Špenát (mangold), vepřové maso, bramborový knedlík
Toto jídlo zahrnuje špenát, vepřové maso a bramborové knedlíky. Příprava začíná tím, že se špenátové listy spaří, přičemž se doporučuje odříznout delší a tvrdší stopky. Poté se listy rozm...
Špenát s bramborovým knedlíkem na šťávě z masa
Špenát s bramborovým knedlíkem na šťávě z masa je chutné jídlo připravované na základě osmažené cibule a česneku, které dodávají pokrmu výraznou chuť. V této kombinaci se s...
Špenát s bramborovým knedlíkem
Špenát s bramborovým knedlíkem je lahodné jídlo, které se připravuje z mraženého špenátu, který se pomalu rozmrazuje s trochou vody. K tomuto špenátu se přidává mléko a masox, což mu dodáv...
Krkovičkové plátky s bramborovým knedlíkem
Jídlo "Krkovičkové plátky s bramborovým knedlíkem" se skládá ze silnějších plátků vepřové krkovice, které jsou na okrajích naříznuté, aby se během pečení neskroutily. Plátky jsou dochuc...
Bramborový rolovaný knedlík s omáčkou z rukoly a pečeným masem
Bramborový rolovaný knedlík s omáčkou z rukoly a pečeným masem je tradiční pokrm české kuchyně, který se hodí nejen na sváteční příležitosti. Tento recept slibuje kombinaci chutného vep...
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Připravte si chutné jídlo, které se skládá z vepřových výpečků podávaných se špenátem a bramborovým knedlíkem. Tento recept vám umožní vytvořit vyváženou a lahodnou kombinaci, která...
Vepřové maso se špenátem a americkými bramborami
Toto jídlo se skládá z vepřového masa podávaného se špenátem a americkými bramborami. Na přípravu špenátu se nejprve oloupaný česnek nakrájí na tenké plátky nebo malé kostičk...
Uzené vepřové se špenátem a třapáči
Uzené vepřové se špenátem a třapáči je výtečné jídlo, které kombinuje šťavnaté uzené maso s jemným špenátem a aromatickými třapáči. Maso se nejprve omyje a umístí do...
Bramborová hnízdečka se špenátem nebo mangoldem
Bramborová hnízdečka se špenátem nebo mangoldem jsou lahodným pokrmem, který kombinuje jemnou chuť brambor s výživným zeleným listím. Do přípravy se používá čerstvý špenát nebo mango...
Omáčka z mangoldu (takový dobrý "špenát")
Omáčka z mangoldu je chutná alternativa k špenátu, která se připravuje z čerstvého mangoldu. Nejprve je důležité mangold důkladně umýt a nakrájet na proužky. Poté se blanšíruje v...
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem je jednoduché a zdánlivě běžné jídlo, ale jeho chuť a lehkost vás určitě překvapí. Tento pokrm si určitě zaslouží vaši pozor...
Špenát listový
Přidejte do svého jídelníčku čerstvý a chutný listový špenát, který je nejen skvělou pochoutkou, ale také bohatým zdrojem výživných látek. Tento zelený poklad vyniká svou inten...
Mangold se ztraceným vejcem
Mangold se ztraceným vejcem je chutné a výživné jídlo. Tento pokrm začíná přípravou mangoldu, který se nejprve zbaví stonků a důkladně se omyje, aby se odstranily případné nečistot...
Bramborové noky se špenátem /mangoldem/
Bramborové noky se špenátem nebo mangoldem jsou lahodným pokrmem, který kombinuje jemné bramborové noky se zdravou zelenou přílohou. Příprava začíná tradiční metodou...
Špenát
Špenát je oblíbené jídlo, které si lze vychutnat jak z čerstvých listů, tak z mraženého protlaku. V českých domácnostech se tento pokrm připravuje už mnoho let a každý má na něj s...
Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem je tradičním nedělním jídlem, které potěší každého milovníka poctivého jídla. Hlavní součástí pokrmu je šťavnaté vepřové...
Bramborové knedlíky s cibulovo-uzenou směsí
Bramborové knedlíky s cibulovo-uzenou směsí představují lahodný pokrm, ve kterém se bramborové knedlíky podávají na plátky. Tyto knedlíky jsou skvěle doplněny osmaže...
Nejlepší špenát
Dušený špenát je oblíbené jídlo, které má kořeny v tradiční kuchyni našich babiček. Skvěle se hodí jako příloha k mäsu a bramborovým knedlíkům, ale také se často servíruje s bramborami a...
Špekové rohlíkové knedlíky
Špekové rohlíkové knedlíky jsou jednou z oblíbených variant české kuchyně, které byste rozhodně měli vyzkoušet. Tyto knedlíky se skvěle kombinují s kysaným zelím, špenátem nebo pečeným ma...
Kuře se špenátem a bramborovými noky
Pokud máte rádi špenát, vyzkoušejte toto chutné jídlo, které kombinuje domácí bramborové noky se špenátem a pečenými kuřecími stehny. Kuře je mírně ochucené paprikou...
Špenát II.
Zvažujete, co připravit na nedělní oběd? Tento recept na špenát je skvělou volbou pro celou rodinu a je skutečně snadný na přípravu. Špenát podávaný tímto způsobem je chut...
Bramborové knedlíky staročeské
Bramborové knedlíky staročeské jsou tradičním pokrmem z vařených brambor. Brambory se nejprve uvaří ve slupce a po vychladnutí se oloupou a nastrouhají na jemno. Do nastrouhaných brambor s...
Špenátovo-bramborové knedlíky
Špenátovo-bramborové knedlíky jsou rychlým a chutným bezmasým jídlem. Tvoří je bramborové těsto obohacené o špenát, sýr a tvaroh, což jim dodává výjimečnou chuť a je...
Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným
Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným jsou lahodným pokrmem, který kombinuje jemnou bramborovou těsto s chutnou náplní. K přípravě knedlíků se nejprve uvaří bramb...
Bramborové knedlíky se sýrem a špenátem
Bramborové knedlíky se sýrem a špenátem jsou chutné a syté jídlo. Příprava těsta na knedlíky se může řídit vlastními zkušenostmi nebo podle konkrétního receptu. Čerstvý špenát se nejpr...
Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí
Připravte si lahodné bramborové knedlíky, které budete podávat posypané směsí cibule a uzeniny. Tento recept vám umožní vytvořit chutné jídlo, které potěší vaši rodinu i přátele....
Roláda na mangoldu
Roláda na mangoldu je lahodné a výživné jídlo, které se skládá z jemně orestované náplně s houbami a cibulí, vše zabalené do měkkých listů mangoldu. Tento pokrm vyniká svým bohatým chutí...
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem představují oblíbenou českou specialitu, která se pyšní svou nadýchanou konzistencí a bohatou chutí. Tyto kulaté knedlíky, v nichž se...
Bramborové knedlíky trochu jinak
Bramborové knedlíky trochu jinak jsou chutné těsto, které se vyrábí z uvařených a rozmačkaných brambor, které se pak smíchají s krupičkou. Tento pokrm je zajímavý díky své jemné textuře a...
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Bramborové knedlíky jsou skvělým doplňkem mnoha pokrmů a jejich příprava podle detailního návodu není nijak obtížná. Těsto, které vytvoříte, je velmi všestranné a krom...
Zapečené uzené s červeným zelím.
Zapečené uzené s červeným zelím je chutné jídlo, které kombinuje uzené maso s jemně duseným červeným zelím. Při přípravě se nejprve zelí důkladně opláchne. Na olivovém...
Výpečky
S nástupem podzimních měsíců se zaměřujeme na přípravu vydatných teplých pokrmů, které zahřejí a zasytí. Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem jsou klasickým jídlem, ideálním pro chladně...
Kuřecí roláda s bramborovým knedlíkem
Kuřecí roláda s bramborovým knedlíkem je lahodné jídlo, které spojuje jemné kuřecí maso s tradičními knedlíky. Při přípravě se využívá vykostěné kuře, které se nejprve...
Plněné knedlíky
Plněné knedlíky jsou chutné pokrmy vyrobené z uvařených brambor, které se strouhají a následně se mísí s hrubou moukou a solí. Těsto se důkladně zpracovává, aby získalo správ...
Bramborové knedlíky III.
Bramborové knedlíky jsou tradičním pokrmem, který mnozí lidé považují za obtížný na přípravu, a proto volí hotové výrobky nebo polotovary. Avšak příprava vlastních brambor...
Špenát
Špenát je velmi oblíbenou přílohou hlavně k pečeným masům. K její přípravě můžeme použít nejen ten mražený, ale i čerstvý. V kastrole rozpustíme sádlo. Přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibulku a orestujeme ji až zesklovatí. Pak k ní přidáme špenát a pod pokličkou ho zvolna krátce podusíme.
Podobné recepty jako Špenát
Řízky do sendvičů 1
Jde o chutné kuřecí řízky, které jsou marinované v podmáslí, což jim dodává šťavnatost a jemnost. Po několika hodinách marinování se řízky obalí ve směsi mouky a dalších ingrediencí. Takto...
Špenát z mangoldu a listového špenátu
Pokrm z mangoldu a listového špenátu je chutnou a výživnou zeleninovou specialitou. Před přípravou je důležité listy důkladně omýt a nechat je okapat, aby se zbavily přebytečné vody. Pro do...
Selská vepřová pečeně
Selská vepřová pečeně je tradiční pokrm, který se vyznačuje lahodnou chutí vepřového masa dochuceného solí, pepřem a kmínem. Maso se před přípravou důkladně umyje a osuší, potom se potírá r...
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík je skvělou přílohou, která se výborně hodí například k vajíčku. Jeho příprava je jednoduchá a s tímto receptem máte jistotu, že se knedlíky nerozvaří a výsledek bude vždy...
Kuřecí se smetanou a špenátem
Připravte si výtečné jídlo z kuřecího masa s krémovou smetanou a špenátem podle našeho receptu. Toto pokrm je lahodný a zaručeně potěší vaše chuťové pohárky....
Špekové srdíčko na víně se zeleninou
Špekové srdíčko na víně se zeleninou je delikátní pokrm, jehož základ tvoří důkladně vyprané a na kostky nakrájené srdíčko, které je prošpikováno chutnými kousky masa. K přípravě se do h...
Špenát a brambory netradičně
Jídlo "Špenát a brambory netradičně" spojuje jemné brambory s výběrem koření a čerstvým špenátem. Brambory se nejprve oloupou a nakrájejí na kousky, které se uvaří v osolené vodě...
Bramborové knedlíky, které mě dostaly...
Bramborové knedlíky jsou oblíbenou přílohou mnoha českých jídel. Na rozdíl od kynutých nebo karlovarských knedlíků se připravují z brambor, což jim dodává jedinečnou chuť a tex...
Risotto s červeným mangoldem
Risotto s červeným mangoldem je lahodné a krémové jídlo, které se připravuje z jemně nakrájené šalotky podušené na oleji. Rýže se přidává bez předchozího proplachování, aby...
Vepřová roláda se špenátem
Vepřová roláda se špenátem je lahodné jídlo, které kombinuje šťavnaté vepřové maso a jemný špenát. Maso se nejprve rozkrojí a naklepá, čímž se připraví na plnění. Poté je důkladně...
Bezlepkový kuskus s listovým špenátem
Tento bezlepkový kuskus se připravuje vařením podle pokynů výrobce. Jídlo zahrnuje jemně zpěněnou cibuli a na plátky nakrájený česnek, které se společně s listovým špenáte...