Jelítka Rozpis na 10 kg recept
Poznámka. Směs do jelit můžeme i péci na plotně (míchá se) a kroupy se používají do polévky. Při zabijačce se dělají i žemlová jelítka, staročeská žemlová jelítka, francouzská jelítka (bílá), ledvinová jelítka, nejsou tak známá a každé má svoji recepturu.
Podobné recepty jako Jelítka Rozpis na 10 kg
Jelitová polévka (Prdelačka)
Jelítka jsou z krve a masa, dávají se do tlustého střeva a mohou být buď žemlová nebo kroupová. Pravá zabíjačková polévka (prdelačka) zůstane po uvaření jitrnic a jelítek. Předpokládá se, že pár jich praskne a jejich obsah se dostane do vývaru.
Podobné recepty jako Jelitová polévka (Prdelačka)
Jaternice
Naopak znám žemlová jelítka z bílé veky... Jiný kraj, jiný mrav. Zdena z JM | 23. 1. 2008 10:35. Paní Hano, to si asi pletete s jelitem. Do jelit se přidávájí kroupy a základ tvoří vepřová krev a právě ty vařené kroupy.Do jitrnic opravdu patří bílé pečivo (rohlíky nebo veka). Hana ...
Podobné recepty jako Jaternice