Šumavská živáň recept
6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a slaninu. Přidáme petrželovou a celerovou nať, česnek nakrájený na plátky, zalijeme olejem a to všechno promícháme tak, aby se maso ob
Podobné recepty jako Šumavská živáň
Šumavské topinky recept
5. 2008 14:29 Paprika Přidat fotku Suroviny 8 krajíců chleba 8 vajíček 1 středně velká cibule 2 stroužky česneku sůl pepř 8 plátků vepřové šunky 10 dkg storuhané Nivy (zelenina na ozdobu) rajče salátová okurka paprika petrželová nať aj Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobraz
Podobné recepty jako Šumavské topinky
Šumavská pečeně recept
Přidat komentář. Suroviny: hovězí zadní, cibule, sádlo, slanina, mouka hladká, mrkev, petržel, celer, houba hřib, mléko, smetana, hořčice, koření divoké, ocet, sůl. Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divok
Podobné recepty jako Šumavská pečeně
Živáňská z jednoho pytle recept
Postup přípravy. Maso a zeleninu nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Přidáme našprtaný česnek a všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a vše dáme do předem připravené pečící folie (sáčku), na omyté a na plátky cca 2,5 cm nakrájené nevařené brambory. Pečeme na 220 stupňů cca 30 (u vepřového
Podobné recepty jako Živáňská z jednoho pytle
Šumavská polévka
Šumavská živáň Šumavské hovězí Suroviny: vývar masový , houby , brambory , kmín drcený , sůl , pepř , máslo , mouka hladká , ocet , smetana , máslo , cibule , vejce
Podobné recepty jako Šumavská polévka
Šumavská cmunda recept
4. 2009 08:32 Cmunda s uzeným a vařeným kysaným zelím. Vaclav Fronek Tady může být vaše fotka :) Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny Brambory vajíčka krupička cibule česnek majoránka sůl pepř (když jsou škvarky, tak nasekané) (suroviny podle chuti) Naše kuchařky právě v prodeji Do obch
Podobné recepty jako Šumavská cmunda
Šumavské hovězí recept
Přidat komentář. hovězí maso jižní čechy. Suroviny: roštěná hovězí, česnek, smetana ke šlehání, majoránka, sádlo, mouka hladká, vývar, pepř, sůl. Maso naklepeme a nakrájíme na silnější nudličky.Osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou.Nudličky oklepeme a zprudka opečeme na rozpáleném….
Podobné recepty jako Šumavské hovězí
Šumavské řízky recept
Suroviny: brambory, mouka hladká, krkovice uzená, pepř mletý, majoránka, česnek, vejce, sůl, olej. Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme do mísy. Osolíme je a chvíli necháme stát. Poté z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu, okořeníme je a….
Podobné recepty jako Šumavské řízky
Šumavská bramboračka recept
Suroviny: houby, brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, majoránka, kmín celý, sůl, pepř, sádlo, petrželka. Oloupané brambory a oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, posypeme lžičkou kmínu, osolíme, zalijeme asi 1,5 litru vody a vaříme do….
Podobné recepty jako Šumavská bramboračka
Živáň ala Alenka
Živáň ala Alenka - recept: Nejprve si připravíme marinádu. Olej smícháme s hořčicí, kořením, solí a na kousky polámanými bobkovými listy. Maso nakrájíme na plátky, ty jenom Olej smícháme s hořčicí, kořením, solí a na kousky polámanými bobkovými listy.
Podobné recepty jako Živáň ala Alenka
Živáňská pečeně recept
Klasická příprava kombinuje vepřové, jehněčí a hovězí maso, které se pomalu rožní na jehle. Ne každý si však může tuto přípravu dovolit, proto si připravíme levnější, vepřovou verzi, v troubě. 4,8 (15×) lopusek 14 názorů 70 min 6. 4. 2011 12:00 Ivana79 +5 dalších fotek Přidat fotku Suroviny 4 porce
Podobné recepty jako Živáňská pečeně
Rychlá šumavská omáčka s párkem
1. V kastrolu rozehřejeme sádlo a vložíme na drobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme. 2. Přidáme nakrájenou papriku a nakrájené párky, zaprášíme mletou paprikou a hladkou moukou a za stálého míchání zalejeme horkou vodou (né moc). 3. Vše vaříme až je paprika měkká. Dochutíme polévkovým koření, ch
Podobné recepty jako Rychlá šumavská omáčka s párkem
Šumavská pomsta recept
Postup přípravy. Dám do mísy mouku, cukr a droždí, promíchám a pak vejce a vodu, zadělám těsto a nechám vykynout. Dám na vál, prohnětu ručně a rozdělím na půl, uválím dvě šišky knedlíků a dám vařit do hrnce s vodou na 30 minut, pak je krájím na plátky.
Podobné recepty jako Šumavská pomsta
Šumavská zelnice
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka. Vodu slijeme, přidáme máslo, mléko a mixérem vyšleháme na hladkou kaši. Horkou polévku nalijeme na talíř a doprostřed polévky položíme porci bramborové kaše. Posypeme čerstvým tymiánem a plocholistou petrželkou.
Podobné recepty jako Šumavská zelnice
Šumava s kváskem recept
Šumavská pečeně Tématické fráze: kvaskovy chleb sumava kváskový chleba šumava kvaskový chleb šumava recept co s kváskem chleba šumava kváskov ý chléb šumava s kváskem chleb sumava recept recept šumavský chleba kváskový chléb šumava kváskový recepty s chlebovým kváskem recepty s kváskem šumavský chlé
Podobné recepty jako Šumava s kváskem
Šumavská hovězí pečeně
1. Maso opláchneme, protkneme proužky slaniny, kyselých okurek a celeru. Osolíme a opečeme na rozpáleném tuku (sádle nebo oleji) na pekáčku. Obě cibule a zbytek celeru nakrájíme nadrobno a přidáme k opékajícímu se masu, orestujeme a podlejeme vodou nebo vývarem. 2. Přidáme koření - nové koření, celý
Podobné recepty jako Šumavská hovězí pečeně
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
1. Silnější vepřové řízky nebo kotlety bez kosti naklepeme a po obou stranách, osolíme. Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. 2. Obdélník alobalu pomastíme lžící oleje a klademe na něj silnější plátky ze tří brambor, které osolíme a okmínujem
Podobné recepty jako Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Šumavská specialita
Šumavská specialita - recept: V kotlíku rozehřejeme olej, zesklovatíme na něm cibulku a nakrájený česnek. Pak přidáme na kostičky pokrájený chleba, osolíme a zahustíme
Podobné recepty jako Šumavská specialita
Šumavská topinka
30 min 4 porce. Šumavská topinka čerstvě připravená je výborným pikantním pohoštěním pro nečekanou návštěvu. Nebo ji můžeme podávat jako rychlou lehkou večeři. ( celý recept)
Podobné recepty jako Šumavská topinka
Šumavská zelňačka
Šumavská zelňačka recept. Polévky z kysaného zelí se těší v našich končinách velké oblibě. Zahřejí, zasytí a báječně chutnají. Ovonět je lze například uzeninou a podávat s čerstvým chlebem.
Podobné recepty jako Šumavská zelňačka
Šumavská topinka
Šumavská topinka je rychlá a sytá večeře pro celou rodinu. Levná, pikantní a nedá moc práce. Může to být ale i dobrá teplá svačinka. (celý recept)
Podobné recepty jako Šumavská topinka