Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Chléb Bezlepkový pohankový z Herbáře z knihy Jíst a žít
To nejlepší, co jsem se za pět let naučila v Herbáři a co lze snadno aplikovat i do dnešního hektického života....
Naložená kuřecí prsa
Kuřecí prsa, která si před smažením naložíme, vás příjemně překvapí svou jemností a zajímavou chutí....
Chléb Bezlepkový pohankový z Herbáře z knihy Jíst a žít
600 g pohankové mouky. 70 g kukuřičné mouky. 15 g sušené droždí. hrst čia semínek. 4 lžíce jablečného octa. 4 lžíce olivového oleje. 3 lžíce soli. 1,5 lžíce kminu celého. mistička ořechů.
Podobné recepty jako Chléb Bezlepkový pohankový z Herbáře z knihy Jíst a žít
Hraběnčiny řezy s jablky a vlašskými ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a vlašskými ořechy patří mezi oblíbené české dezerty, které okouzlí svou chutí i vzhledem. Tento elegantní moučník spojuje nadýchaný sníh a šťavnatá j...
Žitný kvásek
Žitný kvásek je základní součástí tradičního kváskového pečiva, které se vyznačuje svou jedinečnou chutí a texturou. Připravený kvásek vyžaduje určité znalosti a zkušenosti, přičemž jde o t...
Plumlovský řízek
Plumlovský řízek je pokrm z kuřecích prsou, která se jemně naklepou a dochutí solí, pepřem a paprikou. Tato masa se poté obalují v hustě připraveném těstíčku, které dodává...
Maminčiny citrónové měsíčky
Maminčiny citrónové měsíčky jsou skvostem malého pečiva, ideální na jakoukoliv oslavu nebo jen tak na mlsání. Tato lahůdka spojuje sladký charakter těsta s osvěžující a pikantn...
Strouhaný koláč s tvarohem a broskvemi
Tento snadný koláč nabízí skvělou kombinaci tvarohu a broskví, přičemž chuť šťavnatých broskví vytváří jedinečný zážitek. Spojení tvarohu s broskvemi dodává koláči v...
Jogurtové dalamánky
Jogurtové dalamánky jsou lahodné pečivo, které si můžete snadno připravit doma, aniž byste museli navštěvovat pekárnu. Díky využití domácí pekárny je příprava jednoduchá a rychlá, což vám u...
Rajčatová passata a sicilské rajčatové pesto
Rajčatová passata a sicilské rajčatové pesto představují skvělý způsob, jak využít bohatou úrodu zralých rajčat, podobně jako je to obvyklé ve Středomoří. Tato passata zach...
Rychlá svíčková
Připravte si chutnou rychlou svíčkovou podle našeho receptu. Tento pokrm vám nabídne vynikající kombinaci chuti a jednoduché přípravy, ideální pro každodenní vaření....
Cizrnový salát
Cizrnový salát je výborné a výživné jídlo, které si můžete snadno připravit podle našeho receptu....
Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
Penne s kuřecím masem a listovým špenátem je lahodné jídlo, které kombinuje chutě kuřecího masa a jemného špenátu. Základ receptu tvoří na olivovém oleji osmahnutá cibule, kt...
Pasta e fagioli – tradiční italský kotlík těstovin s fazolemi
Pasta e fagioli je tradiční italské jídlo, které pochází z venkova a je známé jako typické chudé jídlo. Toto jídlo vyniká svou jednoduchostí a dokáže skvěle zasytit díky snadné kom...
Jelení kýta s portským a pyré z kořenové zeleniny
Jelení kýta s portským a pyré z kořenové zeleniny je vynikající pokrm, který se skvěle hodí na podzimní stůl. Pokud narazíte na zvěřinu v řeznictví, určitě ji využijte a při...
Kočičák (lepenice trochu jinak)
Kočičák, což je trochu mystifikující název pro tento pokrm, se skládá z vařených brambor, které jsou následně rozmačkány s malým množstvím másla. Tento chutný základ je doplněn dalším zají...
Hovězí guláš
Hovězí guláš je pokrm, který si žádá patřičný čas a pozornost při přípravě. Z vepřového kolena si uvaříte silný vývar, jenž později využijete jako základ pro přípravu g...
Guláš - nejlepší!
Guláš je tradiční české jídlo, které si získalo srdce mnoha lidí díky své výtečné chuti a vůni. Jeho hlavní složkou je šťavnaté a měkké hovězí maso, které se dlouze dusí, co...
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou klasiku
Vepřový guláš je oblíbené jídlo, které se hojně připravuje jak v restauracích, tak i v domácnostech. Tento recept na guláš z vepřového masa je ideální pro každou příležitost, ať u...
Jáhelník 2x jinak
Jáhelník je jednoduchý a variabilní pokrm, který snese mnoho obměn. Originální recept s sušenými švestkami lze snadno upravit podle vašich preferencí, a to i v případě použití...
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem
Kysané zelí je tradičním způsobem, jak uchovat bohatou úrodu zeleniny, která nás potěší zejména na podzim. Tento proces kvašení nejen že zachovává čerstvost, ale také do...
Chilli con carne – jednoduchý recept podle Jamieho Olivera
Chilli con carne je výborné jídlo ideální pro přípravu ve větším množství, například když vaříte pro celou rodinu nebo přátele. Hlavními ingrediencemi jsou mleté maso, rajčata a fazole,...
Mraky – křehké řezy z odpalovaného těsta s pudinkovým krémem
Mraky jsou lahodné křehké řezy vyrobené z odpalovaného těsta a zdobené jemným pudinkovým krémem. Tento nadýchaný dezert je ideální volbou pro pohodové víkendové odpoledne. Vyniká sv...