0.5 paličky | česnek | |
sůl | ||
3 ks | cibule | |
kmín | ||
150 g | kořenová zelenina | |
mletý černý pepř | ||
2 ks | vepřové koleno (každé cca 750g) |
Předehřejeme troubu na 200 °C. Cibuli nakrájíme na půl měsíce a vložíme půlku do pekáče. Kolena omyjeme a nařežeme, osolíme, lehce opepříme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem smíchaným s kapkou vody. Vložíme jej do pekáče a pokmínujeme. Kolem nasypeme nakrájenou zeleninu (kostičky či kolečka, lze použít i mraženou směs) a zbylou cibuli. Podlijeme množstvím vody a vložíme do vyhřáté trouby. Vepřové koleno pečeme 2,5 hodiny z toho 1,75 hodiny pod pokličkou, kdy postupně otáčíme a poléváme výpekem, poté 45 minut pečeme bez poklice, pravidelně otáčíme a poléváme. Pečené vepřové koleno podáváme s chlebem, plnotučnou hořčicí či křenem. Zapíjíme větším množstvím 12° piva. Přeji dobrou chuť.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Grilujeme maso: Hovězí, vepřové i drůbež potřebuje na grilu jinou péči
Víte, jak grilovat drůbež, vepřové a hovězí maso? Nebo máte raději telecí či skopové? Dnes si můžete přečíst, jak je možné tyto druhy masa připravit.
Autor:Hapys
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena