Sdílet:

Magazín o jídle


Magazín o jídle pravidelně přináší zajímavé informace o vaření a surovinách, rozhovory s osobnostmi a další praktické informace. Na své si přijdou i příznivci zdravé výživy a zdravého životního stylu. Přejeme inspirativní čtení.

Poslední články v magazínu

Dokonale křupavé hranolky bez smažení? Vyzkoušejte následující tip!
Uložit recept!
článek
článek

Dokonale křupavé hranolky bez smažení? Vyzkoušejte následující tip!

Zmrazené předsmažené polotovary sice příliš neprospívají našemu zdraví, ale občas se přeci jen mohou objevit na jídelníčk...

Kustovnice čínská: návod, jak vyrobit pesto s přidanou hodnotou
Uložit recept!
článek
článek

Kustovnice čínská: návod, jak vyrobit pesto s přidanou hodnotou

Plody kustovnice čínské, které jsou známé také pod názvem goji, platí díky svým účinkům na lidský organismus za superpotr...

A je tu zase burčák. Tak jako každý rok.
Uložit recept!
článek
článek

A je tu zase burčák. Tak jako každý rok.

Burčáková sezóna je tady. Jako každý rok, od 1. srpna do konce listopadu dozrávají postupně různé odrůdy vinné révy, a ta...

Domácí rajčatová omáčka jako od Itala
Uložit recept!
článek
článek

Domácí rajčatová omáčka jako od Itala

Sugo, neboli omáčka z rajčat, tvoří v Itálii základ jídelníčku. Používá se jako omáčka na pizzu, jako základ omáček na tě...

Tipy na osvěžující letní polévky z ovoce
Uložit recept!
článek
článek

Tipy na osvěžující letní polévky z ovoce

Na první pohled se může zdát, že o polévky není v teplých letních dnech příliš velký zájem, ale pokrm, který často předch...

Tipy a triky od profesionálů na dokonalé smažené řízky
Uložit recept!
článek
článek

Tipy a triky od profesionálů na dokonalé smažené řízky

Mohlo by se zdát, že připravit takový smažený řízek není žádná věda, a že s tím si poradí i začínající kuchař bez velkých...

Top marinády pro grilované vepřové maso
Uložit recept!
článek
článek

Top marinády pro grilované vepřové maso

Úprava masa na grilu je v létě jednoduchý způsob, jak připravit výtečný oběd, večeři nebo pohostit společnost. Ugrilovat ...

Cuketová sezona vrcholí. Jak zeleninu skladovat a co z ní připravit?
Uložit recept!
článek
článek

Cuketová sezona vrcholí. Jak zeleninu skladovat a co z ní připravit?

Sezona cuket je v plném proudu, a protože jde o zeleninu dobře plodící, není dobrých receptů na jejich zpracování nikdy d...

Recepty na nepečené cukroví bez cukru aneb po těchto dobrotách prostě nepřiberete
Uložit recept!
článek
článek

Recepty na nepečené cukroví bez cukru aneb po těchto dobrotách prostě nepřiberete

Slyšeli jste, že je vánoční nepečené cukroví zdravější a dietnější? Zjistěte, jak je to s “nepřítelem” cukrem a jaké dobr...

Úklid bez chemie: domácí univerzální čisticí prostředek
Uložit recept!
článek
článek

Úklid bez chemie: domácí univerzální čisticí prostředek

Ani v létě se bohužel nevyhneme úklidu domácnosti a je jasné, že bez potřebných čisticích prostředků jde očista domovů je...

Domácí müsli tyčinky: super energie na cesty!
Uložit recept!
článek
článek

Domácí müsli tyčinky: super energie na cesty!

K létu patří výlety a cestování, ať už pěšky, na kole či v dopravních prostředcích. Co ale sbalit k jídlu, aby v batohu n...

Levandulový sirup pro alko i nealko nápoje
Uložit recept!
článek
článek

Levandulový sirup pro alko i nealko nápoje

Fialové lány levandule máme spojené především s oblastí francouzské Provence. Ta na jaře přitahuje turisty kvetoucími man...

Horké a voňavé levandulové léto
Uložit recept!
článek
článek

Horké a voňavé levandulové léto

Taky máte letos na zahrádce tak velikou úrodu levandule, že už nevíte co s ní? V českých podmínkách se nejlépe daří levan...

Mražené osvěžení s chutí oblíbeného aperitivu. Aperol nanuk!
Uložit recept!
článek
článek

Mražené osvěžení s chutí oblíbeného aperitivu. Aperol nanuk!

Léto je prostě skvělé a nabízí spoustu možností. Díky příznivým teplotám a delší době slunečního svitu si lze dosyta užív...

Stravování v horkých dnech: letní saláty do patnácti minut!
Uložit recept!
článek
článek

Stravování v horkých dnech: letní saláty do patnácti minut!

Teploty v České republice stoupají nad třicítku a v horkém počasí klesá chuť na teplé pokrmy i na to, je vůbec začít přip...

Káva není a nebude fast food
Uložit recept!
článek
článek

Káva není a nebude fast food

Pití kávy je zvyk spojený především s chvilkou pohody a odpočinku, se setkáním s přáteli, je to i společenská záležitost ...

Třešně v hlavní roli: zavařování, pečení i výroba likérů
Uložit recept!
článek
článek

Třešně v hlavní roli: zavařování, pečení i výroba likérů

Letní měsíce jsou bohaté na sklizeň nejrůznějších druhů ovoce. Velké popularitě se těší například  peckoviny, konkrétně t...

Nejšťavnatější ovoce léta - meloun
Uložit recept!
článek
článek

Nejšťavnatější ovoce léta - meloun

Meloun vodní, s červenou dužinou, se semínky nebo bez, plný sladké voňavé šťávy, kdo z nás by si na něm rád nepochutnal. ...

Top ledové čaje pro letní osvěžení
Uložit recept!
článek
článek

Top ledové čaje pro letní osvěžení

Sluneční paprsky pálí a s rostoucími teplotami se zvyšuje i potřeba pít. Mezi oblíbené nápoje pro letní osvěžení je dobré...

Ovocné a zeleninové šťávy v létě
Uložit recept!
článek
článek

Ovocné a zeleninové šťávy v létě

Denní teploty překročily třicítku, slunce pálí a žhne, začalo tolik očekávané léto. Prázdniny, dovolená, koupání a vodní ...

Káva: lahodný nápoj i prostředek pro zkrášlení
Uložit recept!
článek
článek

Káva: lahodný nápoj i prostředek pro zkrášlení

Ranní šálek kávy je pro spoustu lidí rituál, bez něhož se neobejdou. Černý nápoj s hořkou chutí je populární už po několi...

Zeleninové polévky jako předkrm, hlavní chod, nebo svačina?
Uložit recept!
článek
článek

Zeleninové polévky jako předkrm, hlavní chod, nebo svačina?

Jsou neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Tedy, alespoň by měly být. Z mnoha důvodů. Především jsou zdravé. Když s...

Top jahodové dobroty: džem, limonáda i zmrzlina
Uložit recept!
článek
článek

Top jahodové dobroty: džem, limonáda i zmrzlina

Sezona jahod je v plném proudu a červené ovoce zaplavilo stánky u silnic, pulty v obchodech i záhony na zahradách. Ovoce ...

Švýcarské rösti trochu netradičně
Uložit recept!
článek
článek

Švýcarské rösti trochu netradičně

Pokrmy z brambor jsou v evropské kuchyni velmi populární. Často se podávají v podobě přílohy, která může mít vařenou, peč...

Oslaďte si život bez cukru
Uložit recept!
článek
článek

Oslaďte si život bez cukru

Že příliš mnoho bílého cukru našemu zdraví neprospívá, to víme nejspíš všichni a nejvíce asi ti, co se potýkají s chutí n...

Bezinkový sirup pro limonádu i alkoholický nápoj
Uložit recept!
článek
článek

Bezinkový sirup pro limonádu i alkoholický nápoj

Než se jaro přehoupne do léta, kvetou podél cest i zahrad keře se smrdutými béžovými květy. Rostlinu se však nevyplatí s ...

Pesto 3 x jinak: bazalkové, libečkové a z rajčat
Uložit recept!
článek
článek

Pesto 3 x jinak: bazalkové, libečkové a z rajčat

Patří k nejoblíbenějším omáčkám v Itálii – pesto. Jeho využití je široké. Pesto dochutí těstoviny, pomazánky, omáčky, pod...

Jahodový likér nejen pro milovníky sladkého ovoce
Uložit recept!
článek
článek

Jahodový likér nejen pro milovníky sladkého ovoce

Sezona jahod je závislá na počasí, proto se může její start každý rok trochu lišit. Sklizeň jahod obvykle probíhá v obdob...

Jak správně nakupovat brambory
Uložit recept!
článek
článek

Jak správně nakupovat brambory

Vypadá to jednoduše, ale je tam přece jen několik důležitých detailů, kterých si musíme při kupování brambor všímat. Vím...

Bezmasé řízky z květů? Vyzkoušejte kosmatice!
Uložit recept!
článek
článek

Bezmasé řízky z květů? Vyzkoušejte kosmatice!

Řízky jsou v našich končinách velmi populární pokrm a prim hraje zejména jejich vepřová a kuřecí varianta. Smažit se dá i...

Těsto na pizzu v klasické i celozrnné variantě. Vyzkoušejte obě!
Uložit recept!
článek
článek

Těsto na pizzu v klasické i celozrnné variantě. Vyzkoušejte obě!

Bohatě obložená placka z kynutého těsta si našla miliony fanoušků po celém světě. Tento slaný koláč máme spojený předevší...

Blanšírování: Tajemství zdravé a chutné kuchyně
Uložit recept!
článek
článek

Blanšírování: Tajemství zdravé a chutné kuchyně

Blanšírování je jednoduchá, ale zároveň geniální technika tepelné úpravy potravin, která si zaslouží mnohem více pozornos...

Melouny na scéně. Které dobroty z nich připravit?
Uložit recept!
článek
článek

Melouny na scéně. Které dobroty z nich připravit?

K teplému počasí melouny prostě patří! Ne nadarmo vychází jejich hlavní sezona právě na letní měsíce. Kulaté tykve se sla...

Brainfood: jídlo, které nastartuje mozek
Uložit recept!
článek
článek

Brainfood: jídlo, které nastartuje mozek

Pro podporu činnosti mozku se dají koupit potravinové doplňky v lékárně, které slibují hory a někdy i doly. Sice fungují,...

Neobejdete se bez masa? Vyberte si tentokrát rybí nebo krůtí
Uložit recept!
článek
článek

Neobejdete se bez masa? Vyberte si tentokrát rybí nebo krůtí

Že jsou ryby zdravé a obsahují látky potřebné pro náš organizmus, to je notoricky známá věc. Ale víte, že také krůtí maso...

Vyvážená snídaně: recepty pro kvalitní start do nového dne
Uložit recept!
článek
článek

Vyvážená snídaně: recepty pro kvalitní start do nového dne

Kdo chce mít přes den dost energie, ale i ten, kdo chce zhubnout, by se měl stravovat pravidelně a vyváženě. Snídaně je p...

5 důvodů, proč jíst „nejen“ na jaře mrkev
Uložit recept!
článek
článek

5 důvodů, proč jíst „nejen“ na jaře mrkev

Zelenina je zdravá, to ví každé malé dítě. Existují ale takové druhy, které platí za příliš obyčejné a lidé mají tendenci...

Milujeme chřest. A jeho sezóna se právě rozbíhá.
Uložit recept!
článek
článek

Milujeme chřest. A jeho sezóna se právě rozbíhá.

Milovníci této křehké, jemné a lahodné zeleniny samozřejmě vědí, že chřestová sezóna trvá od dubna do června. Je krátká a...

Dárek z lásky: sladký moučník jako poděkování pro maminku
Uložit recept!
článek
článek

Dárek z lásky: sladký moučník jako poděkování pro maminku

Druhou květnovou neděli dostanou děti opět šanci ukázat svým mámám, jak moc je mají rády. Slaví se Den matek, jehož tradi...

Kefír: výtečný nápoj a cenný zdroj probiotik
Uložit recept!
článek
článek

Kefír: výtečný nápoj a cenný zdroj probiotik

Kvašení čili fermentace se v posledních letech vrátilo na výsluní, a tímto procesem lze upravovat zeleninu, ovoce, ale ta...

Grilovací sezóna je za dveřmi. Jaké koření budete určitě potřebovat?
Uložit recept!
článek
článek

Grilovací sezóna je za dveřmi. Jaké koření budete určitě potřebovat?

A už to tu bude zase, kdo by se netěšil na grilování venku, na zahradě, na terase, nebo někde uprostřed přírody. To nás b...

Květen je měsíc lásky a rozkvetlé přírody, ale nejen to
Uložit recept!
článek
článek

Květen je měsíc lásky a rozkvetlé přírody, ale nejen to

Že v květnu slavíme prvního (Svátek práce) a osmého (Den vítězství), je notoricky známo. Kromě toho je tu také 5. květen ...

Top banánové recepty pro celý den
Uložit recept!
článek
článek

Top banánové recepty pro celý den

Za minulého režimu byly banány luxusním zbožím, na které se stály fronty. Dnes už je toto exotické sladké ovoce běžně k d...

Datum spotřeby a minimální trvanlivost. Co přesně označují?
Uložit recept!
článek
článek

Datum spotřeby a minimální trvanlivost. Co přesně označují?

I dobré hospodyňce se občas stane, že nalezne v lednici nebo ve spižírně potraviny, které mají prošlé datum minimální trv...

Jarní počasí  nás inspiruje  k tomu, pozvat si jaro i do bytu
Uložit recept!
článek
článek

Jarní počasí nás inspiruje k tomu, pozvat si jaro i do bytu

Konec mrazivých a šedivých rán, konec mlhavých plískanic přes den, odložíme kabáty a péřovky a začneme se chystat na jaro...

Hlíva ústřičná si velmi rychle našla cestu do kuchyňských receptů na celém světě
Uložit recept!
článek
článek

Hlíva ústřičná si velmi rychle našla cestu do kuchyňských receptů na celém světě

Možná ji dobře znáte, možná z ní i vaříte, ale určitě už jste o ní alespoň slyšeli. Hlíva ústřičná je celosvětově známá h...

5 důvodů, proč jíst na jaře chřest
Uložit recept!
článek
článek

5 důvodů, proč jíst na jaře chřest

Sezona této jedinečné zeleniny tradičně startuje v polovině dubna a milovníci chřestu se už jistě nemohou dočkat, až si k...

Vaječné přebytky? S tímto receptem žádný problém!
Uložit recept!
článek
článek

Vaječné přebytky? S tímto receptem žádný problém!

Velikonoce jsou minulostí a v kuchyni zbyla spousta malovaných vajíček? Přinášíme vám tip, jak se vaječných přebytků snad...

Vybíráte zeleninu a ovoce podle barvy? Ne? Možná byste ale měli.
Uložit recept!
článek
článek

Vybíráte zeleninu a ovoce podle barvy? Ne? Možná byste ale měli.

Většinou si zeleninu a ovoce vybíráme podle vzhledu, čerstvosti a podle své momentální chuti. Taky má každý z nás asi to ...

Velikonoční vejce: jak je správně barvit a skladovat?
Uložit recept!
článek
článek

Velikonoční vejce: jak je správně barvit a skladovat?

Sváteční pondělí spojené s velikonoční obchůzkou je za dveřmi. O víkendu bude třeba připravit výslužku pro koledníky, jej...

Kde najít informace



×