Žitný celozrnný chleba se semínky recept
Suroviny Rozkvas: 40 g žitného kvasu 200 g vody 180 g celozrnné žitné mouky Dále: 100 g pomerančové šťávy 220 g vody 200 g celozrnné žitné mouky 120 g žitné chlebové mouky 50 g mletého lněného semínka 25 g sezamového semínka 25 g chia semínek 10 g soli (2 rovné lžičky) drcený kmín Kuchařky Ivy Trhoň
Podobné recepty jako Žitný celozrnný chleba se semínky
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
1 porce 90 minut Suroviny celozrnná mouka (žitná celozrnná hladká mouka (např. Pernerka)) 300 g špaldová hladká mouka (např. Pernerka) 200 g sušené droždí 9 g cukr krystal 1 lžička drcený kmín 2 lžičky voda 400 ml slunečnicová semínka 6 lžic sádlo (na vymazání pekáčku) 1 lžíce sůl 2 lžičky
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Celozrnný žitný chléb recept
1 lžička soli 1 lžička (třtinového) cukru 2 lžíce (olivového) oleje 1-2 lžíce octa 2 lžičky sušeného droždí 350 ml vlažné vody semínka dle chuti (dala jsem lžíci slunečnicových a posypala sezamovými) Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy
Podobné recepty jako Celozrnný žitný chléb
Celozrnný chléb bez hnětení
Teď přidávejte celozrnnou mouku a sůl, opět postupně, důkladně míchejte mezi každým přidáním. Toto těsto bude velmi řídké, kašovité a lepivé. Přidejte semínky, ořechy nebo co máte rádi. Pokud chcete více experimentovat, přidejte i čerstvé bylinky, nebo například sušená rajčata, restovanou cibulku a
Podobné recepty jako Celozrnný chléb bez hnětení
Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem recept
1 lžíce oleje 1 lžíce octa 300 g hladké mouky 100 g žitné chlebové mouky 50 g pšeničné celozrnné mouky 50 g žitné celozrnné mouky 2 lžičky soli 1 lžička drceného kmínu zhruba 1-2 lžíce lněného semínka 1 menší zarovnaná lžička krupicového cukru 13 g čerstvého droždí Naše kuchařky právě v prodeji Do o
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem
Žitný chléb recept
Po 1-3 hodinách vložíme formu i s vykynutým těstem do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/40-45 minut, pak z formy opatrně vyklepneme na mřížku v troubě a asi 15 minut dopečeme). Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce na stole a krájíme ho nejdřív až po 12 hodinách. Poznámka autorky receptu Pekárn
Podobné recepty jako Žitný chléb
Celozrnný chléb pšenično-žitný recept
Přidat komentář. Suroviny: voda, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, kvas žitný, kmín drcený, sůl, droždí čerstvé. Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na….
Podobné recepty jako Celozrnný chléb pšenično-žitný
Fotografie k receptu Žitný celozrnný chleba se semínky ...
Fotografie k receptu Žitný celozrnný chleba se semínky. Dom ů - Recepty - Žitný celozrnný chleba se semínky. Zpět na recept. Žitný celozrnný chleba se semínky cathleen cathleen Předchozí Následující 2 z 2. Předchozí ...
Podobné recepty jako Fotografie ku Žitný celozrnný chleba se semínky ...
Domácí pšenično-žitný chléb se semínky recept
1. 11. 2012 13:43 Petra1990 Přidat fotku Suroviny 330 ml vody 1 lžíce oleje 1 lžíce octa 1 lžíce semínek (lněné, sezamové, slunečnicové) 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžička mletého kmínu špetka tymiánu 450 g pšeničné chlebové mouky 70 g celozrnné žitné mouky 180 g žitné chlebové mouky 50 g otrub 3
Podobné recepty jako Domácí pšenično-žitný chléb se semínky
Žitný celozrnný kváskový chléb recept
Pečeme 20 min, pak zmírníme na 200°C a dopékáme 40 minut. Po upečení vyndáme z formy, případně odstraníme papír a potřeme slanou vodou ze všech stran. Necháme řádně vychladnout (4-5 hodin). Máme asi 1,4 kg chleba, zdravého, jako za časů našich babiček.
Podobné recepty jako Žitný celozrnný kváskový chléb
Pšenično-žitný chleba se směsí semínek recept
Suroviny: syrovátka, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, kvas žitný, sůl, kmín celý, droždí čerstvé, semínka dýňová, semínka sezamová, semínka lněná, semínka slunečnicová. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku.Použijeme program Základní
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chleba se směsí semínek
Kominíček (žitný celozrnný chleba) recept
Postup přípravy. Nejprve občerstvíme kvásek (suroviny smícháme a zakryté necháme asi 10-12 hodin v teple kvasit), pak umícháme rozkvas - všechny suroviny na rozkvas (včetně občerstveného kvásku) dobře promícháme a necháme v teple místnosti dobře prokvasit (cca 2-3 hodiny).
Podobné recepty jako Kominíček (žitný celozrnný chleba)
Žitno-pšeničný chléb II. recept
1 lžička cukru 100 g hladké mouky 50 g celozrnné pšeničné 350 g tmavé žitné mouky 1 lžička drceného kmínu 1 lžička chlebového koření (kupuji v DM drogerii) 1,5 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého sezamová semínka (nebo slunečnicová, lněnná ap) Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II.
Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept
Žitný kvásek smícháme s 250 g vody a 250 g žitné mouky (vše z už odváženého množství) a zakryté necháme prokvasit. Trvá to, podle okolní teploty a síly kvásku, asi 16-24 hodin. Vykvašený má hodně zvětšený objem, příjemně nakysle voní a na povrchu se objevují kráterky po prasklých bublinách.
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem
Pšenično-žitný chleba se semínky recept
Suroviny: kvásek krmený, mouka žitná chlebová, voda, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl. k vykvašenému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v….
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chleba se semínky
Domácí chléb se syrovátkou a dýňovými semínky recept ...
Suroviny: syrovátka, voda, mouka celozrnná žitná jemná, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, sůl, kmín celý, semínka dýňová, kvásek, droždí. Všechny suroviny (včetně semínek) dáme do pekárny, tekuté, pak sypké. Sůl do vody, kváeke a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný….
Podobné recepty jako Domácí chléb se syrovátkou a dýňovými semínky ...
Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí recept
Suroviny: mouka celozrnná žitná, jogurt bílý, vejce, med, prášek do pečiva, voda, jablko, skořice, cukr. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny. Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Posypeme na hrubo….
Podobné recepty jako Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí
Pšenično-žitný chleba se semínky fotografie 2
Fotografie k receptu Pšenično-žitný chleba se semínky. Dom ů - Recepty - Pšenično-žitný chleba se semínky. Zpět na recept. Pšenično-žitný chleba se semínky cathleen Předchozí Následující 1 z 1. Předchozí ...
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chleba se semínky fotografie 2
Celozrnný kefírový chleba s dýní recept
domácí chléb s kefírem. Suroviny: kefír, voda, sůl, cukr, olej, kmín celý, mouka žitná chlebová, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, semínka dýňová, droždí, Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím).S
Podobné recepty jako Celozrnný kefírový chleba s dýní
Žitno-špaldové bochánky recept
1 polévková lžíce oleje 1 lžička cukru 1,5 lžičky soli Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Připravíme kvásek. Do mísy nasypeme suché suroviny, poté do důlku přidáme vzešlý kvásek a mokré ingredience.
Podobné recepty jako Žitno-špaldové bochánky
Jogurtový kváskový chléb se semínky recept
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme semínka. Pečeme na celozrnný program. Poznámka autorky receptu
Podobné recepty jako Jogurtový kváskový chléb se semínky
Žitný chléb z pekárny
Přidat komentář. Suroviny: voda, med, ocet, olej, mouka žitná chlebová, sůl, kvasnice. Suroviny dávám do pekárny postupně za sebou jak jsou uvedeny.Pekárnu zapínám na program celozrnný chléb, kůrka střední až tmavá, velikost 750….
Podobné recepty jako Žitný chléb z pekárny
Žitný biskupský chlebíček recept
Postup přípravy. V jedné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, v druhé míse vyšleháme vajíčka s cukrem. Poté smícháme dohromady a přidáme ostatní ingredience. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 35 minut. Uvařeno.
Podobné recepty jako Žitný biskupský chlebíček