Sdílet:

Žemlová jelítka recept


Žemlová jelítka recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Žemlová jelítka, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Žemlová jelítka. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Žemlová jelítka receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Jelítka Rozpis na 10 kg recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jelítka Rozpis na 10 kg recept

Poznámka. Směs do jelit můžeme i péci na plotně (míchá se) a kroupy se používají do polévky. Při zabijačce se dělají i žemlová jelítka, staročeská žemlová jelítka, francouzská jelítka (bílá), ledvinová jelítka, nejsou tak známá a každé má svoji recepturu.

Podobné recepty jako Jelítka Rozpis na 10 kg

recept internet
recept internet

Jelitová polévka (Prdelačka)

Jelítka jsou z krve a masa, dávají se do tlustého střeva a mohou být buď žemlová nebo kroupová. Pravá zabíjačková polévka (prdelačka) zůstane po uvaření jitrnic a jelítek. Předpokládá se, že pár jich praskne a jejich obsah se dostane do vývaru.

Podobné recepty jako Jelitová polévka (Prdelačka)

recept internet
recept internet

Jaternice

Naopak znám žemlová jelítka z bílé veky... Jiný kraj, jiný mrav. Zdena z JM | 23. 1. 2008 10:35. Paní Hano, to si asi pletete s jelitem. Do jelit se přidávájí kroupy a základ tvoří vepřová krev a právě ty vařené kroupy.Do jitrnic opravdu patří bílé pečivo (rohlíky nebo veka). Hana ...

Podobné recepty jako Jaternice

Kde najít informace



×