Guláš nejlepší!!! recept
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která musí být orestovaná pěkně dohněda. Přidat do oblíbených Přečíst komentáře 79.
Podobné recepty jako Guláš nejlepší!!!
Český guláš
Postup přípravy receptu. 1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso, přidáme pepř, kmín a česnek utřený se solí. Přikryjeme a za občasného podlévání vodou dusíme. 2.
Podobné recepty jako Český guláš
Staročeský guláš
Když se maso osmahne, přidáme papriku, promícháme a necháme podusit na středně velkém žáru asi 3 minuty. Přidáme trochu oregána a asi 150 g kečupu. Promícháme a na mírnějším ohni dusíme za občasného podlévání asi 2-2,5 až 3 hodiny, dokud maso není skoro měkké.
Podobné recepty jako Staročeský guláš
Klasický hospodský guláš (vídeňský) recept
Jak uvařit výborný guláš Přidáme rajčatový protlak, dobře promícháme a zalijeme malým množstvím vody - asi 2 dl. Do základu přisypeme kmín, prolisovaný česnek a necháme dusit na co nejnižší teplotě. Guláš stále hlídáme a občas mícháme. Přiléváme vodu po menších částech, protože jak již bylo řečeno .
Podobné recepty jako Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Guláš pravý hospodský recept
Ochutnejte tento výborný guláš z hovězího masa. Bohatou chuť mu dodává poctivý cibulový základ, dostatek česneku a vyvážené množství koření.…
Podobné recepty jako Guláš pravý hospodský
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, které se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Ať už čekáte větší společnost nebo řemeslníky, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám bude hodit. Výhodou vepřového masa je jeho nižší cena, ale i kratší dobra přípravy než u hovězího.
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Hovězí guláš
Na másle nebo oleji osmahněte 2 lžíce mouky, až je hezky hnědá a voní. Do horkého guláše zamíchejte horkou jíšku a vše provařte asi 10 minut. Pak guláš dosolte, opepřete, přidejte utřený česnek a majoránkou. Dochucení je na vás, jestli máte raději výraznější nebo jemnější omáčku.
Podobné recepty jako Hovězí guláš
Český hospodský guláš z hovězího masa
Český hospodský guláš z hovězího masa. Pražský anebo také vídeňský. Do Vídně a posléze rychle do Prahy se guláš přesunul v dobách rakousko-uherského mocnářství, kdy už se v samotném Maďarsku stal módním pokrmem vyšších vrstev a začal se různě upravovat a zušlechťovat.
Podobné recepty jako Český hospodský guláš z hovězího masa
Guláš na jedničku
Připravit dobrý guláš není těžké. Stačí použít dostatek cibule a nechat masu při dušení dost času, aby bylo měkké a šťavnaté. Kromě sladké papriky přidáme i trochu ostré, díky tomu bude guláš pikantní.
Podobné recepty jako Guláš na jedničku
Nejlepší recept na segedínský guláš s karlovarským ...
Segedínský guláš se zelím je gulášová specialita, která k nám přišla z Maďarska, konkrétně z oblasti Sedmihradska, kde se tradičně pěstovaly brambory, kukuřice a zelí. A právě kysané zelí je základem tohoto guláše, dodává mu příjemnou pikantnost a zároveň napomáhá trávení masa.
Podobné recepty jako Nejlepší na segedínský guláš s karlovarským ...
Obyčejný guláš z babiččiných receptů
Zkusíme, jestli je maso měkké a podle potřeby ještě necháme dusit. Když je hotové dle našich představ, přidáme prolisovaný česnek, promnutou majoránku a necháme odkryté provařit, aby guláš nezkysl. Podle tohoto receptu dělám guláš hodně let, má krásnou barvu a není potřeba ničím zahustit.
Podobné recepty jako Obyčejný guláš z babiččinýchů
Hovězí guláš II. recept
Na kostky nakrájenou hovězí kližku osolíme a opepříme a osmažíme v kastrolu na sádle na prudkém ohni. Maso lopatkou vyjmeme a na tuku na mírném ohni osmažíme do zlatova za stálého míchání cibulí. Zaprášíme paprikou, papriku lehounce osmahneme, podlijeme vodou či vývarem a přidáme zpátky maso a zelen
Podobné recepty jako Hovězí guláš II.
Guláš na smetaně podle mého strejdy recept
Krok 2: Než cibule s česnekem zpění, připravíme maso, které nakrájíme na větší kostky (maso můžeme i odblanit). Když máme cibuli s česnekem do zlatova usmaženou, přidáme k ní sladkou mletou papriku a mícháme, aby paprika nezhořkla. Přidáme mletý kmín, pak přidáme maso a opékáme ho, dokud nepustí šťá
Podobné recepty jako Guláš na smetaně podle mého strejdy
Hovězí guláš na český způsob recept
Postup přípravy. Krok 1: Na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, zaprášíme mletou paprikou a opékame. Když se maso zatáhne, přidáme 5 lžiček polévkového koření a zalijeme maso horkou vodou tak, aby bylo ponořené.
Podobné recepty jako Hovězí guláš na český způsob
Hovězí hospodský guláš recept
Kdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a pořádné množství cibule. Druhý den, pořádně uleželý, bude guláš ještě lepší.
Podobné recepty jako Hovězí hospodský guláš
Pravý hospodský guláš z hovězí kližky recept
Zahustíme jíškou a podáváme podle chuti s knedlíkem, bramborem, rýží nebo těstovinami. V kastrolu na rozpuštěném sádle necháme zpěnit cibuli (nespálit, jen nechat hodně ztmavnout), zalijeme dvěma naběračkami vývaru a necháme rozvařit. Vložíme maso, pokrájené na kousky a necháme zatáhnout.
Podobné recepty jako Pravý hospodský guláš z hovězí kližky
Staročeský guláš paní hostinské
Jak nakrájet maso na guláš V hluboké pánvi na sádle osmažíme dohněda cibuli, přidáme maso a mícháme, aby se zatáhlo ze všech stran. Přidáme česnek a papriky, rychle promícháme a podlijeme horkou vodou.
Podobné recepty jako Staročeský guláš paní hostinské
Guláš ze syrovinek
Dám na trošku sádla rozeškvařit slaninu na kterou pak dám cibuli, stejně jako na běžný guláš, když je cibule téměř růžová přidám nakrájené na…
Podobné recepty jako Guláš ze syrovinek
Rychlá gulášovka ze zbytku masa recept
Krok 1: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené pečené maso a chvilku restujeme, pak přidáme mletou papriku, koření, česnek, zalijeme vývarem . Krok 2: Na pánvi uděláme jíšku, vlijeme ji do polévky a provaříme, nakonec vložíme uvařené nakrájené brambory.
Podobné recepty jako Rychlá gulášovka ze zbytku masa