Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Tato tvarohová buchta s povidlím je skvělou volbou pro všechny milovníky koláčů, ale díky své rychlé a jednoduché přípravě je ideální i pro ty, kteří nemají čas na složité recepty. Výsle...
Toast se ztraceným vejcem
Výborný toast s vejcem, který je ideální jako dobrá svačina nebo lehká a rychlá sváteční snídaně. Připravíme si housky nebo toastové chleby, které buď rozdělíme na půlky nebo rozřízneme. Půlky housek namažeme máslem. Pustíme se do sýrové omáčky. Na pánvi rozpustíme tavenný sýr v mléce a za stálého .
Podobné recepty jako Toast se ztraceným vejcem
Německý koláč
Německý koláč je pochoutka, která se připravuje z jemně zpracovaného těsta, jehož základem je vychlazený tuk. Těsto se roztírá na hluboký plech, který je předem vymazaný a...
Jablkovec
Jablkovec je lahodná buchta připravená z pečlivě smíchaných ingrediencí. Těsto se nalije na plech, který je předtím vymazán tukem a posypán moukou. Peče se ve středně te...
Maldášky
Maldášky jsou malé, sladké kuličky, které se připravují z těsta nechávajícího se odpočívat v lednici, ideálně přes noc. Poté, co se těsto zformuje do přibližně 60 kuliček, přicház...
Čokokostky
Čokokostky jsou sladké pečivo připravené z kombinace žloutků, cukru, másla, kakaa, mouky a prášku do pečiva, které se spojuje se snem z bílků. Toto těsto se následně nalije na p...
Zdravé mlsání
Zdravé mlsání je lahodný snack, který vzniká kombinací rozpuštěného másla s cukrem a vejcem. Do této základní směsi se postupně přidávají ostatní ingredience, což vede...
Tirawmisu
Tirawmisu je lahodný dezert, jehož základem je jemný korpus, do kterého se zapracovávají všechny ingredience kromě banánu. Ten se nakrájí na kolečka a pokládá se na připravené těsto. N...
Mozzarelové jednohubky
Mozzarelové jednohubky jsou jednoduchým a chutným pamlskem, který si můžete připravit snadno a rychle. Základem jsou rajčata, která se krájí na poloviny nebo na kolečka, pokud zvolíte větší...
Trnčené lopaťáky
Trnčené lopaťáky jsou lahodné pečivo, které se připravuje z těsta, do kterého se nejprve rozmíchá cukr a droždí ve vodě s částí mouky. Po dvaceti minutách, kdy droždí začne aktivně pracova...
Silvestrovský koktejl chuťovky
Silvestrovský koktejl chuťovky je lahodná kombinace, která začíná na křupavé bagetě nakrájené na kolečka. Ta jsou potřena jemným pepřovým máslem a ozdobena plátkem kvalitního...
Velmi šťavnatý moučník
Tento moučník je opravdovou lahůdkou, která potěší každého milovníka sladkého. Jeho příprava je jednoduchá, avšak vyžaduje trpělivost, protože je potřeba nechat ho ch...
Jablečné vdolky
Jablečné vdolky jsou lahodná sladká delikatesa, která spojuje nadýchané kynuté těsto s šťavnatými, aromatickými kusy jablek. Tato pochoutka je snadná na přípravu a přináší skvělou k...
Ježečci
Ježečci jsou sladké pečivo, které se vyrábí z lineckého těsta. Každý kousek má tvar oválku, do kterého je vložena mandlička jako nos. Tvar pečiva je upraven tak, aby odp...
Kynuté celozrnné koláčky
Kynuté celozrnné koláčky jsou lahodné pečivo, které se připravuje z celozrnné mouky. Základem je směs teplého mléka, s pšeničnou moukou a cukrem, do které se přidává droždí....
Levné snadné langoše
Langoše jsou jednoduché a levné pečivo, které se tradičně podává jako pochoutka. Těsto se připravuje z vlažné vody, droždí a trošky mouky, kde se nejprve nechá vzejít kvásek....
Debrecínský guláš II
Debrecínský guláš II je chutné jídlo, které se připravuje na opečené sádle. Základem je jemně nasekaná cibule, která se na tuku osmaží do zlatova. Poté se přidává maso na...
Banánovka
Banánovka je oblíbený sladký dezert, který se připravuje z rozšlehaných vajec, oleje a mléka. Tyto ingredience se spojí a následně se přidává mouka a prášek do pečiva. Výsledkem je lehk...
Kaldoun
Kaldoun je tradiční české jídlo, které se proslavilo díky Magdaléně Dobromile Rettigové. Tento lahodný pokrm nabízí sytou chuť a je ideální pro ty, kteří si chtějí pochutnat na k...
Domácí pikantní škvarky
Domácí pikantní škvarky jsou lahodnou pochoutkou, která potěší zejména v zimním období. Tyto křupavé morské kousky, které se tradičně připravovaly během zabijaček, si však můžete snadn...
Honzovy buchty
Honzovy buchty jsou měkké a nadýchané dezerty, které se připravují z hladké mouky. Základem je kvásek, který se vytváří z části šlehačky, vody, trošky cukru a droždí, kt...
Moje první sádlové koláčky
Sádlové koláčky jsou tradičním moučníkem, který našel své místo v mnoha domácnostech, zejména v minulosti, kdy se sádlo běžně používalo jako základní surovina. Tento recept...
Chlebovec
Chlebovec je sladký pokrm připravený ze strouhaného chleba, který se kombinuje s cukrem a skořicí nebo vanilkovým cukrem. Směs se poté vrství do vymaštěné zapékací mísy, co...
Delissky
Delissky jsou chutné kuličky z nastrouhaných oplatků smíchaných s máslem, které se podle potřeby zpevňují smetanou v prášku. Po krátkém odpočinku v chladu se z hmoty tvarují malé ku...
Tvarohový biskupský chlebíček
Tvarohový biskupský chlebíček je lahodná pochoutka, která dodá vašim oslavám punc elegance. Tento dezert je připraven z měkkého tvarohu a je posypaný moučkovým cukrem, což mu dodáv...
Čokodortíky
Čokodortíky jsou lahodné dezerty, které se vyrábějí z jemného těsta vyrobeného z vyšlehaných bílků a moučkového cukru. Tato směs se šlehává, dokud nedosáhne nadýchané a h...
Varmuža
Varmuža je dezert z nakrájených jablek, která se používají se slupkou a bez jadřinců. Jablka se smíchají s cukrem, skořicí a hřebíčkem, což jim dodává vynikající chuť. Tento směs se po...
,,Kapučínové" minibábovky
"Kapučínové minibábovky" jsou lahodné dezerty vyrobené z nadýchaného těsta, které se skládá z vyšlehaných vajec s cukrem, doplněným o kyšku a mouku se sodou. Těsto je obohaceno o...
Ořechové miňonky - cukroví
Ořechové miňonky jsou ideální volbou pro milovníky vanilkových rohlíčků, kteří nechtějí trávit čas složitou přípravou. Tento recept vám umožní vychutnat si jejich lahodnou c...
Babiččin štrúdl
Pochutnejte si na tradičním jablečném štrúdlu, který skvěle doplní vaši kávu. Tento dezert je vyrobený z vlastnoručně připraveného těsta a plněný nastrouhanými jablky, k...
Bonet
Bonet je tradiční italský dezert, jehož základem jsou rozdrcené sušenky. Ty se jemně rozmělní, například pomocí strouhacího mlýnku. Kromě toho se v pánvi nebo malém kast...
Bramboráčky,zelí a uzené maso
Bramboráčky se zelím a uzeným masem jsou tradičním pokrmem, který spojuje křupavé bramborové placky s kyselým zelím a šťavnatým uzeným masem. Hlavní složkou jsou nastrouhané brambory,...
Hovězí dušené v česnekové kapustě
Hovězí dušené v česnekové kapustě je chutné jídlo, které se připravuje z kvalitního hovězího masa a jemně nakrájené cibule. Maso se nakrájí na malé kostky a orestuje s...
Dalamánky ze staršího chleba
Dalamánky ze staršího chleba jsou chutné pečivo, které se připravuje tak, že se nejprve smíchají ingredience na kvásek. Starší chléb se nakrájí na malé kostičky a zalije horkou vodou...
Francouzský slaný koláč
Francouzský slaný koláč, který lze vyrobit z křehkého nebo listového těsta, nabízí široké spektrum možností náplní. Může být plněn špenátem, sýrem nebo jinými oblíbenými ingrediencemi....
Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče
Připravte si rychlý a snadný tvarohový koláč, jehož chuť je podobná tradičním hanáckým koláčům. Tento recept používá těsto, které nevyžaduje kynutí, a je plněno tvarohovo-pudinkovou...
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
Tato rychlá buchta s tvarohem a povidly je skvělou variací na hanácké koláče. Její náplň se skládá z tvarohu, do kterého se přidává vejce, vanilkový cukr, krupicový cukr a prášek vanilk...
Hrnková buchta s povidly
Hrnková buchta s povidly je vynikající a rychlý dezert, který vás přenese do vzpomínek na tradiční hanácké koláče. Tento recept je velmi jednoduchý, protože používá hrn...
Řezy s krémem a povidly
Řezy s krémem a povidly jsou lahodným dezertem, který se skládá z jemného těsta a sladkého krému. Těsto se připravuje smícháním všech surovin, které se poté rozválejí na...
Mrkvová buchta s tvarohovou peřinkou
Mrkvová buchta s tvarohovou peřinkou je lahodný dezert, který se skládá z nadýchaného těsta s nastrouhanou mrkví. Těsto se připravuje smícháním sypkých ingrediencí s da...
Hebká hustá čokoládová poleva
Hebká hustá čokoládová poleva je skvělým doplňkem do každé kuchyně, protože ji lze snadno a rychle připravit. Tato domácí poleva je nejen lesklá, ale také jemná, což ji či...
Segedín z trouby
Segedínský guláš z trouby představuje vynikající alternativu k tradičnímu receptu, která šetří čas a námahu. Pečením v troubě se všechny chutě skvěle propojí, což př...
Brynzové halušky II
Brynzové halušky jsou tradiční slovenské jídlo, které se připravuje z jemně nastrouhaných brambor smíchaných s vejcem a moukou. Těsto by mělo mít ideální konzistenci, an...
Brambory v sýrovém těstíčku
Brambory ve sýrovém těstíčku jsou lahodným pokrmem, který spojuje křupavou texturu s jemnou chutí brambor. Před jejich přípravou se brambory oloupou a nakrájí na tenká kolečka, která m...
Pomazánka z mletého masa
Pomazánka z mletého masa je skvělým doplňkem našeho jídelníčku, který se hodí nejen na různé oslavy, ale i během obyčejných dní. Tato pomazánka se vyznačuje svou chutí a jednoduc...
Tortilla s vaječnou omeletou
Tortilla s vaječnou omeletou je pokrm, který se skládá z rozšlehaných vajec, jež se opékají na pánvi na rozpuštěném másle. Do omelety se přidávají plátky šunky a kousky tvarůžků, které s...
Jemné knedlíky s ovocem podle Zdeňka Pohlreicha
Jemné knedlíky plněné ovocem jsou lehké a snadno připravitelné pokrmy podle renomovaného českého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Tyto knedlíky nabízí lahodnou chuť a m...
Kynutá buchta s tvarohem a jablky
Kynutá buchta s tvarohem a jablky je lahodný dezert, který se skvěle hodí na podzim, kdy přichází období sklizně jablek. Tento moučník kombinuje nadýchané kynuté těsto s lahodnou nápl...