Čočková omáčka recept
Postup přípravy. Čočku přebereme a den předem namočíme do vody. Uzené maso uvaříme do měkka, ale nedáváme moc vody - budeme potřebovat vývar, můžeme trochu osolit, záleží na tom, jaké máme maso. Maso vyndáme a ve vývaru uvaříme čočku do měkka. Podle potřeby můžeme dolít vodu, čočka musí být řidší.
Podobné recepty jako Čočková omáčka
Kaparová omáčka našich prababiček recept
Postup přípravy Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme cukr, necháme trochu zkaramelizovat, přisypeme mouku, osmahneme a zalijeme vývarem. Důkladně prošleháme, osolíme, dochutíme octem a necháme vařit 20 minut. Hotovou omáčku procedíme a vmícháme kapary. Podáváme s vařeným hovězím masem a
Podobné recepty jako Kaparová omáčka našich prababiček
Škvarková pomazánka na chleba
Způsob přípravy. Jedno vejce, 1 okurku a 1 jarní cibulku nasekáme nadrobno. V mlýnku na maso umeleme škvarky, zbylá vejce a zbylé okurky na jemno. Do umleté směsi přidáme nasekanou směs, podle chuti přidáme sůl a vše lehce promícháme. Namažeme na chleba a posypeme pokrájenou jarní cibulkou. Pomazánk
Podobné recepty jako Škvarková pomazánka na chleba
Grilovaná kuřecí křídla Tandoori
2 lžíce Tandoori koření sůl 1 stroužek česneku 2 hrnky smetanového bílého jogurtu 2 silné plátky čerstvého zázvoru omáčka: 1 lžíce hotového "coriander chutney" 1/2 chilli papričky nakrájené nadrobno 3/4 lžičky mletého kmínu sůl 1 1/2 hrnku smetanového bílého jogurtu; Způsob přípravy. Grilovaná kuřec
Podobné recepty jako Grilovaná kuřecí křídla Tandoori
Retro snídaně recept
Poznámka autorky receptu. Toto byla velmi oblíbená snídaně našich prarodičů i rodičů. Děda si drobil chléb i do bílé kávy, melty. ( O polévkách se nezmiňuji, to je zas jiná kategorie ;-) ) Kombinací koření je plno - chilli, metý kmín, koriandr, libeček... Na sladko pak třeba loupáky nebo vánočka i d
Podobné recepty jako Retro snídaně
Džem z červeného rybízu recept
Postup přípravy. Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody a lístky. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet. Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi čtvrt hodiny povaříme na mírné
Podobné recepty jako Džem z červeného rybízu
Velikonoční mini mazance recept
Postup přípravy. Lžíci cukru rozetřeme s droždím a když se rozteče, přidáme 1 - 2 lžíce mouky a 2 - 3 lžíce mléka. Řídký kvásek necháme 5 minut vzejít, pak přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a vše zaděláme vlahým mlékem, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali žloutky. Přidáme sekané mandle a rozink
Podobné recepty jako Velikonoční mini mazance
Staročeská bramboračka sklínka recept
Porce: 4-5. 1 hrst hub sušených nebo čerstvých. 3-4 brambory. kořenová zelenina - 2 hrsti krájené. 1 cibule. čerstvá zelenina sezonní - dle chuti a možností. máslo. kroupy nebo jáhly 2 vrchovaté lžíce. 1,5 l vývar nebo voda.
Podobné recepty jako Staročeská bramboračka sklínka
Šumivý nápoj z květů bezinek recept
Postup přípravy. Do 5 litrové sklenice dáme 10umyté květy, zalijeme vodou s cukrem přidáme citron a ocet. Sklenici převážeme plátýnkem a uložíme normálně v místnosti. 3x denně zamícháme. Po 9 dnech přes plátýnko přecedíme a nalijeme do lahví se šroubovacím uzávěrem. Uložíme do chladna (chladný sklep
Podobné recepty jako Šumivý nápoj z květů bezinek
Podkrkonošské kyselo recept
Podkrkonošské kyselo. Pro život v horách je nutné mít hodně síly a vydatný jídelníček. I proto na pravé podkrkonošské kyselo potřebujete chlebový kvásek. Tato sytá polévka s houbami byla velmi oblíbená u našich předků a v sychravém počasí si ji jistě zamilujete i vy. 4,8 (15×) přihlašte. MartinaB.
Podobné recepty jako Podkrkonošské kyselo
Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
5 vajec (zvlášť žloutky a bílky) 350 g uzeného masa. mladé kopřivy nebo čerstvá petrželka. sůl. pepř. muškátový oříšek. 200-250 ml mléka (dle potřeby) 80 g másla (do rohlíků) 20 g másla na vymazání formy.
Podobné recepty jako Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
Hlíva (bedly, václavky) s kořenovou zeleninou omáčka
Houby očistíme, pokrájíme, krátce povaříme a scedíme.Na oleji s máslem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nové koření, strouhanou…
Podobné recepty jako Hlíva (bedly, václavky) s kořenovou zeleninou omáčka
Plesné tašky recept
2016 21:07. Plesné tašky se pečou u nás v Hlohovci, což je vinařská vesnička mezi Valticemi a Lednicí. Možná se pečou i jinde, ale ne pod tímto názvem - "plesné tašky" jsou jedině z Hlohovce, je to jídlo našich babiček. A do pravých plesných tašek škvarky nepatří - jen rozválet velkou placku - mnohe
Podobné recepty jako Plesné tašky
Velikonoční nádivka s uzeným masem recept
Necháme chvíli odstát, aby se rohlíky tzv.napily. Nakonec do směsi přidáme na drobno nasekané kopřivové listy a po té zapracujeme sníh z bílků. Formu vymažeme máslem (já ji vyložil pečícím papírem a ještě jsem to přetřel máslem) a rozetřeme do ní nádivkovou směs. Pečeme při 180 stupních, přibližně 4
Podobné recepty jako Velikonoční nádivka s uzeným masem
Velikonoční nádivka :.... recept
7. 10. 2010 16:44. Metlos, Velikonoční nádivku mám moc ráda a dělám jí jen z uzeného a mimo jiné tam dávám i docela dost nasekaných kopřiv, ty jsou v době Velikonoc čerstvé, mladé a silné, ale nikdy mě nenapadlo dát jí jako hlavní pokrm, tak proč to nevyzkoušet žejo. Dávám ti 1.bod.
Podobné recepty jako Velikonoční nádivka :....
Velikonoční mrkvový beránek recept
150 g špaldové mouky. 80 ml rostlinného oleje. 300 g jemně strouhané mrkve. 90 ml medu. 1-2 vejce. 50 g ořechů. 50 g sušeného ovoce (rozinky, kustovnice, brusinky aj.) prášek do pečiva (bez fosfátů) 150 g bílého jogurtu.
Podobné recepty jako Velikonoční mrkvový beránek
Krajanec-/škvarkový/ slaná buchta k omáčkám stránka 3 ...
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny, zapneme program příprava těsta a vypracujeme vláčné těsto. Po ukončení programu těsto vyndáme, rozdělíme na dva díly a vyválíme na placku vysokou 2 cm. Posolíme, pokmínujeme a upečeme dozlatova. Kdo nemá pekárnu, vypracuje těsto klasickým způsobem n
Podobné recepty jako Krajanec-/škvarkový/ slaná buchta k omáčkám stránka 3 ...
Velikonoční nádivka de Luxe recept
Masa nakrájíme na malé kostičky a přidáme do mísy i s ostatními surovinami na základ a řádně promícháme. Opláchnuté bylinky nastříháme nůžkami na bylinky nebo nasekáme do mísy a znovu řádně promícháme. Nádivku přendáme do vymazaného pekáče. Povrch uhladíme a poklademe vločkami másla. Pečeme ve vyhřá
Podobné recepty jako Velikonoční nádivka de Luxe
Velikonoční nádivka bez lepku, mléka a vajec recept
Suroviny. Na pečivový základ: 400 g bezlepkové mouky (dala jsem 200 g Jizerky a 200 g Marks and Spencer) 1 lžička soli. 1 lžička cukru. 1 sáček prášku do pečiva. 400 ml vlažné vody. 2 lžíce oleje. 1 lžíce octa.
Podobné recepty jako Velikonoční nádivka bez lepku, mléka a vajec
Velikonoční nádivka s uzeným
Bezmasá jídla Bramborová jídla Cukroví ... „Hezký den u nás čočková polévka a tilápie s bramborem a…“ Simona Skolakova, před 17 hodinami „Pekný deň, ja dnes rýchlovku - rizoto s hubami a polievka…“ magdalenka, před 20 hodinami Poslední diskuze „Co dnes uvařit?“ hazel, před 10 hodinami „Přání a gratu
Podobné recepty jako Velikonoční nádivka s uzeným
Velikonoční nádivka se šmakounem recept
Postup přípravy. Do mísy dáme nakrájené rohlíky, bylinky, hlívového šmakouna a osmahnutou cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme, dle chuti (můžeme přidat i směs provensálského koření apod.). Přidáme žloutky a vývar (vývar přiléváme postupně) a promícháme (klidně rukama), aby rohlíky nasákly.
Podobné recepty jako Velikonoční nádivka se šmakounem
Velikonoční hrudka, nebo Syrec. recept
Postup přípravy. Do hrnce dáme vajíčka, sůl a podle toho, jestli chcete dělat slanou nebo sladkou variantu, přidáme suroviny a rozmixujeme. Přidáme mléko, ještě jednou rozmixujeme a dáme vařit, ale jenom na mírném plameni za stálého míchání do doby, než se začnou tvořit hrudky, ještě chvíli povaříme
Podobné recepty jako Velikonoční hrudka, nebo Syrec.
Kopřivový špenát recept
Postup přípravy. Natrháme (množství dle potřeby) vrchní nedřevnaté vršky kopřiv asi tak 5 cm od špičky. (nejlépe po jaru,ale jde to vždy,když vyrazí nové). Dáme vařit větší množství osolené vody (jako na těstoviny) a když se vaří, nandáme do ní kopřivy a necháme párkrát převalit (normálně se kopřivy
Podobné recepty jako Kopřivový špenát
Vajíčková tlačenka stránka 3
8 porcí. 5 vajec uvařených na tvrdo. 200 g gothaje (nebo dietního či šunkového salámu) 2 sterilované okurky. 1 cibule. 1 sklenička Moravanky i s nálevem. 200 ml majonézy. 1 želatina na vaječnou tlačenku. Tento recept najdete.
Podobné recepty jako Vajíčková tlačenka stránka 3
Velikonoční nádivka-jak ji dělám já recept
Velikonoční nádivka-jak ji dělám já. Receptů na velikonoční nádivku je spousta a každý už má asi ten svůj oblíbený, podle kterého ji připravuje nejčastěji. Zvláštností tohoto rodinného receptu je citronová kůra, přidaná k ostatním tradičním přísadám. 4,7 (15×) přihlašte. Bibinka.
Podobné recepty jako Velikonoční nádivka-jak ji dělám já
Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím ...
Přikryjeme poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Po asi půlhodince podlijeme trochou horké vody a opět přiklopíme. Pečeme doměkka cca 2 hodiny, na posledních 20 minut odkryjeme pokličku, ať má masko hezkou barvičku. Sosík nesmí být příliš vodnatý. Je-li tomu tak, necháme na sporáku varem zreduk
Podobné recepty jako Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím ...
Velikonoční mramorový beránek (bábovka) recept
Velikonoční tradice, obyčeje a rituály našich předků. Jak se slavilo zmrtvýchvstání a nástup jara Jak se slavilo zmrtvýchvstání a nástup jara Víte, jaké zvyky naši předci dodržovali během velikonočních svátků?
Podobné recepty jako Velikonoční mramorový beránek (bábovka)
Vývar z králíka se zeleninou a strouháním recept
Do vysokého hrnce nebo do tlakáče dáme studenou vodu,vložíme králičí předky, očištěnou zeleninu vcelku, koření, osolíme a dáme vařit. Hotový vývar scedíme,uvedeme do varu,vložíme strouhání a zavaříme na mírném ohni asi 5 min. Maso z předků obereme,nakrájíme,zeleninu taktéž nakrájíme dle svého zvyku
Podobné recepty jako Vývar z králíka se zeleninou a strouháním
Panenka v listovém těstě s křenovou omáčkou recept
Postup přípravy. Maso nakrájíme na čtyři porce (po cca 150 g), osolíme, opepříme a posypeme granulovaným česnekem. Začneme rozehřívat troubu na 200°C. V pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm opečeme ze všech stran - asi 10 minut. Otáčíme a mezitím vyválíme těsto. Opečené maso vyjmeme a necháme
Podobné recepty jako Panenka v listovém těstě s křenovou omáčkou
Velikonoční uzená polévka stránka 2
Velikonoční tradice, obyčeje a rituály našich předků. Jak se slavilo zmrtvýchvstání a nástup jara Jak se slavilo zmrtvýchvstání a nástup jara Hodnocení 3x
Podobné recepty jako Velikonoční uzená polévka stránka 2