Švestková povidla
Švestková povidla připravená doma na plotně jsou báječná a ve spíži nám vydrží klidně rok. I když nejspíš je spotřebujeme...
Bezinková povidla
...konci srpna a jsou doslova napěchované vitamíny. Povidla z bezinek se nehodí jen do pokrmů, mají i léčivé...
Švestková omáčka z povidel
Švestková omáčka z povidel se hodí ke každé zvěřině. A nejen to, bude skvěle chutnat například i k uzenému masu....
Švestková povidla
1. Omyté, vypeckované švestky smícháme s cukrem a octem a necháme do druhého dne odležet. Druhého dne dáme švestky vařit asi na 2,5-3 hodiny. Záleží na tom, jak hustá povidla chceme. Nejdříve uvedeme do varu a potom vaříme při mírném ohni. Nejdůležitější na tomto receptu je to, že se švestková hmota
Podobné recepty jako Švestková povidla
Pečená švestková povidla recept
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením Jak připravit švestky ve vlastní šťávě krok za krokem: V zimě se budou hodit na koláče i do buchet
Podobné recepty jako Pečená švestková povidla
Švestková povidla recept
Švestky omyjeme, vypeckujeme a umeleme na masovém strojku. Dáme do většího hrnce, přidáme cukr, ocet, nastříhaný lusk vanilky, kůru z citrónu, zamícháme a necháme 24 hodin stát. Pak vaříme na mírném ohni za stálého míchání až povidla zhoustnou. Přidáme rum a dáme teplé do sklenic, zavřeme víčkem.
Podobné recepty jako Švestková povidla
Švestková povidla bez míchání... recept
Postup přípravy. Omyté švestky zbavíme pecek a stopek, rozloupáme, posypeme cukrem, polijeme octem a uložíme na 12 hodin na chladné místo. Vložíme do kastrolu a vaříme na velmi malém plameni asi 4-5 hodin. Nesmíme však směsí míchat.
Podobné recepty jako Švestková povidla bez míchání...
Švestková povidla bez míchání recept
Švestky vložíme do širokého kastrolu, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne stát v chladu. Na druhý den vaříme na velmi mírné teplotě BEZ MÍCHÁNÍ 4-5 hodin. Potom povidla odstavíme, důkladně promícháme a horká lijeme do sklenic. Můžeme přidat špetku Sorbanu proti plísni.
Podobné recepty jako Švestková povidla bez míchání
Původní švestková povidla recept
Odpeckuji cca 8 kg přezrálých švestek a postupně je dávám rozvařit do kastrolu se širokým dnem. Potom vařím na mírném ohni, dokud není hmoty tak jedna třetina nebo čtvrtina původního objemu a hustá tak, že se musí míchat, jinak by se povidla připalovala a horká vystřelovala z kastrolu ven.
Podobné recepty jako Původní švestková povidla
Povidla recept
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením Ostružinová povidla jsou krásně hustá, sladká i bez cukru, jen se musí delší dobu vařit. A při správném skladování vydrží několik let
Podobné recepty jako Povidla
Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Švestky musí být zdravé, bez plísně či hniloby, ale můžeme použít i švestky již mírně svraskalé, které jsou cukernaté a dodají povidlům výraznější chuť. Hrnec naplněný švestkami přikryjeme poklicí a vložíme do trouby. Švestky povolí a uvaří se během půl hodiny při teplotě 180 stupňů.
Podobné recepty jako Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Švestková povidla rychlá recept
Postup přípravy. Vypeckované švestky dáme do hrnce - já je dělala v titanové pánvi wok aby se nepřipalovala, přidáme všechny suroviny a rozmixujeme vše v pánvi "tyčákem". Pak na mírném ohni vaříme asi 3 hodiny, občas promícháme a nakonec plníme horké do sklenic.
Podobné recepty jako Švestková povidla rychlá
Svestkove pavezky recept
Suroviny: žemle, povidla švestková, vejce, mléko, voda, tuk na smažení, strouhanka. Žemle nakrájíme na plátky, potřeme povidly a po 2 ks spojíme. Pokapeme je mlékem a namáčíme ve vejcích, které jsme rozšlehali s trochou vody….
Podobné recepty jako Svestkove pavezky
Pečená švestková a jablečná povidla
Pečená švestková a jablečná povidla. Léto se nese ve znamení příprav na zimu. Alespoň, co se týče zavařování a vaření marmelád a povidel. Když pak v zachmuřelém počasí dostanete chuť třeba na frgál, můžete sáhnout po těchto povidlech. A jestli jablečná, švestková či hrušková, to už necháme na vás. 9
Podobné recepty jako Pečená švestková a jablečná povidla
Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí
8 porcí 90 minut česká Suroviny čerstvé švestky (zralé ) 6 kg skořice 4 svitky badyán 4 hvězdičky třtinový cukr 4 lžíce kyselina citrónová 2 lžičky med (na dochucení) Sladké i slané recepty, ve kterých využijete povidla Postup přípravy Předehřejte troubu na 180 °C. Omyjte a vypeckujte švestky, přend
Podobné recepty jako Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí
Švestková povidla v troubě recept
Postup přípravy. Švestky pomeleme na masovém mlýnku (lze nechat i rozpůlené, ale pečou se delší dobu). Dáme do pekáče (velký pekáč je půl dávky), zasypeme cukrem, zalijeme octem, přikryjeme utěrkou a necháme 12 hod. rozležet. Pak dáme do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 5 hodin, když je šťáva
Podobné recepty jako Švestková povidla v troubě
Švestková omajda s uzeným a HK recept
Přidat komentář. Suroviny: povidla švestková, voda, mouka hladká, olej, skořice mletá, cukr, sůl, krkovice vepřová, knedlík houskový. Z oleje a mouky uděláme jíšku, zalejeme vodou a prošleháme se švestkovými povidly, okořeníme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a neztmavne a….
Podobné recepty jako Švestková omajda s uzeným a HK
Švestková povidla se slivovicí
Švestky omyjeme a vypeckujeme. Rozmixujeme, přidáme cukr a přikryté necháme stát 4 hodiny. Potom přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Vmícháme slivovici, povidly naplníme sklenice a dobře uzavřeme.
Podobné recepty jako Švestková povidla se slivovicí
Remo povidla jednoduchá povidla remoska recept
Švestky dáme do remosky, zasypeme cukrem, necháme den stát. Druhý den remosku zapneme a "pečeme" 4 hodiny. Rozmixujeme, naplníme do sklenic a sterilujeme asi 20 minut. Poznámka autorky receptu http://recepty-od-sofie.webnode.cz/recepty/ Uvařeno Přidat do oblíbených (32×)
Podobné recepty jako Remo povidla jednoduchá povidla remoska
Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami recept ...
Jakmile se rozinky nafouknou, podlijeme trochou vody, přidáme švestková povidla a mícháme do rozpuštění. Necháme na mírném plameni provařit. Necháme na mírném plameni provařit. Promixujeme ponorným mixérem, tím dostaneme chuť rozinek do omáčky, přidáme druhou hrst rozinek, podle chuti cukr, citron,
Podobné recepty jako Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami ...
Švestková povidla podomácku recept
Přidáme 1 panák rumu. Necháme v lednici minimálně přes noc, hezky pustí šťávu. Vaříme na mírném ohni cca 1,5 hod a občas mícháme. Hustotu kontrolujeme tak, že lžící dáme trochu povidel na malý talířek a chvilku počkáme, než to zchládne. Když talířek obrátíme, nesmí z něj povidla stéct.
Podobné recepty jako Švestková povidla podomácku
Kachní prsa se švestkovou omáčkou recept
Na výpeku jemně orestujeme sekaný česnek, přidáme červené víno, švestková povidla, nasekané sušené švestky, sůl a tymián. Omáčku varem zredukujeme na polovinu. Na talíři servírujeme prso, podlité omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší. Poznámka autorky receptu Fotka se mi moc nepovedla, ale je to opra
Podobné recepty jako Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Kynuté buchty se švestkovými povidly
Kynuté buchty se švestkovými povidly Zdroj: Zažít Alpy. 8x. O českém původu buchet v rakouské kuchyni svědčí jejich německý název Buchteln a také velmi podobná receptura našim kynutým kráskám. Zatímco u nás v nich objevíte tvaroh, jablka, hrušková povidla, mák, čerstvé ovoce, zavařeninu či švestková
Podobné recepty jako Kynuté buchty se švestkovými povidly
Švestková omáčka recept
Do 500 ml vody dáme vařit předem oprané, sušené švestky, vypeckované kompotované švestky a švestková povidla. Přidáme kousek celé skořice, hřebíček, sůl, cukr a trochu citronové kůry. Když jsou sušené švestky měkké, omáčku propasírujeme.
Podobné recepty jako Švestková omáčka
Švestková omáčka z povidel
Způsob přípravy. Z oleje a hladké mouky připravíme v kastrole světlou jíšku. Pak k ní za stálého míchání přidáváme postupně vodu a švestková povidla. Omáčku přivedeme k varu, osolíme, přidáme cukr , citronovou kůru a mleté koření podle chuti. Zvolna a za občasného míchání vaříme 15 až 20 minut.
Podobné recepty jako Švestková omáčka z povidel
Makový cheesecake s jablečnými povidly
Po vytažení by se neměl uprostřed třást. Venku nechte cheesecake zcela vychladnout a poté přesuňte do lednice. Povidla: Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Poté je nakrájejte na čtvrtky. Do hrnce se silnějším dnem vhoďte jablka, zasypte je vanilkovým cukrem a skořicí. Jablka jen zlehka orestujte a z
Podobné recepty jako Makový cheesecake s jablečnými povidly