžíce hladké mouky Dárkové POUKAZY Do obchodu Postup přípravy Příprava kvásku: Do hrnku s vlažnou vodou (50 ml) roz

Podobné recepty jako Chleba z remosky

Tmavý pšenično-žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Tmavý pšenično-žitný chléb recept

2-3 lžičky oleje. 2 lžičky soli. lžička kmínu. 20 g ovesných vloček. lžíce pravidelně krmeného žitného kvásku. 150 g žitné chlebové mouky. 150 g pšeničné celozrnné mouky jemné. 200 g pšeničné chlebové mouky. 9-10 g čerstvého droždí.

Podobné recepty jako Tmavý pšenično-žitný chléb

Kváskový semínkový chléb s taveným sýrem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový semínkový chléb s taveným sýrem recept

250 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 200 ml vody 200 g celozrnné pšeničné mouky 300 g hladké mouky 1 ks libovolného taveného sýra 3 lžíce mléka 2 lžíce oleje 2 lžičky soli 1/2 lžíce kmínu 4 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku) 100 ml ovesných vloček 100 ml sezamových semínek (nebo libovolně

Podobné recepty jako Kváskový semínkový chléb s taveným sýrem

Chléb z kvásku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chléb z kvásku recept

Postup přípravy. Nejprve smícháme připravený kvásek s vodou a moukou a těsto necháme pracovat 12 - 16 hodin zakryté utěrkou nebo potravinářskou fólií při pokojové teplotě. Po této době odebereme si 2 - 3 lžíce na další chléb, zbytek zpracujeme na chléb.

Podobné recepty jako Chléb z kvásku

Vícezrnný kváskový chléb se sádlem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vícezrnný kváskový chléb se sádlem recept

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná). Uvařeno. Přidat do oblíbených (17x) Moje poznámka Přidat poznámku Nahlásit chybu v receptu Domácí pekárna; Slané pe

Podobné recepty jako Vícezrnný kváskový chléb se sádlem

Kváskový chléb se syrovátkou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chléb se syrovátkou recept

250 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 250 ml vody. 2 lžíce oleje. 2 lžíce melasy. 200 g pšeničné chlebové mouky. 200 g pšeničné celozrnné mouky. 150 g hladké mouky. 50 g žitné chlebové mouky. 2 lžíce soli.

Podobné recepty jako Kváskový chléb se syrovátkou

Vatikánský chléb štěstí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vatikánský chléb štěstí recept

6.DEN- Pečlivě zamícháme a těsto rozdělíme na čtyři díly. Tři z nich někomu dáme a čtvrtý si necháme. 7.DEN- Přidáme 25 dkg polohrubé mouky, 3 vejce, půl prášku do pečiva, půl lžičky sody, 250 ml oleje, špetku skořice, nasekanou čokoládu, hrst sekaných ořechů, 1 vanilkový cukr, 10 dkg hrozinek, 2 na

Podobné recepty jako Vatikánský chléb štěstí

Špaldový kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Špaldový kváskový chléb recept

Suroviny. 300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 250 ml podmáslí nebo mléka. 200 g špaldové mouky. 200 g hladké mouky. 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku) 2 lžíce oleje. 1 lžíce kmínu. 1 lžíce otrub.

Podobné recepty jako Špaldový kváskový chléb

Chléb pro dobrou náladu recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chléb pro dobrou náladu recept

2010 15:38. Do chlebíků pečených v troubě dávám víc droždí (cítit v těstě není), ale kdybys to chtěla bez motání péct v pečce, bylo by lepší dát droždí méně. Všeobecně pro pečení v pečce platí, že na 500 g mouky se dává 10, max.14 g droždí. Odpovědět. tejaja (moderátorka)

Podobné recepty jako Chléb pro dobrou náladu

Toustový chleba z pekárny recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Toustový chleba z pekárny recept

Suroviny. 150 ml mléka. 140 ml (g) vody. 1,5 lžičky soli. 20 g oleje. 2 lžičky cukru. 40 g žitné chlebové mouky. 200 g pšeničné chlebové mouky. 200 g hladké mouky.

Podobné recepty jako Toustový chleba z pekárny

Žitný chléb III.
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chléb III.

Paní Heleno:Žitná mouka neobsahuje skoro žádný lepek a chléb jen obtížně kyne. Aby byl chléb vyrobený z žitné mouky snadno stravitelný, musíte upéct žitný celozrnný chléb pomocí chlebového kvasu. Těsto bude kynout pouze tehdy, když ke každým 4 dílům žitné mouky bez lepku přidáte jeden díl mouky typu

Podobné recepty jako Žitný chléb III.

Vypěstujte si pšeničný kvásek
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vypěstujte si pšeničný kvásek

Jinak pokud máte kvásek žitný, je možné naučit ho pracovat s pšenicí, ale tento postup je pro ty, co by rádi vypěstovali ten pšeničný od nuly. Ve své podstatě se ale neliší od postupu na přípravu žitného, možná to jen může trvat déle. Postup přípravy 1. den – Smíchejte kelímek 200 ml/140 g pšeničné

Podobné recepty jako Vypěstujte si pšeničný kvásek

recept internet
recept internet

Finský žitný chléb

1. V pátek dej do džberu tři litry vody teplé 37°C. Ve vodě rozdělej kvásek a přimíchej k tomu žitnou mouku, až vznikne hustá kaše. Lze přimíchat též obilný sirup. Na noc džber přikryj plátnem. V sobotu mezi šestou a sedmou ranní doplň do zvodnatělého kvásku žitnou mouku na původní hustotu. 2.

Podobné recepty jako Finský žitný chléb

Žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chléb recept

220 g žitné chlebové mouky - vše smícháme a v teple necháme 10-12 hodin vykynout Dále: 320-400 g vody 450 g žitné chlebové 2,5 rovné lžičky soli kmín Kuchařky Ivy Trhoňové právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy

Podobné recepty jako Žitný chléb

Žitný kvásek z podmáslí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kvásek z podmáslí recept

Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce cítit po octu. Produkční kvásek: V míse si odvažte mateřský kvásek a smíchejte jej s ostatními přísadami. Zakryjte jej a ponechte jej ro

Podobné recepty jako Žitný kvásek z podmáslí

Domácí chleba bez kvasnic recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chleba bez kvasnic recept

Postup přípravy. Kvásek se smíchá s žitnou moukou a s převařenou vodou na řidší těsto. Nechá se v míse přikryté na teplém místě nakynout. Poté se s převařenou vodou a pšeničnou moukou důkladně vyhněte na středně husté těsto, při čemž se do těsta zapracuje kmín, sůl a semínka. Těsto se v pečící nádob

Podobné recepty jako Domácí chleba bez kvasnic

Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept

Žitný kvásek smícháme s 250 g vody a 250 g žitné mouky (vše z už odváženého množství) a zakryté necháme prokvasit. Trvá to, podle okolní teploty a síly kvásku, asi 16-24 hodin. Vykvašený má hodně zvětšený objem, příjemně nakysle voní a na povrchu se objevují kráterky po prasklých bublinách. Vmícháme

Podobné recepty jako Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem

Grahamový kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Grahamový kváskový chléb recept

Reny, zavařovačka není nutná, stačí jakákoli větší skleněná či hliněná nádoba. Moji rodiče používají skleněný džbán na pivo, já keramický hrnec s nedoléhající pokličkou. Hotový kvásek dokrmuji jednou až dvakrát denně hrnkem žitné mouky a hrnkem teplé vody. Podle toho, kolik ho zrovna potřebuji.

Podobné recepty jako Grahamový kváskový chléb

Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby ...

2014 08:09. Irrena: určitě jde i bez škvarků. Taky jíme nejraději chleby ochucené jen kmínem, ale při pohledu na čwerstvé škvarky jsem neodolala. Jitkas: jj, do mrazáku škvarky, co budu přidávat do pečení (vaření) klidně dám. Ale nejlepší je stejně narvat je ještě horké, po scezení, do nahřátých skl

Podobné recepty jako Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby ...

Kváskový pšenično  žitný chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový pšenično žitný chleba recept

Postup přípravy. K rozkvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme kynout. Stačí, když svůj objem zvětší o 50%, pak můžeme vytvarovat bochník, který necháme nakynout v ošatce. Upečeme v dobře vyhřáté troubě (230-250°C/asi 35-45 minut). Necháme vychladnout na mřížce.

Podobné recepty jako Kváskový pšenično žitný chleba

Žitný kváskový chleba s pšeničnou moukou

Večer před pečením připravíme rozkvas. Vezmeme kvásek, dáme do mísy, přidáme 150 g žitné mouky a přidáme stejne množství vody. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme v teple do rána stát. Postup přípravy kváskového chleba

Podobné recepty jako Žitný kváskový chleba s pšeničnou moukou

recept internet
recept internet

Kvásek jako od pekaře

Postup přípravy receptu. 1. Do větší mísy nasypejte 250 g žitné mouky, zalejte vlažnou vodou a zamíchejte nastrouhanou cibuli (případně některou z variant). Mísu vložte do mikrotenového sáčku a nechte v klidu při asi 30 °C odpočívat tři dny. Pak kvásek smíchejte s dalšími 300 g žitné mouky a 250 ml

Podobné recepty jako Kvásek jako od pekaře

Šátečky ze žitného kvásku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Šátečky ze žitného kvásku recept

Porce: 50 šátečků podle velikosti. 100 g másla. 50 g sádla. 500 g polohrubé mouky. 200 g kvásku. 1 vejce. 150 ml mléka. 2 lžíce krupicového cukru. špetka soli.

Podobné recepty jako Šátečky ze žitného kvásku

Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept

Pečeme na plný výkon 10 minut a potom snížíme teplotu na 180-190°C a pečeme dalších 30 minut. Během pečení chléb postříkáme 3x vodou. Já používám rozprašovač. Upečený chleba vyndáme na mřížku a ještě jednou postříkáme. Krájíme až vychladlý, jinak by se střídka srazila.

Podobné recepty jako Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový /

Ošatkový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Ošatkový chléb recept

Po 30 minutách kynutí těsto vyndáme na vál, propracujeme a vytvarujeme šišku chleba, kterou vložíme do pomoučněné ošatky. V ošatce necháme kynout asi hodinu. Pak rozpálíme troubu na 230°C, na spodek trouby vložíme kastrůlek s vodou.

Podobné recepty jako Ošatkový chléb

Kváskový chléb
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chléb

lžička drcený kmín 5 g sušené droždí Postup přípravy receptu 1 Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK (pekárna ETA), velikost 2, barva střední. Takto zpracované těsto opravdu nepotřebuje kvasnice a z kvásku se zadělá a upeče velmi

Podobné recepty jako Kváskový chléb

Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě recept ...

Povrch těsta pomoučíme a volně překryjeme fólií. V těstě není droždí (pouze kvásek), proto musí déle kynout (4-8 hodin). Těsto je dobře nakynuté, když do něj prstem uděláte důlek a těsto se pomalu vrací zpátky. Pozor, těsto se musí hlídat - nesmí překynout, jinak by nám spadlo.

Podobné recepty jako Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě ...

Celokváskový pšenično-žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celokváskový pšenično-žitný chléb recept

Suroviny. 300 ml vody. 50 g pravidelně živeného žitného kvásku. 200 g žitné chlebové mouky. 320 g (i trošku více, podle hustoty kvásku) hladké mouky. 2 lžičky soli. 1-2 lžičky kmínu nebo chlebového koření.

Podobné recepty jako Celokváskový pšenično-žitný chléb

recept internet
recept internet

Kváskový chleba základní

Postup přípravy receptu. 1. Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem doma). Typicky při prvním krmení použiju 65 g mouky a 65 ml vody, při dalších dvou krmeních 50 g mouky a 50 ml vody (tj. d

Podobné recepty jako Kváskový chleba základní

Kváskový chléb bez hnětení recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chléb bez hnětení recept

Těsto posypeme moukou, přikryjeme a necháme na teplém místě 2 hodiny kynout. Pokud se těstu nechce, přendáme více do tepla a dáme mu více času. Troubu, spolu s vyšší nádobou na pečení o průměru 21-23 cm (pokud možno s poklici), vyhřejeme na 250°C a necháme dalších 15 minut volně běžet. Hrnec (nádoba

Podobné recepty jako Kváskový chléb bez hnětení

Chléb z domácí pekárny  vlastní recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chléb z domácí pekárny vlastní recept

350 ml vlažné vody. 2 odměrky malé soli. 1 odměrka octa. 3 odměrky oleje. 200 g žitné mouky - chlebové. 200 g pšeničné chlebové mouky. 200 g hladké mouky. 1 odměrka kmínu. 1,5 odměrky sušené droždí (pekárenské).

Podobné recepty jako Chléb z domácí pekárny vlastní

Veka domácí na chlebíčky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Veka domácí na chlebíčky recept

Veka domácí na chlebíčky. Nejlepší veka na chlebíčky, jakou si můžete přát, je ta domácí. Vláčné kynuté těsto zvládne připravit s našim receptem i začátečník. Pokud chcete veku ještě chutnější, nahraďte olej máslem. Vaše chlebíčky s domácí vekou nic nepřekoná. 4.

Podobné recepty jako Veka domácí na chlebíčky

Kvásek recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvásek recept

Pak odebereme tolik kvásku, kolik je ho potřeba na recept a odebraný kvásek doplníme. Doplnění kvásku: ke zbylému kvásku přidáme 1 hrnek mouky a ½ hrnku vody, možno přidat až 1 hrnek vody, záleží na tom, jak hustý kvásek potřebujeme a opět ho necháme pár hodin (aspoň 12 hodin) v teple „lovit“ čerstv

Podobné recepty jako Kvásek

Kyselo recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kyselo recept

Přidáme patku chleba nebo hrst kůrek. Zakryté necháme v teple. 2.den máme kvásek. Babička vždycky nechala kus kvasu od pečení chleba a stále se v kvasáku "přiživoval" vlahou vodou, protože kyselo se jedlo denně. Já na něm vyrostla, ale ne moc. Správné kyselo je lehce navinulé, pikantní a velmi dobré

Podobné recepty jako Kyselo

Kváskové housky, rohlíky, pečivo recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskové housky, rohlíky, pečivo recept

150 g kvásku (měla jsem žitný) 500 g (BIO) hladké pšeničné mouky. 100 g celozrnné špaldové mouky. 50 g pohankové mouky. 10 g soli. špetka kurkumy (nemusí být) 260 - 300 g odstáté vody (nejdřív cca 250 a zbytek podle potřeby) 2 polévkové lžíce kvalitního rostlinného oleje. Na potření 1 vejce.

Podobné recepty jako Kváskové housky, rohlíky, pečivo

Kvásek (z droždí  do buchet, rohlíků aj.) recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.) recept

Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.) Domácí chléb, rohlíčky nebo třeba tradiční buchty by neexistovaly bez pomoci poctivého kvásku. Jak ho vyrobit doma, aby vám krásně vyběhl a dílo se vždy povedlo? Tento osvědčený návod určitě vyzkoušejte! 5,0 (25×) cathleen. 35 názorů.

Podobné recepty jako Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.)

Biskupský chlebíček recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Biskupský chlebíček recept

Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme mouku s práškem do pečiva a všechny ostatní ingredience. Nakonec vmícháme ušlehané bílky a lžíci rozpuštěného másla. Jak ušlehat sníh z bílků. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečeme na 160 °C. Upečení ověříme špejlí.

Podobné recepty jako Biskupský chlebíček

Domácí chléb pšenično žitný recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chléb pšenično žitný recept

Porce: 2 bochníky. 600 g chlebové žitné mouky. 400 G pšeničné hladké mouky. 1 kostka droždí. 15 g soli. 5 g kmínu. 600 ml vlažné vody. 25 ml octa. (různá zrníčka a semínka na dochucení a posypání)

Podobné recepty jako Domácí chléb pšenično žitný

Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...

Těsto dejte do vymazané formy, uhlaďte povrch, zakryjte a nechte nakynout asi 45 minut. Troubu předehřejte na 250 °C. Nakynutý chleba dejte do předehřáté trouby. Pod formu s chlebem dejte pekáček, do kterého nalijte 200 ml vlažné vody. Po dvaceti minutách pekáček s vodou z trouby vyndejte, teplotu s

Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...

Žitný kvásek  tzv. ananasové řešení recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kvásek tzv. ananasové řešení recept

1. den smícháme 20 g šťávy a 10 g celozrnné žitné mouky. 2. den promícháme a přidáme opět 20 g šťávy a 10 g celozrnné žitné mouky. 3. den vmícháme znovu 20 g šťávy a 10 g celozrnné žitné mouky. (K těmto třem bodům patří první čtyři fotky.) 4.den už můžeme přejít z celozrnné mouky na mouku chlebovou.

Podobné recepty jako Žitný kvásek tzv. ananasové řešení

Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky recept ...

250 g vody. 2 rovné lžičky soli. drcený kmín. 100 žitné chlebové mouky. 400 g hladké mouky. 30 g slunečnicového semínka. 20 g chia semínek. 2 lžíce žitného kvásku. 11-12 g čerstvého droždí.

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky ...

Celokváskový pšenično-žitný chléb stránka 3

Rozehřejeme troubu na 250°C, bochník opatrně vykulíme na plech (s oporou ruky) a při této teplotě pečeme 10 minut. Pak teplotu snížíme na 200°C a asi 35-40 minut dopečeme. Pak teplotu snížíme na 200°C a asi 35-40 minut dopečeme.

Podobné recepty jako Celokváskový pšenično-žitný chléb stránka 3

Špaldovo-žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Špaldovo-žitný chléb recept

Bochánek lehce párkrát nařízneme ostrým nožem a pomašlujeme slanou vodou. Vložíme do trouby na nižší mřížku a pečeme 10 minut při 225 °C, potom teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme 30 - 40 minut. Během pečení ještě 2 x - 3 x potřeme bochník slanou vodou. Upečený bochník vyndáme na mřížku a necháme vy

Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb

recept internet
recept internet

Žitný chleba s nasladovaným šrotem recept

10-12 hodin předem rozkrmíme kvásek (30 g kvásku, 150 g mouky, 150 g vody – vše z předepsaných a odvážených surovin) a včas také nasladujeme šrot. Šrot zalijeme (spaříme) 80°C horkou vodou, dobře promícháme a 4-5 hodin udržujeme v teple 28-30°C. Vyřešila jsem to použitím termohrnku, který jsem po dv

Podobné recepty jako Žitný chleba s nasladovaným šrotem

Chléb se sušeným kváskem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chléb se sušeným kváskem recept

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 aja.g Načíst další Přečtěte si Historie na talíři: Stavitelé Stonehenge si pochutnávali na mase a měli ingredience na přípravu jednoduchého „cheeseburgeru“ Jak na dokonalý rakouský makovec bez mouky: O vláčnost se postarají vajíčk

Podobné recepty jako Chléb se sušeným kváskem

recept internet
recept internet

Bílý chléb můj první z domácí pekárny recept

Omlouvám se paní autorce a jsem mile překvapen z nového typu pekárny pro pečení kulatéhbo chleba.To je ten správný stroj pro maminky k pečení chleba i ostatních pokrmů.Pokud bude kvalita stroje zaručena pro časté používání,potom je to super.Snad se najde i tuzemský výrobce pro snadnější zajišťování

Podobné recepty jako Bílý chléb můj první z domácí pekárny

Domácí pizza z žitného kvásku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí pizza z žitného kvásku recept

Postup přípravy. Kvásek odebraný 5-7 gr a 50 gr vody + 50 gr žitné mouky pořádně promícháme a necháme zhruba 10-12 h kvasit v pokojové teplotě. Pak všechny ostatní suroviny smícháme v robotu nebo pekárně dohromady do těsta a dáme kynout cca 1,5-2 h.

Podobné recepty jako Domácí pizza z žitného kvásku

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept

Tohle je pšenično-žitný chlebík, ne žitný. Při pečení se mu propadl střed, že? Droždí tam máš velice mnoho, vyzkoušej se 6 g čerstvého droždí, bude to určitě stačit. Mohla bys to pak upravit pro ty, co by recept chtěli vyzkoušet. Na 500 g mouky dávám 10-12 g čerstvého droždí, jinak chleba při pečení

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Pečení chleba v páře recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pečení chleba v páře recept

Povrch několikrát nařízneme nožem. Vložíme do vyhřáté trouby, na dno dáme pekáček a do něj vlijeme 1 litr vody. Troubu ihned zavřeme a chleba pečeme 15 minut. Poté teplotu snížíme na 220°C a pečeme ještě asi 45-60 minut. Hlídáme, aby ve spodním plechu byla stále voda.

Podobné recepty jako Pečení chleba v páře

Staročeský domácí chléb
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Staročeský domácí chléb

Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 220 a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-7 minutách stáhnu na 150, ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní "dutě" je

Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb

100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják Recepty ...

Pokud peču velký bochník, ztlumím troubu na 220C, pokud 2 malé, tak na 200C. 8 Po dalších 10 minutách stáhnu na 180C (v případě obou velikostí) a dopékám přibližně 45 minut. Poklepáním zjistím, jestli je chlepa upečený. Musí zvonit, dunět. Při vytahování z trouby je opět nutná opatrná manipulace. Ne

Podobné recepty jako 100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják Recepty ...

Celožitný kváskový chléb recept

Po vykynutí vyndám chléb, nechám troubu rozehřát na 220-230°C. Pečeme 10-15 min, poté přikryjeme alobalem na 10-15 minut, aby se nepřipálil. Pak odkryjeme a dopékáme 10-15 minut. Doba pečení se může lišit, záleží na vaší troubě a zkušenostech s ní.

Podobné recepty jako Celožitný kváskový chléb

Žitno-pšeničný chléb II. recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitno-pšeničný chléb II. recept

2 lžíce octa. 2 lžičky soli. 1 lžička cukru. 100 g hladké mouky. 50 g celozrnné pšeničné. 350 g tmavé žitné mouky. 1 lžička drceného kmínu. 1 lžička chlebového koření (kupuji v DM drogerii) 1,5 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého.

Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II.

Kváskový podmáslový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový podmáslový chléb recept

Postup přípravy. Večer, 10-12h před zaděláním těsta, smícháme kvásek, vodu a žitnou mouku a zakryté necháme do rána pracovat a kynout. Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne všechnu, trošku si necháme na dosypání) a umícháme volnější těsto, které, omoučené, necháme kynout na teplém místě asi

Podobné recepty jako Kváskový podmáslový chléb

Chleba jako z pekárny recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chleba jako z pekárny recept

Postup přípravy. Do větší misky si dáme obě mouky, sůl, kmín a pořádně promícháme, aby se to spojilo. Doprostřed si uděláme malý důlek, kam potom vlijeme hotový kvásek a kolem dokola si vařečkou uděláme 8 malých důlků, kam si dáme ocet.

Podobné recepty jako Chleba jako z pekárny

Cikánská vepřová pečeně

Na pánvi maso ze všech stran na trošce oleje opečeme, vložíme do pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 120 °C. Pečeme opravdu zvolna, aby maso nebylo vysušené, zhruba 1,5 hodiny. Když maso pouští šťávu, tak ho touto šťávou přeléváme. Důležité je, aby se maso nedusilo pod pokličkou, protože ho chceme p

Podobné recepty jako Cikánská vepřová pečeně

Zapečený květák se slaninou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zapečený květák se slaninou recept

Postup přípravy. Nejprve si uvaříme květák ve slané vodě. Po uvaření necháme okapat a rozdělíme na růžičky. Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na kostičky. Slaninu si nakrájíme také na kostičky a rozškvaříme ji na pánvi. Do zapékací nádoby vložíme růžičky květáku, rozškvařenou slaninu a osmaženou

Podobné recepty jako Zapečený květák se slaninou

Biskupský chlebíček s kandovaným ovocem

Přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a v mícháme pomalu do těsta. Přidáme pokrájené mandle, čokoládu na kousky, kandované ovoce, rozinky namočené v rumu. Vše dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 170 °C asi 40 minut (dle trouby).

Podobné recepty jako Biskupský chlebíček s kandovaným ovocem

Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě recept ...

Trochu vody stříkneme i na stěny trouby a pak do ní vložíme chleba. Stěny trouby ostřikujeme vodou každých pár minut během prvních 15 minut pečení. Dáváme pozor, abychom nestříkli na žárovku, sklo či pizza kámen/dlaždičku, ty potvory rády praskají.

Podobné recepty jako Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě ...

Kváskový bramborový chléb s pečeným česnekem a čedarem ...

300 g živého žitného kvásku 510 g pšeničné chlebové mouky 14 g soli 28 g pečeného česneku (neloupané stroužky potřeme olejem a pečeme v troubě při 160°C asi 15-20 minut. Pak vymáčkneme ze slupek. 100 g plátků čedaru Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty j

Podobné recepty jako Kváskový bramborový chléb s pečeným česnekem a čedarem ...

Bezlepkový sedmizrnný kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bezlepkový sedmizrnný kváskový chléb recept

Těsto převedeme do formy na biskupský chlebíček, vymazané olejem a vysypané pohankovou krupicí (lze i jiná bezlepková krupice) a necháme 2-3 hodiny kvasit. Proces lze trochu urychlit položením formy do pekáčku s teplou vodou. Vložíme do rozpálené trouby (cca 220 °C), po čtvrt hodině pečení stáhneme

Podobné recepty jako Bezlepkový sedmizrnný kváskový chléb

Kvásek z kefírové houbičky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvásek z kefírové houbičky recept

Po 20 hodinách od smíchání bývá kvásek hotový. Houbičku z něj vytáhnete a kvásek zpracujete. Můžete z něj zadělat přímo na chleba nebo odebrat lžíci a tu přikrmit další moukou a vodou. Stejně, jako při krmení kvásku žitného.

Podobné recepty jako Kvásek z kefírové houbičky

Bramborákový chleba (kváskový v pekárně) recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bramborákový chleba (kváskový v pekárně) recept

Smícháme kvásek se 120 g vody a 150 g žitné chlebové mouky a v teple necháme asi 10-12 hodin kvasit. Přidáme zbytek surovin a použijeme program Těsto. Po 2. hlazení (promíchání mezi 2. a 3. kynutím) jsem pekárnu vypla, těsto nechala nakynout do jeho obvyklého objemu (trvalo to asi 90-120 minut) a pa

Podobné recepty jako Bramborákový chleba (kváskový v pekárně)

recept internet
recept internet

Žitný chléb

Postup přípravy receptu. 1. Mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli, tlučeným kmínem a fenyklem. Mlékem a rozehřátým máslem zpracujeme v těsto, které pečeme v malých, vymaštěných tvořítkách nebo klademe lžicí malé bocháneky na máslem nebo olejem pomazaný plech. Pečeme v troubě 20-25 minut.

Podobné recepty jako Žitný chléb

Domácí chleba
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chleba

1. lžička drcený kmín. 1. hrnek žitná chlebová mouka. 2. hrnek studená voda. Postup přípravy receptu. 1. Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou, přikryju a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojov

Podobné recepty jako Domácí chleba

recept internet
recept internet

Chlebový kvásek

1 První den dáme do 7 dl skleněné zavařovací sklenice o něco méně než do poloviny řidší těsto. Sklenici přikryjeme prodyšnou tkaninou, např. gázou, a postavíme na teplé místo. Těsto je smíchané jen z vody a také celozrnné mouky, ze které budeme péct chléb. 2 Druhý den toto těstíčko jen promícháme lž

Podobné recepty jako Chlebový kvásek

Výborný domácí chléb z žitného kvásku recept

Výborný domácí chléb z žitného kvásku

3 kávové lžičky kmín. 1000 ml voda. 1/2 kg mouka – chlebová žitná. 150 g žitný kvásek. 4 kávových lžiček sůl. 1/2 kg mouka – pšeničná chlebová. 1/2 kávové lžičky koriandr – mletý. Způsob přípravy. Do vysoké nádoby si nasypeme žitnou chlebovou mouku a přidáme žitný kvásek. Zalijeme vlažnou vodou a dů

Podobné recepty jako Výborný domácí chléb z žitného kvásku

Domácí chleba recept

Domácí chleba

Nejprve si připravíme kvásek. Do hrnku dáme droždí, pár lžic vlažné vody a cukr. Dobře rozmícháme a necháme vykynout na teplém místě. Ve velké míse pak smícháme mouku, vykynutý kvásek, půl litru vody, trochu soli a kmínu. Můžeme přidat podle chuti i lněná nebo slunečnicová semínka. Důkladně těsto uh

Podobné recepty jako Domácí chleba

Kváskový mazanec nebo vánočka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový mazanec nebo vánočka recept

zizala: Děkuji za uznání žitný kvásek je úžasná záležitost. Peču chléb, rohlíky a housky, sladké a taky s ním vařím např.knedlíčky do polévky . Odpovědět Mili Li. 27. 3. 2016 13:47 Dnes peču druhou várku, tak uvidíme jestli prasknou...ale prasklé nebo ne, hlavně že chutnají . Odpovědět Janina123 27.

Podobné recepty jako Kváskový mazanec nebo vánočka

Kde najít informace



×