Okurky nakládané od tety Jitky
Okurky nakládané od tety Jitky jsou lahodnou specialitou, která se vyrábí z čerstvých okurek, které se naloží do sladkokyselého nálevu. Ten se připravuje svařením vody, oct...
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš je lahodné a výživné jídlo, které se začíná opékáním nakrájené cibule na oleji. Následně se přidá nasekané jehněčí maso, které se krátce osmahne spolu s kostmi, což přid...
Rajská omáčka
1 - 2 lístečků bobkový list 5 kuliček černý pepř - celý 2 polévkové lžíce cukr krupice 4 konzervy rajský protlak 3 ks kuchyňská cibule sůl olej např. řepkový vývar - hovězí 5 plátků hovězí maso 10 ks kuliček nového koření - celé jíška apod. (na zahuštění) 1 ks kečup - sladký
Podobné recepty jako Rajská omáčka
Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno
Svíčková na smetaně II. je vynikající pokrm, který si můžete snadno uvařit podle našeho osvědčeného receptu. Tato tradiční česká specialita kombinuje jemné hovězí maso s lahodnou smeta...
Houbová zelňačka - slovenská
Houbová zelňačka je tradiční slovenská polévka, která kombinuje kysané zelí s bohatou porcí sušených hub a zjemněná smetanou. Tato bílá polévka s houbami je oblíbený...
Domácí sušená pančeta podle slovenského redaktora Milana Gigela
Domácí sušená pančeta podle receptu slovenského redaktora Milana Gigela se připravuje z kvalitního bůčku, který by měl mít vyvážené prorostlé maso. Nejdříve je třeba b...
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Bramborová polévka s klobásou a smetanou je lahodné jídlo, které se připravuje z vařených brambor nakrájených na kostky, jež se vaří spolu s celou cibulí a bobkovým lis...
Divoké kuře
Divoké kuře je lahodné jídlo, které si můžete snadno připravit podle našeho receptu....
Bramboračka s klobásou a zakysanou smetanou
Bramboračka s klobásou a zakysanou smetanou je chutná polévka připravená na základu z osmahnuté cibule, k níž se postupně přidává mletá paprika a pokrájená kořenová zelenina. Do smě...
Vepřové v mrkvi
Vepřové v mrkvi je snadná a chutná specialita, která se obvykle servíruje s vařenými bramborami. Dušená mrkev dodává pokrmu příjemnou nasládlost a je zároveň prospěšná pro zd...
Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce
Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce jsou lahodné pokrm, který kombinuje kousky masa s jemně propečenou zeleninou. Maso je nakrájeno na malé kousky a společně s nasekanou koře...
Čočkový salát s václavkami
Čočkový salát s václavkami je osvěžující jídlo, které kombinuje vařenou čočku a jemné václavky. Nejprve se čočka důkladně očistí a uvaří do měkka, přičemž se během vaření osolí a dochutí...
Kyselý fazolkový salát
Kyselý fazolkový salát je osvěžující pokrm, který se připravuje z nakrájené fazolky podušené v malém množství vody. Do fazolky se přidávají koření, sůl a bobkový list a vš...
Zelný eintopf
Zelný eintopf je chutné a vydatné jídlo, které obsahuje vařenou a oloupanou cviklu, která dodává pokrmu krásnou barvu a specifickou chuť. Do směsi se přidává bílé a červené...
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená polévka z červené řepy je lahodné jídlo, které se připravuje s opraženou cibulí a česnekem na másle. K těmto surovinám se přidává červená řepa nakrájená na malé kosti...
Cibulový kapr
Cibulový kapr je pokrm, který se připravuje z filety kapra, které jsou nejprve osolené a pokapané citronovou šťávou. Filety se obalí v mouce smíchané s paprikou, a poté se opečou...
Palermský králík
Palermský králík je pokrm, který se připravuje marinováním kousků králíka v aromatické směsi. Tento recept zahrnuje cibuli nakrájenou na proužky, bobkový list a pepř, které se sp...
Dušené debrecínské zelí
Dušené debrecínské zelí je výtečný pokrm, který kombinuje zelí s kousky špeku a kvalitními uzenými debrecínskými párky. Tato bohatá směs chutí dokáže jednoduše nahradit celou v...
Sója s houbami a rýží
Sója s houbami a rýží je chutné a výživné jídlo, které se připravuje z namočené sóji, která se vaří spolu s celou oloupanou cibulí, česnekem a bobkovým listem, dokud nezměkne. Po...
Boršč z kysaného zelí (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Boršč z kysaného zelí je tradiční pokrm, který se připravuje z vepřového a hovězího masa. Maso se nejprve vloží do hrnce a zalije vodou. Do vývaru se přidá sůl, pepř, bobkový list a nové...
Kuřecí stehýnka (paličky) - sci-fi JH
Kuřecí stehýnka, známá také jako paličky, jsou lahodným pokrmem, který je třeba nejprve orestovat na rozpáleném sádle, aby se z nich uvolnila dokonalá chuť. Po opečení se podávají na tal...
Kuřecí špalíčky na divoko
Kuřecí špalíčky na divoko představují chutné a šťavnaté kousky kuřecího masa, které jsou obohaceny o směs aromatického koření a čerstvé zeleniny. Díky pomalému dušen...
Mlíkačka
Mlíkačka je jídlo, které se připravuje z nudliček vařených ve vodě do měkka. Poté se k nim přidává koření, mléko, sůl a cukr podle chuti, spolu s Maggi nebo bujónem....
Nakládaný pikantní hermelín
Nakládaný hermelín je oblíbenou pochoutkou, která skvěle ladí s pivem. Tento sýr s bílou plísní na povrchu je skvělou volbou, když máte chuť na něco chutného. Jeho pikantní marináda p...
Nakládaný česnek
Pokud patříte mezi fanoušky česneku a jeho chuť je pro vás nepostradatelná v kuchyni, může se stát, že vám občas dojde a bude třeba improvizovat. V takovém případě vyzkoušejte nakláda...
Výborná rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbeným pokrmem české kuchyně, jejíž kořeny lze nalézt v Itálii, známé svými chutnými rajčaty. Tento pokrm si získává srdce mnoha lidí, kteří si jej obl...
Myslivecká roláda
Myslivecká roláda je chutné jídlo připravené z jemně naklepaného a kořeněného vepřového a hovězího masa. Hovězí maso se nejprve potřísní hořčicí a na něj se umístí vrstva vepřového m...
Rajská omáčka "habunda"
Rajská omáčka "habunda" je lahodný pokrm, který se vyznačuje bohatou chutí a příjemnou vůní. Základem je jemně nasekaná cibule, která se nejprve na másle opraží do zlatova. Do cibulového...
Žebírka z Kolkovny
Vepřová žebírka upečená v troubě jsou lahodná a šťavnatá, díky čemuž se stávají skvělým pokrmem. Jejich jedinečnou chuť umocňuje jemně nasládlá a aromatická marináda, která dodává...
Zeleninova polevka "Minestrone
Minestrone je chutná zeleninová polévka, která se připravuje s různými druhy zeleniny a fazolemi. Nejprve je potřeba propláchnout a scezené fazole, poté se v hrnci na olivovém oleji...
Uzený vývar s pražským svítkem
Uzený vývar s pražským svítkem je klasická česká polévka, která harmonicky spojuje intenzivní chuť uzeného masa s delikátní jemností pečeného svítku. Tato kombinace vytváří vyso...
Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami
Kuře pečené se zeleninou, hříbky a brusinkami je chutné a výživné jídlo, které kombinuje šťavnaté kuřecí maso s bohatou směsí zeleniny a houbami. Při jeho přípravě se celé kuře r...